Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 350zł

Gromper

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Niedawno ukończyłem swój pierwszy projekt kolumn na bazie MX-140 i potrzebuję dobrać do Niego wzmacniacz. Aktualnie mam Pioneer'a A-502R ale jego barwa dźwięku pozostawia sporo do życzenia + po przekroczeniu pewnej wartości wzmaga się jedynie hałas a niskie i wysokie częstotliwości są obcinane.

Przejrzałem nieco rynek i wybrałem parę pozycji i chciałbym abyście w miarę możliwości pomogli mi wybrać najlepszą,ewentualnie doradzić co innego. Kolumny mają 100W i jest to system dwu drożny w obudowie bass reflex.

Wzmacniacze jakie wybrałem:

• Onkyo Integra A-8017
  • Technics SU-V560
  • Technics SU-V550
  • Technics SU-V55A
  • Pioneer A-X550 - Ciężki do dostania.

Słuchać miałem okazję jedynie Pioneer'a oraz Technics'a su-v560 i zdecydowanie lepiej brzmiał dla mnie Pioneer. Bardzo interesuje mnie wasza opinia co do reszty wzmacniaczy,a w szczególności na temat Onkyo bo jego stylistyka najbardziej mi się podoba.

https://www.audiostereo.pl/topic/135453-wzmacniacz-do-350z%C5%82/

Miałem 411 - bardzo dobry:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

szkoda, że bez pilota ;-(

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Miałem 411 - bardzo dobry:

Ukryta Zawartość

szkoda, że bez pilota ;-(

Nie miałem nigdy okazji słuchać Sonego z seri TA, więc nie mogę się wypowiedzieć jak gra. Mnie intryguje to Onkyo i zastanawiam się bardzo nad zakupem takiego w kwocie 350zł stąd moje pytanie.

Ukryta Zawartość

Mam nadzieję, że zapomnisz o Technics'ach - braki dynamiczne i słodzenie barwy ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Mam nadzieję, że zapomnisz o Technics'ach - braki dynamiczne i słodzenie barwy ...

Szczerze mówiąc z moimi kolumnami słuchając chociażby SU-V660 to dźwięk był na prawdę przyjemny i braków dynamicznych nie wyczuwałem.

mój Technics Su bardzo szeleścił i nie była to wina kolumn bo sprawdzałem na innych.

Na SU-V660 wszystko było w porządku i nic nie szumiało,nie szeleściło itd. Mnie chodzi jedynie o serię SU-V, żadne inne

zeby dostać bardziej rzeczowe propozycje, musiałbyś sprecyzować jaki dźwięk lubisz. Jeśli ciepły, bez ostrej góry, większość vintage będzie idealna.

Jeśli zaś ostro i tranzystorowo, to zupełnie inny kierunek.

Ciężko ubrać to w słowa nie uważasz? Jeśli chodzi o bas to niskie zejście ale nie przytłaczające a takie miękkie i dynamiczne,nie interesuje mnie dudnienie. Jeśli chodzi o górę to raczej subtelna,nie prze ostrzona no i jeśli idzie o środek to ten wyrazisty,ciepły,przyjemny dla ucha. Czy coś takiego daje odpowiedź?

920 zbyt mocny ale 720stka wygląda na optymalną,pytanie jak gra. Dla mnie jeśli coś to pomoże wzorem jest Pioneer A-X550 tyle,że go ciężko dostać w dobrej cenie ale dla mnie gra on na prawdę prawie idealnie.

Gromper gdybyś chciał posiąść naprawdę coś ponadprzeciętnego co naprawdę gra muzykę to za 400zł można kupić

Cambridge Audio A500

W tej kwocie trudno dla niego o konkurencję. Test -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.