Skocz do zawartości
IGNORED

JBL ES30 + PW250 poszukiwania amplitunera

Dabi

Rekomendowane odpowiedzi

Powitać wszystkich zgromadzonych :)

Od niedawna przypadkiem (dobra cena) stałem się posiadaczem JBL ES30 +sub PW250 pokój 25m2. Niestety posiadam stary ampli. Pioneer VSX-520...

Kolumienki dają radę ale dźwięk jest jakby przytłumiony. Próbowałem różne ustawienia ale jakoś brakuje miękkości i przejrzystości.

Na wydanie mam około 800zł zapewne rozglądać będę się za używanym starszym modelem nie koniecznie 5.1 może być 2.1. ( oglądam także sporo filmów )

Pokój 5x5 kolumny wiszą na ścianie w odległości 30cm.

Ktoś może pomoże w temacie byłbym wdzięczny :) aby nie kupować czegoś na gapę.

Poszukaj amplitunerow stereo Onkyo, seria TX-8xxx (np 8020, 8030, 8050, 8130). Mają wyjście na suba i używane powinny się mieścić w budżecie.

Dzięki za szybko odpowiedź. Powiem szczerze że onkyo nie brałem w ogóle po uwagę.

Poczytałem i powiem że to może być nawet bardzo dobry wybór w tym przedziale cenowym.

Przeczesałem forum, różnego rodzaju wypowiedzi i sądzę że 8050 jak znajdę to zawita. Na pewno dam znać tutaj :)

Ale jak komuś coś jeszcze świta, śmiało pisać.

Niedawno kupiłem na pewnym serwisie aukcyjnym Onkyo TX-8130 w cenie ok 1200pln. Co prawda sprzedający trochę szemrany, ale towar okazał nowy, fabrycznie zapakowany. Jak zależy Ci przy okazji na funkcjach sieciowych (odczyt plików flac, DSD, Spotify, radia internetowe itp), to warto trochę dołożyć IMHO.

Onkyo bardzo fajnie i żywo gra z tymi JBLami, u mnie akurat z ES20.

Sprawdziłem, sprzedający u którego nabyłem ma nadal wystawione za 1199,-. Gdybyś się decydował to tylko za pobraniem i nie daj się naciągnąć na żadne dodatkowe ubezpieczenia itp! ;-)

No ale co Ci z tego Onkyo skoro gra liniowo i owszem dzwięk będzie lepszy od 520ki ale nadal nie to czego szukasz.

E30 to kolumny mocno z cofniętą górą.

Onkyo jej nie wyeksponuje.

Bardziej stawiał bym na Yamahe RN500 i to też regulacja sopranu wskazana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.