Skocz do zawartości
IGNORED

Kupię gramofon za ok. 500zł

Jaszq

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra. Wielkie dzięki za porady. Po przemyśleniu sprawy jeszcze raz i zrezygnowaniu z wbudowanego preampa zamówiłem thorensa 190-2... nie będę jadł przez miesiąc ale co tam ;]

Myślę że powinieneś zastanowić się nad całkiem inna sprawą.

Po co ci gramofon skoro z twoich wpisów wynika że po prostu nie stać cię na niego. Nawet na najprostszy zestaw który będzie miał prawo jako tako się odezwać. Sprawa druga nie masz zielonego o analogu. Może najpierw poczytaj sobie dwa podpięte wątki. To nic nie kosztuje trzeba tylko poświęcić trochę czasu. Nie pisz że za dużo czytania, bo cały czas będą z Ciebie "darli łacha" a Ty powiesz pada deszcz.

Alleluja ktoś musiał.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Pawle , ale kupił więc jednak może , zawsze trzeba coś pomarudzić przecia . :)

No kupił. Teraz to będzie droga przez mękę. A jak nie zagra :)? No a przecież ludziska powiadajo ze za "kilka stówek można osiągnąć analogową nirwanę". Kolejny co nasłuchał się bzdur i co gorsza uwierzył. Ale cóż powodzenia i wytrwałości życzę.

Pozdrawiam,

P.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

No niech ci służy długo i bezproblemowo .

Ps , waga talerza tylko 70dkg , jejku .

Dziękuję ;) Niższe modele Thorensa mają talerze o wadze 0,4 kg więc można powiedzieć, że połasiłem się na odrobinę luksusu.

EDIT:

A co do zagra czy nie to się wypowiem jak odsłucham.

Od czegoś należy zacząć , lepszy ten Thorens niż te wydmuszki z wbudowanym pre za 500+ :) . sam przerobiłem masę gramofonów wzmacniaczy itd by się czegoś nauczyć więc po latach jakieś doświadczenie mam - więc Jaszq też musi jakąś drogę przejść tak myślę .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.