Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Magnat Shadow 207

basti_seba

Rekomendowane odpowiedzi

Po przesłuchaniu ulubionych płyt kilka wniosków na świeżo:

Nie słyszę dużej różnicy pomiędzy Pioneer SX-20 a Yamaha R-N500, różnica jest.

Żonie bardziej podobał się Pioneer, cieplejszy dźwięk, milszy dla ucha do wieczornego cichego/średniego słuchania.

Im lepiej nagrana płyta tym bardziej słyszę Ja różnicę, na korzyść Yamahy, czyściej, więcej szczegółów, jak już pisałem wcześniej, kilka płyt Sade.

Mój wniosek: Moje kolumny grają, jak grają, a wzmacniacz dodaje kilka procent różnicy od siebie, dla mnie np. powiedzmy Yamaha na plus, dla żony na minus.

Yamaha wygrywa oczywiście, jako amplituner, funkcjami sieciowymi, USB, DAC z COAX i Toslink, jako wzmacniacz niekoniecznie, muszę założyć zworki do kolumn i podłączyć oba i przełączać, wtedy zobaczę, ale na WOW nie liczę.

Jeżeli prawda, że w ampli siedzą wzmacniacze z serii o jednej niższej to w R-N500 będzie z A-S300? Może dlatego nie ma WOW, bo i różnica w cenie między Pioneerem SX-20 a Yamaha A-S300 znikoma :)

A Magnat MA-600? Może, ktoś jeszcze doradzi?

Dobrej nocy.

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

Jakość wzmacniacza wynika z jego konstrukcji, urządzenia o których tu wspominasz to sama budzetowa bieda skonstruowana z najniższej jakości komponentów. Porównaj to z jakimś urządzeniem nad którym siedzieli inżynierowie. Np. Marantz PM6006

Szybko Ci się wyjaśni czym się różni to ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Od tego ->

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wzmacniacza wynika z jego konstrukcji, urządzenia o których tu wspominasz to sama budzetowa bieda skonstruowana z najniższej jakości komponentów. Porównaj to z jakimś urządzeniem nad którym siedzieli inżynierowie. Np. Marantz PM6006

Szybko Ci się wyjaśni czym się różni to ->

Ukryta Zawartość

Od tego ->

Ukryta Zawartość

No dla mnie to się nie wiele różni. Dwie budżetówki.

Co innego np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

Haha zawsze możemy wklejać jeszcze lepszy i co to udowodni tutaj ?

Nic.

No oko ten Marantz, moje Pioneer i Yamaha to taka sama budżetowa bieda, tylko tyle chciałem napisać.

Od kiedy mam Chromecasta nie odpalam PC, zmusiłem się bo przyszedł DAC z Chin, link gdzieś wyżej.

Gra głośniej jak integra, czy lepiej... dla mnie bez różnicy, sprzedawca zastrzega, żeby poczekać, aż się wygrzeje.

Większa różnica była pomiędzy wzmacniaczami, oba grały fajnie ale inaczej.

Kupiłem Magnata MA-600 i czekam, liczę bez przebojów jak z Yamahą.

Magnat MA-600 już jedzie kurierem, jeżeli się sprawdzi, czyli będzie mi się podobało, to ok.

Jak nie, to dość zmian wzmacniaczy, bo widzę, że za mało to wnosi, wymieniam kolumny.

Jestem kompletnym laikiem, uczę się, i widzę co mi się podoba i co chcę.

Nie chcę źle pisać na Magnat Shadow 207, wokale są super, spokojna muzyka, instrumenty,

ale jak na takie duże kloce wzdłuż i wszerz brakuje mi w nich takiego dobrego pierd*lnięcia.

NIby skuteczność w dB mają dobrą, ale jak przypomnę sobie Melodikę bl-30, którą słuchałem to było lepiej.

Shadow grają chyba, nie dla mnie. Czekam do jutra na MA-600.

Magnat MA-600 gra od godziny 18.

Już wierzę, ale na początku nie wierzyłem, że wzmacniacz może tak wpłynąć na (zmienić) kolumny.

Dla mnie gra bajecznie. Jest moc, wykop, basisko i to takie fest, muzykalność, brakuje mi słów, żeby to opisać.

Jest tak przyjemny, że aż słodki.

Nie, tego nie. Licytacja się nie udała , bo poszedłem po coś do kuchni i przegapiłem :)

Kupiłem tego z "Kup teraz".

A w ogóle, czytam, że po wymianie lampy gra jeszcze lepiej, ale na razie daję sobie na wstrzymanie, bo gra tak zajebiście, że szok. Moc, moc i jeszcze raz moc, muzyka.

Lepsze niż Prozac.

Tak to było.

Ukryta Zawartość

post-68488-0-12975600-1512599098_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Magnat MA-600 gra od godziny 18.

Już wierzę, ale na początku nie wierzyłem, że wzmacniacz może tak wpłynąć na (zmienić) kolumny.

Dla mnie gra bajecznie. Jest moc, wykop, basisko i to takie fest, muzykalność, brakuje mi słów, żeby to opisać.

Jest tak przyjemny, że aż słodki.

Czy powinien po raz kolejny pisać " anie mówiłem?".

Bo to już chyba nie wypada :P

A w ogóle, czytam, że po wymianie lampy gra jeszcze lepiej, ale na razie daję sobie na wstrzymanie, bo gra tak zajebiście, że szok. Moc, moc i jeszcze raz moc, muzyka.

Lepsze niż Prozac.

Tego nie wiem. Bo mamy nowe i nie możemy otwierać. Lampy pracują w pre, wystarczają na długo. Korzystaj z tych za kilka lat jak będziesz chciał coś zmienić to wymienisz po prostu lampy sterujące

Piotrek

• 5 tygodni później...

Stworzyłem sobie oto zestaw do pięknego spokojnego wieczorowego grania, muzyka z niego relaksuje, uspokaja i odpręża, jest bardzo muzykalny, mięsisty, basowy, super wokal, wokal zawsze był super, po dołożeniu Magnata doszło basidło.

W ciągu dnia lecą składanki ze Spotify, pop, dance, elektroniczna - super.

Nie nadaje się dla mnie niestety do rocka, metalu.

Jakby nie nadąża za szybkością muzyki.

Takie moje spostrzeżenie, gdyby ktoś myślał coś podobnego kupić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.