Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-8150 vs Pioneer SX-N30K/S vs Harman Kardon HK3770

muf18

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, odsłuchalem, i grało to trochę płasko ogólnie, chociaż w miarę czysto i szczegółowo. Panowie z top hifi, mówili o takim zestawie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jaką mają Państwo opinie o takim zestawie? Ten NAD C338, wygląda naprawdę dobrze, ale nie wiem do końca co z tym PSB X1T, nie znam ani firmy, ani nie ma za dużo testów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Płasko to może zagrały kolumny.

Yamaha RN-602 to super kombo, dźwięk Yamahy i wiele możliwości.

Posłuchaj z Melodika, albo, np. Heco, Magnat.

Idź od najtańszych, zapnij Yamahę z Magnat 1002, Heco 502/702. Mi się podobało.

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

Słuchałem RN-303D, bo mogę go mieć w fajnym zestawie za fajne kasę.

Nie możesz go mieć za fajną kase bo to słaby amplituner. Więc kasa i tak nie gra roli.

Przede wszystim odwiedź salon niezależny to sprawdzisz też Onkyo i Pioneera.

Ok, dziękuję bardzo za ofertę. Do Oświęcimia mam trochę, ale zastanowię się. Czy słuchaliscie Państwo już TX 8250 vs TX 8150 i odpowiednik 8250 Pioneera, czyli SX-N30AE? I jak można by je porównać względnie do amplitunerow Yamahy - R-N303D, R-N500 i R-N602? Bo takie kompletne porównanie, dałoby mi dużo w jakie modele mniej więcej celować.

Tak znamy te modele, mieliśmy /mamy je obecnie.

Minimum w które powinieneś uderzać to 602ka, Onkyo 8250, Pioneer SXN30.

Piotrek

Jeśli chcesz wydać około 3000-3500zł to nie starczy na RN-602 z dobrymi kolumnami.

Jeśli więcej to R-N602 jest dobrym wyborem.

S4Home wszystko co jest tańsze najczęściej gra gorzej, nie każdy ma budżet odpowiednio duży żeby kupować wysokie modele.

Za 2999zł to naprawdę fajny zestaw tak samo zestaw oparty na YAMAHA F330: https://www.tophifi.pl/stereo/zestawy-stereo/yamaha-r-n303d-indiana-line-nota-550.html

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Muf, my mielismy identyczne wrażenia, a słuchaliśmy Rn 602, całkowicie wycięta scena, onkyo/ pioneer zdecydowanie lepiej w tej materii, ( porównywane na tych samych kol.), posłuchaj tych ampli, abpotem możesz dorzucić jakiś budżetowy wzmak, posłuchasz, ocenisz, wybierzesz,.....a tak czy inaczej warto poznać szkole grania i Yamahy i onkyo bo to dwie przeciwstawne szkoły, nawet jeżeli kupisz kompletnie coś innego, dla mnie szkoda kasy na zakup jeżeli nie przesłuchasz min 4-6 zestawów, to Twoja kasa, ja robiłem żak jakieś 1,5 roku wstecz u dzisiaj dalej mi. Się morda uśmiecha, czego i Tobie życzę,

S4Home wszystko co jest tańsze najczęściej gra gorzej, nie każdy ma budżet odpowiednio duży żeby kupować wysokie modele.

Doskonale to rozumiem.

Toteż dlatego proponuję Pioneera SXN30 który gra na poziomie 602ki a kosztuje jak 303ka :)

Sami rozumiecie :)

Noty sa ok. Do mnie F330 nie przemawia.

Ale jeśli kolega może sprawdzić to czemu nie :)

Piotrek

A jak się bostony a360 w to wszystko wpisują? Szczerze to noty trochę dla mnie były czasem " brudne"? Nie wiem może to bezpośrednie wrażenie po przejaskrawionych F330. Liczę na, to, że Bostony są bardziej wyrównane. Odsłuchalem też zestaw NAD + PSB i gra to nieźle dosyć ciemno i prężnym basem, ciepło, całkiem fajnie, chociaż nie wiem czy nie za ciemno. Ale zestaw też całkiem niezły. Muszę jeszcze raz oba przesłuchać i zdecyduje.

Albo ja mam takie złe doświadczenia z tymi kolumnami albo jestem po prostu na nie cięty.

Bo spotkałem opinie także naszych klientów którzy są nimi oczarowani.

Ja natomiast uważam że to wybitnie słaby produkt. Także źle wykonany. Widziałem kilka razy jak okleina odchodziła (puchła) na kolumnie.

W tej cenie Heco 500, 900 czy Magnat 677 to granie i wykonanie zdecydowanie lepsze.

Magnaty 677 masz jaśniejsze ale lepiej kontrolowane od F330.

Posłuchaj ich.

Piotrek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.