Skocz do zawartości
IGNORED

3 węglówki Scan Speak 3 drożny projekt ?zagra?

Adam J.

Rekomendowane odpowiedzi

A więc na 18w8545 jest cewka ale nie pamiętam wartości. Musiałbym otworzyć i pomierzyć bo odwijałem z gotowej cewki Visatonu. Powiedziałbym że około 1,5 mH ale nie chcę naprawdę kłamać a potem kondensator do masy 8,2 uF.

Wysokotonowy jest bardziej skomplikowany bo nie pamiętam czy dałem rezystory przed zwrotnicą czy przy głośniku a niewykluczone że tu i tu a wartości to już zupełnie nie pamiętam. Pierwszy kondensator to chyba 3,3 uF, potem jest cewka do masy chyba 0,45 mH ale tego nie jestem pewien bo może być również 0,33 mH a następnie 10uF. Nie chce mi się kolumn rozkręcać a nigdzie nie zapisałem co siedzi w środku. Myślę że jak masz mikrofon to możesz już z tymi wartościami coś zacząć. Chyba najważniejsze to dobrać prawidłową cewkę przy niskośredniotonowym bo to ona ustala baffle step i równowagę tonalną. Reszta dopasowywana jest do poziomu średnich jaki wyjdzie po filtrowaniu tą cewką.

Powiem szczerze że zapomniałem czy mam 4 czy 8 ohmowy. Zaraz odkręcę i sprawdzę.

Sprawdziłem. 8 Ohm czyli Wavecor TW030WA10

Super, dzięki.

po weekendzie pewnie dopiero coś zadziałam, musi przyjść kopułka, a teraz muszę trochę zejść na ziemię, imieniny żony w sobotę.

Mi kiedyś żona kupiła na urodziny tranzystory Sankena.

No to moja zawsze jak ja coś kupuje to żąda równowartość na tipsy czy coś innego :) ...nie jest łatwo potem się tłumaczyć...że to tylko pożyczone, albo znalezione ...cha cha...zwłaszcza jak znajduję nie wiadomo skąd woofery 10" seasa, na ulicy....czyli w rezultacie Wavecory na imieniny i tak dostanie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.