Skocz do zawartości
IGNORED

Sport wśród audiofilów.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

>Jazz: Jak będziesz jechał na tym osiołku przez pustynię to omijaj miasta - troszkę ponad 2 tysiące lat temu jeden taki wjechał do miasta na osiołku... i co się porobiło. ;)

Pozdrawiam.

Jeżdżę na rowerze. Do pracy mam 7 km w jedną stronę, więc dziennie 14 km. Oprócz tego trochę jeszcze gdzieś pojeżdżę, raczej latem, teraz mniej. Czy to już sport, nie wiem, ale z pewnością to znacznie więcej, niż przełączanie pilotem kanałów TV.

Oprócz tego - góry. Jednak w żadnym razie nie traktowałem tego nigdy jako sport... Właściwie trudno to wyjaśnić racjonalnie, po co się chodzi w góry. Po prostu coś mnie tam ciągnie. Ale faktycznie jest to też jakaś forma aktywności fizycznej.

Janusz z Torunia

Golf

wiem, ze sport jest malo popularny (drogi) w Polsce (niektorym zalezy aby tak bylo...tylko dla "elit") mam jednak nadzieje ze tak jak w innych krajach rozwinie sie i stanie sie dostepny dla wszystkich. Jest to naprawde fascynujaca gra, wzmaganie sie glownie z samym soba. Przy tym, swieze powietrze, spacer i duzo czasu na rozmowy (np. o audio) z kolegami.

pozdr.

Jazz:-) oczekuje koment....nie zawiedz mnie, ;)

a propos, wybrnoles z tej wpadki "...ojciec kupil mi osiolka.." prawie niezauwazalnie,

moge zagwarantowac ze temat - osiolek, jeszcze powroci :)

ole!

Ech, ze sportami to bym jednak uważał. Moja czwartkowa gra w piłkę nożną na hali skończyła się tym, że wróciłem do domu z ręką w gipsie. Może to głupie, ale podczas gry w nogę naprawdę można sobie złamać palec u ręki.

Jako że obecnym stanie w piłkę grać nie mogę, pozostaje mi już tylko picie piwa z resztą graczy w kolejne czwartki po meczach...

Całe szczęście, że jestem posiadaczem samochodu z tak przez wielu pogardzaną automatyczną skrzynią biegów :)

Tenis stołowy od 14 lat zawodowo.

Piłka nożna, tenis ziemny, pływanie w miare regularnie, także kilka lat trenowałem siatkówke.

Sport to naprawde zdrowie. Uprawiany na pewnym poziomie fantastycznie kształtuje charakter człowieka. Uczy systematyczności, szacunku do pracy, treningów. Uczy przegrywać. No i ... daje fantastyczną radość z wygranych.

ps Każdy działacz sportowy, którego miałem okazje poznać, to ścierwo;)

U mnie nic nałogowo - jak jest ciepło i mi się chce (lub mam wenę twórczą) biorę aparat, siadam na rower i jadę w Województwo...

poza tym od święta gram w ping-ponga, stół miałem w domu od zawsze (trenowałem dawno dawno temu)

Poza tym od rana do wieczora głównie "gniję" przed kompem.

Pozdr

moze ktos wie jak przekonac 9-letniego chlopaka do sportu. nic tylko gameboy i komputery mu w glowie a ja bym chcial, zeby sie troche poruszal. zapisalem na karate to pol roku wytrzymal, chodzil na basen, ale tez niewiele dluzej. w obu przypadkach zmuszal sie i robil to dla swietego spokoju. taki sport jest bez sensu, no nie?

• Redaktorzy

Trzeba go przenieść w lata 80. i pokazać film z tak wówczas zwanym Brucelem. A jak już mowa o sportach, to w moim przypadku shotokan i czasem badminton z pewną panną.

sport nr1 z racji regularnego codziennego uprawiania: poranny sprint na przystanek :D (200-300m)

poza tym - zimą zawsze narty, latem łajba i rower, badminton (czemu toto tak mało popularne?), basen

ja majsterkuję przy domu (zabawa cementem i stolarka) i samochodzie (czasem się silnik wywlecze:))

poza audio moją pasją jest jeżdżenie na rowerze: kupuję małe piwko, wlewam w siebie i jak najszybciej się da jeżdżę po wąskich leśnych ścieżkach między drzewami....wiecie jaka to frajda jak w żadne nie przywalę? tylko w zimie piwko jest grzane

polecam judo z solidną rozgrzewką - ćwiczyłem rok i nigdy w życiu nie czułem się lepiej niż wtedy

mała propozycja:

na początek stwórzmy kilka drużyn regionalnych, trochę treningu, ogrania się...

następny krok to liga.

Ja ze swojej strony proponuję pograć w kosza lubi siatkę w W-wie.

Co powiecie?

Po rozgrywce wspólne piwko i rozmowa.

Witam

Pewnie zbyt oryginalny nie będę :).

Od "maleńkości" piłka nożna, choć nigdy nie uprawiałem tego sportu zawodniczo. Od kilku lat głównie piłka nożna halowa. Poza tym bardzo chętnie siatkówka. Generalnie nie stronię od żadnej dyscypliny, im więcej ruchu tym lepiej.

Sporty zimowe: rąbanie drewna na opał :). Brzmi to może śmiesznie ale na prawdę można się "rozładować" :).

W ogóle myślę, że sport jest najlepszym sposobem na walkę ze stresem i napięciami psychicznymi.

Saint, pomysł uważam za świetny. Jednak zapewne nie będzie łatwo wprowadzić go w życie.

Proponowałem kiedyś rozegranie meczu, piłkarskiego pomiędzy "Stereo" - "Kino domowe". A gdyby drużyn było więcej: "Lampowce", "Integry", "Dzielone", "Analog" itp., wtedy można by się nawet pokusić o jakiś okazjonalny turniej :)

Pozdrawiam

• Redaktorzy

Jeśli tu mamy już iaido, TKD, aikido i shotokan, to możemy jakiś Budokan audiofilski założyć. A póki co na razie: na kosza się nie piszę, jestem w tym do dupy, ale siatkówka może być.

BeerfaN - moze jakis sport statyczny.

Ja swego czasu zajmowalem sie strzelectwem sportowy, (mimo wzroku niesokolego), super statyczny sport ;).

Do tego siatkowka kiedys tez byla (mimo wzrostu "sredniego" ;) ).

• Redaktorzy

Szybciej pachnie i gorzej oddycha... Ale to kwestia gustu, nie da się wykluczyć że znajdą się fanki które stwierdzą, że pachnie lepiej. Under condition, że wcześniej miał zwyczaj się myć, oczywiście.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.