Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze zdanie nt Ancient Audio Lector III

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Maniakuaudio. Wydaje mi się, że nie możesz być obiektywnym recenzentem tej marki, bo już się niestety wkopałeś :)

Proszę Cię nie rób ludziom wody z mózgu i nie stawiaj w jednej linijce tego shitu LG z takimi odtwarzaczami jak Wadia 860x, Linn CD12 (chyba to miałeś na myśli a nie gramofonu LP12). Zdaję sobie sprawę, że chcesz podnieść prestiż Ancient Audio i trochę mi Cię żal, chyba pierwszy raz na tym forum.

muju

o kurcze fakt,co prawda ten,ktoreggo mialem okazje kupic byl troche tanszy.....ale .

Maniakaudio

sorry ale pospieszyles z Lectorem,nie wszystkiego godnego uwagi posluchales.do tego rewelacyjnie gra na zbalansowanym(Advantage)

tak,dla formalnosci,nie znam sprzedawcy,i dzieki muju dopiero zobaczylem te aukcje.

tomek7776

Nie wykluczam że są lepsze źródła jak Lektor IV w cenie do 15K tylko twierdzę że ich nie slyszałem.

Nie planuję teraz zmiany ale faktycznie mój przyjaciel posiada DP67zachęciłes mnie więc go pożyczę

w nowym roku i posłucham, potem coś napiszę.

Dystrybutorów Audiomeca i Advantage nie znam i nie chce mi się za nimi tym ruszać, więc puki co skupiam

sie na wymianie kabli bo to jest pasjonujące zajęcie.

Pozdrawiam

Frank.

Nie ma w tym nic odkrywczego. Nie napiszę już nic więcej o tym CD-ku, poza tym, że go słuchałem i porównywałem z dużo młodszymi urządzeniami. Szacunek dla firmy krell.

Frank. Raczej top loader. Zgadza sie. Metalowy Philips Pro. Może słowo industrialny nie jest najodpowiedniejsze.

Proszę o powrót to tematu Lektora :) Ja już nic nie mam do dodania w tym wątku.

Pozdrawiam wszystkich

discomaniac71

Nie sądzę by posiadacze AA byli chętni brać udział w demagogicznych dyskusjach.

Twój apel na nic się nie zda.

Trudno dyskutować zresztą na temat odtwarzacza,który praktycznie jest nieosiągalny.

Gdzie te odtwarzacze można odsłuchać ?

Opierać się tylko na podstawie A.Show może być nieobiektywne dla produktów tej firmy.

Dyskusja sprowadza się tylko do pyskówki dotyczącej cen i marzeń audiofilskich(Krell ,Srell itd).

Rozwiązaniem byłaby wizyta w jakimś salonie i rzetelna sesja odsłuchowa(daleko ten Kraków).

L i LG mozna posluchac w siedzibie firmy w krakowie, no przynajmniej taka informacje otrzymalem mailem.

LG bedzie w recenzji i mozna go posluchac dopiero w styczniu, co mysle nie jest jakas tajemnica. Zatem mozna podejrzewac ze istnieje tylko jeden egzemplarz:)

Swoja droga bardzo sensowne te testy gezetkowe modeli jednoezgemplarzowych. Ale to chyba praktyka wielu polskich producentow, dawac do testow odrobine nieseryjne urzadzenia:)

Wybiore sie w styczniu na odsluch i moze napisze jak to gralo na forum. No chyba ze nie bedzie o czym:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Frank wlasnie taki odsluch chce przeprowadzic a w Krakowie na szczescie mieszkam - pytanie o konfiguracje w jakiej mozna podpiac AA. Moge sie umowic z samym Waszczyszynem ale wtedy jestem skazany na jego konfiguracje no i nie mam odnosnika porownawczego w postaci cd ktore moze konkurowac z AA. Mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi i pozostali forumowicze tez. Odsluch mial sie odbyc w piatek ale z przyczyn niezaleznych musialem go odlozyc.

no to teraz zadam od tych wszystkich znawcow (z joziem marynią na czele), ktorzy mi wciskali ze enszynty realnie sa w wiecej niz jednym egzemplarzu przeprosin:), a do entuzjastic diy bildera nadal nie mam zadnych watkow i zycze mu jak najlepiej

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Electro:

To, że producent posiada tylko jeden egzemplarz przeznaczony do odsłuchów, nie znaczy, że nie powstało takowych więcej. Dlatego nie uważam, że ktoś powinien cię przepraszać.

oczywiscie masz racje felix, nie znaczy , ale moze znaczyc, znam kilku diyowcow, takze z naszego forum , ktorzy maja na koncie po kilkanascie wzmacniaczy i bez problemu po otwarciu watku na ich temat wielu forumowiczow mialoby cos na ten temat do powiedzenia

z tego tez powodu nie moge zrozumiec fenomenu enszynta, produkcja mniej niz jednostkowa, slyszalo moze kilku ludzi w calej polsce, w czasopismach nie przedstawiane jako diy tylko produkt , ktorego kupno i odsluch jest mozliwe(?), czyzbysmy tutaj wspolnie byli coraz blizej rozwiazania zagadki na miare kabli v.?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Oj panowie cos zaniedbujecie ten watek chyba nikt nie ma pojecia w jakiej konfiguracji AA zagra najlepiej a termin odsluchu zbliza sie wielkimi krokami... Wciaz czekam na wpisy...

najlepiej zagra w konfiguracji:

preamp: Audio Note M10, monobloki Cary Audio CAD-211 Anniversary Edition, kolumny FAL Supreme D, okablowanie

Purist Audio Design Dominus. Czy pomogłem ? :)

>discomaniak

hehe, moze nie byc:)

Po co taki sprzet do oceny cd, to co maja w AA powinno chyba jako tako wystarczyc do porownania.

Jesli nie podlaczysz innego cd to jak wogole ocenisz brzmienie L czy LG?

discomaniac71

Czemu nie przeprowadzisz testu na swoich klockach?

Dałoby to znakomite i najbardziej wiarygodne porównanie.

Przeprowadzenie odsłuchu na cudzych wzmacniaczach i kolumnach nie da żadnego punktu odniesienia.

Ot sztuka dla sztuki.

Lektor IV zapewne bardzo dobrze zagrał by z... Ancient Audio - z Silver Integrą lub Silver 300 i z Aktiv Monitor. Niestety kolumny są już niedostępne z powodu zaprzestania sprzedaży przetworników przez Focala.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.