Skocz do zawartości
IGNORED

Troels SBAcoustics 61-NRXC ktoś robił/słyszał?

Tehtoril

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Panowie,

Ktoś z was może budował te kolumny :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i wie jak to gra?

Zamierzam zbudować monitory, które mają docelowo grać z Naimem Nait 5si (i wstępnie MF V90 DAC, później upgrade) i się bardzo mocno nad nimi zastanawiam. Grać to ma w niewielkim salonie 13-15m. Spektrum muzyki szerokie - od klasyki po rock.

Wybrałem model z BR z przodu, bo będą musiały grać jakieś 30-40cm od ściany (200cm do słuchacza).

Zależy mi bardziej na naturalności, niż jakiejś chirurgicznej precyzji (pomijając małą scenę i małe niedostatki subbasu, ideałem naturalności i proporcji dla mnie są dla mnie słuchawki Hifiman He-400i).

Myślicie, że to zagra razem? Może macie jakieś inne pewniaki, które z tą resztą sprzętu na pewno zagrają jak trzeba?

Ukryta Zawartość

Czy Ci to zagra - nikt tego nie wie:)

Jak już się bawić w DIY to szedłbym w:

Ukryta Zawartość

lub:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może ktoś w takim razie robił coś innego i jest w stanie potwierdzić, że to zagra z tym Naitem 5si?

Dzięki za podpowiedzi, ale pierwsza podana przez Ciebie opcja jest po prostu dla mnie zbyt duża gabarytowo do tak małego pomieszczenia, a druga.. zbyt droga. Jeszcze jakieś sensowne skrzynki muszę do tego wyczarować przecież :/

Wg mnie pewniakiem są monitorki SR71 ze strony zaphaudio.com. Kiedyś je zrobiłem i grały bardzo dobrze zarówno z lampą jak i tranzystorem. Świetny stosunek jakości do ceny.

To może coś z polskiego podwórka :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )-SB-Acoustics-SB17NRXC35-8-projekt-by-LuSzTi-amp-Boro85

Ukryta Zawartość

Asustor AS-5002T z MPD + Amanero + AD1865 .3lite DAC + Autorskie PRE + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

>LuSzTi

Jak oceniasz sam tweeter np, w stosunku do tańszych modeli Seasa?

PS, Jak jest faktyczna średnica tego wysokotonowca?

Ty podajesz na rysunku technicznym 103,5 mm, karta katalogowa producenta- 104,2 mm.

Generalnie dla mnie HDS jest lepszym głośnikiem niż praktycznie każdy Seas z serii Prestige. Ja nie lubię maniery grania tych tańszych wysokotonowych Seasów.

A średnicę frontu to najlepiej sobie zmierzyć z natury :)

Asustor AS-5002T z MPD + Amanero + AD1865 .3lite DAC + Autorskie PRE + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.