Skocz do zawartości
IGNORED

Klipsch R-28f vs Rp-280f

author0928

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Proszę o info na temat w/w kolumn, wiem że różnią się przetwornikami (R-28F aluminiowa góra i grafitowe wofery, Rp-280f cerametalic i tytanowa góra) oraz tym iż jedne mają bass reflex z przodu a drugie z tyłu....

Osobiście jestem szczęśliwym posiadaczem R-28F, które grają z ONKYO TX-8150....

Proszę o opinie tych, którzy mieli możliwość słuchać tych kolumn czym różnią się brzmieniowo oraz czy warto dopłacić do RP...

Mój salon ok 60mkw gdzie klipsche czują się jak ryba w wodzie :).... Podoba mi się ich mocne brzmienie przy zachowaniu dobrej szczegółowości i sceny...

Ostatnio zacząłem się zastanawiać czy nie wymienić ich na wyższy model... Ponadto ostatnio miałem okazje słuchać kolumn z tytanową kopułką i bardzo podobała mi się ich góra, delikatna lecz szczegółowa...

https://www.audiostereo.pl/topic/135136-klipsch-r-28f-vs-rp-280f/

Dzień dobry.

Seria Reference Premiere czyli model RP-280F (https://www.q21.pl/klipsch-rp-280f.html) to dobra klasa wyżej, niż R-28F (https://www.q21.pl/klipsch-r-28f.html). Ogólnie sam charakter brzmienia jest podobny, wyższy model także oferuje bardzo dynamiczne, swobodne, energetyczne granie. Natomiast RP-280F przede wszystkim lepiej kontrolują bas, oferują więcej środka pasma, znacznie bardziej plastyczne, spójne brzmienie, największa różnica jednak jest w wysokich rejestrach. Wyższy model przekazuje dużą ilość informacji, jednak jest to podane łagodniej, bardziej delikatnie. Słuchając kolejno obydwie kolumny, model R-28F wydaje się twardy, ostry, suchy z gorszym wypełnieniem i dociążeniem.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

To zupełnie inny produkt. Mimo iż z wyglądu podobny to jednak inne brzmienie. Zastosowane przetworniki robią znaczną różnice.

Oprócz swobody którą masz w R28m est też kultura grania. R28 potrafią zabrzmieć za ostro z kolei RP280 lepiej się kontrolują.

Masz R28F w domu. My możemy Ci pożyczyć RP280 do domu :) Napisz do nas będziesz miał te dwa olbrzymy obok siebie. W swoim pomieszczeniu.

Będziesz w stanie napisać recenzję lepszą niż ktokolwiek tu :)

Zapraszam

Witam !!!

Proszę o info na temat w/w kolumn, wiem że różnią się przetwornikami (R-28F aluminiowa góra i grafitowe wofery, Rp-280f cerametalic i tytanowa góra) oraz tym iż jedne mają bass reflex z przodu a drugie z tyłu....

Osobiście jestem szczęśliwym posiadaczem R-28F, które grają z ONKYO TX-8150....

Proszę o opinie tych, którzy mieli możliwość słuchać tych kolumn czym różnią się brzmieniowo oraz czy warto dopłacić do RP...

Mój salon ok 60mkw gdzie klipsche czują się jak ryba w wodzie :).... Podoba mi się ich mocne brzmienie przy zachowaniu dobrej szczegółowości i sceny...

Ostatnio zacząłem się zastanawiać czy nie wymienić ich na wyższy model... Ponadto ostatnio miałem okazje słuchać kolumn z tytanową kopułką i bardzo podobała mi się ich góra, delikatna lecz szczegółowa...

Jakbyś brał od chłopaków z s4home to posłuchaj sobie jeszcze Heco ms1000. Mnie jak i mojego brata ta kolumna bardzo mile zaskoczyła. Brat też chciał Klipsche a po odsłuchu zamówił Heco.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.