Skocz do zawartości
IGNORED

Czy kupować wzmacniacz słuchawkowy do B&W P5

Łukasz Toczyski

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Jestem tu nowy.

Dostałem na urodziny słuchawki B&W P5. Używam ich w pracy z komputerem. Czy warto kupować do tego wzmacniacz? Na pewno nie wydam dużo kasy ale może coś do 300zł.

Cześć.

Większość opisów w sieci to same pozytywy na dodanie wzmacniacza. Ale tutaj trzeba dobrze dobrać wzmacniacz pod słuchawki... ja bym wziął słuchawki do plecaka i poszedł do salonu ze wzmacniaczami.

Używany dobry wzmacniacz kupisz niewiele taniej niż nowy w sklepie np. Audinst hud 2.

Na portalach aukcyjnych pojawia sie najwiecej Fiio co świadczy raczej źle o tym sprzecie... a ceny rocznych używanych 10-20% taniej niż nowe.

Wiec nie ma sensu kupowac używanego...

PS. To co usłyszysz napewno to czarne tło i lepsza rozdzielczość. Karty w pc.tach maja szumy na poziomie nawet 65 dB - wzmacniacz bedzie mial powyżej 100 dB a czasami 125dB.

Obecnie w Top Hifi jest Audioquest Dragonfly Black w cenie 349,- Polecam, kupiłem i jestem zadowolony. Mały, zgrabny z dobrym dźwiękiem. Poza tym mają w ofercie B&W, więc możesz posłuchać takiego zestawienia na miejscu - bez kupowania w ciemno.

• 1 rok później...

Nie chcąc zakładać nowego tematu..., autor się nie obrazi?

Używam tych słuchawek z dac-em SMSL m2, słuchając z laptopa, gł. Spotify Premium.

Chciałbym kupić jakiś mobilny wzmacniacz słuchawkowy do Samsung S9 + B&W P5, "lepszy" od posiadanego - trochę więcej "góry", przestrzeni...

Myślałem o SMSL Idea..., czy to będzie krok do przodu w porównaniu do m2?

Rozważałem AudioQuest Dragonfly Red, ale nie wiem? Black, wcześniej słuchany, nie przypadł mi do gustu w połączeniu z tymi słuchawkami, stąd zakup SMSL m2.

Koszt ok. 500 zł, mogę prosić o jakieś podpowiedzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.