Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do Heco Music Style 1000

pumik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym prosić o pomoc w wyborze amplitunera do w/w zestawu. Centralma kolumna i satelity to Heco Victa 200/ Pokój do nagłośnienia to ok. 25 m2. W chwili obecnej używam Sony Str Hd 720. Wydaje mi się jednak, że amplituner się "męczy".

https://www.audiostereo.pl/topic/135643-amplituner-do-heco-music-style-1000/

Witaj,

No model 1000 wymaga jednak nieco lepszego ampli. Powiem tak minimum absolutne to Onkyo 676, Yamaha 683.

Ale zdecydowanie lepiej zagrają z Onkyo 820, Pioneer LX 502, MArantz SR5012

Pozostaje do dyspozycji

Piotrek

Witaj,

dzięki za odpowiedź. Rozumiem, że chodzi o model ONKYO TX-NR676E? Widziałem, że posiada wejście PHONO. Jak w tym przypadku wygląda sytuacja z słuchaniem muzyki z CD lub płyt winylowych? Mam również amplituner Harman/Kardon HK3270, z którego słucham tylko muzyki. Czy Onkyo zastąpi mi ten amplituner?

Pozdrawiam,

Krzysztof

Sprosta ale stereo jest bez życia, basu na 656, kombinowałem jak głupi ustawiając EQ..

Kolego hajdzik w Twoim temacie o sprzęcie dla szwagra to samo sugeruję więc jak już to amplituner z wyjściem PRE i podłączonym pod niego wzmakiem.

676 sprosta Heco 900 bez problemu. Co nie zmienia faktu że model RZ8 który kolwiek jest po prostu o dwie klasy lepszy.

Ale też nie jest w tej cenie.

Uważam że amplituner kinowy tej klasy czyli 6 skoro o nim rozmawiamy, można już ustawić pod siebie tak aby przy muzyce być po prostu zadowolonym.

Możesz go od nas wypożyczyć

Piotrek

Zastanawiam się nad tym 676 poważnie. W tym przedziale cenowym muszę się zmieścić. Jeszcze chciałbym wiedzieć jak wygląda sytuacja z wejściem Phono? Też można być zadowolony z odsłuchu?

676 sprosta Heco 900 bez problemu. Co nie zmienia faktu że model RZ8 który kolwiek jest po prostu o dwie klasy lepszy.

Ale też nie jest w tej cenie.

Uważam że amplituner kinowy tej klasy czyli 6 skoro o nim rozmawiamy, można już ustawić pod siebie tak aby przy muzyce być po prostu zadowolonym.

Możesz go od nas wypożyczyć

Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.