Skocz do zawartości
IGNORED

Q Acoustics Concept 500 - odsłuch?

Piotrek_85

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Chciałbym się przywitać na forum i od razu zapytać czy ktoś wie gdzie mógłbym posłuchać tych głośników?

Przeczytałem wiele recenzji i sam chciałbym przekonać się jak grają... A może ktoś może podzielić się swoją opinią na ich temat. Warte uwagi?

Z góry dzięki za pomoc - Piotrek

https://www.audiostereo.pl/topic/134630-q-acoustics-concept-500-ods%C5%82uch/

Witam serdecznie,

Jeśli jest Pan zainteresowany odsłuchem serdecznie zapraszamy do naszego studia w Katowicach.

Kolumny mamy już od jakiegoś czasu i jesteśmy nimi wręcz oczarowani.

Zapraszamy do kontaktu,

Pozdrawiamy załogo Studio Hi-Fi Katowice

Nasza pierwsza para QAcoustic Concept 500 i jedna z pierwszych w Polsce.

Prezentują się dumnie i prężnie a wykonanie po prostu zachwyca.

Przyjmujemy zapisy na pierwsze odsłuchy.

Studio Hi-Fi

Katowice 40-020

Przemysłowa 3

e63b6056483dd905438a1f1691c5b206_orig.jpg

f1bcbfbde1954058c5e6a8085b7cf44d_orig.jpg

Bardzo fajne kolumny - jak każdy projekt Finka & Ishiwaty.

Ten sam duet zaprojektował m.in. Tannoy M2.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Team Fink & Ishiwata dołączył do nich chyba niedawno. Nie wiem czy poprzednie konstrukcje były godne uwagi ... mojej osobiście nie przykuły.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Idealny przykład propagandy marketingowej.

Cała akcja zrealizowana lepiej niż operacja Valkiria.

Info o nowym modelu pokazuje się na przełomie końcówki roku? Dobrze pamiętam?

Był już pokazane na audio show w zeszłym roku.

Do sprzedaży trafiają we wrześniu tego roku.

Nagrodę EISA za najlepszy system głośnikowy dostają przed ukazaniem się ich w sklepach :)

Za promowanie produktu bierze się sam KEN, który przecież dla wielu jest wyznacznikiem.

Nie ważne że do tej pory producent miał w swojej ofercie kolumny za 3000 (3050) i za 6000 później przecenione na 4000 (Concept 40)

Nagle wypuszcza model za 20000 zł.

Model 2050 i 3050 całkiem ok. Nie powiem nic złego. Nowe Concept 500 świetnie wykonane taki nowy Design, ale jeśli dobrze patrzyłem to przetworniki są bardzo podobne :| Skąd cena?

A no stąd KENowi trzeba zapłacić, EISA trzeba zapłacić

Nagle ze zwykłej brytyjskiej marki dostępnej w każdym salonie audio nawet w Media i Saturnie polski dystrybutor Horn robi firmę High Endową.

Zamyka dystrybucję na szerszą skalę aby nie wojować z ceną i aby Piotrek_85 nie mógł ich kupić tydzień po premierze w cenie +/- 14000 zł

Kolumn jeszcze nie słuchałem. Chętnie je posłucham bo poprzednie produkty były sympatyczne.

Jednak już teraz widać, świetne podejście do tematu i jak branża owijając (nie chce tu powiedzieć gów... bo tego nie wiem) dowolny produkt w złotą otoczkę jest w stanie wynieść go na piedestały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.