Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki Sennheiser Momentum In Ear I

moshica

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Rozglądam się za słuchawkami dokanałowymi, przewodowymi do iPhone 4s i polecono mi

model Sennheiser Momentum In Ear I.

Zależy mi na mocnej podstawie basowej, dobrej przestrzeni oraz nie męczących wysokich.

Model iPhone'a mam od niedawna, zatem poszukuję słuchawek o wysokiej głośności, lubię głośno posłuchać muzyki ale bez utraty jakości.

Czy zatem są osoby które mogę potwierdzić, iż warto je nabyć ?

Rozważałem jeszcze jakieś Brianwavz, Jays, itp...ale ciężko coś kupić bez odsłuchów, a sprzedawcy nie chętnie umożliwiają czasem odsłuch.

Ktoś coś pomoże ?

No a pytanie koledzy, używam stacjonarnych Senków HD380Pro, AKG 530 napędzanie zewnętrznymi wzmakami, wiadomo inne słuchanie inna klasa sprzętu.

Ale gdyby je odnieść do tego co mam, to zbliżają się to modele Momentum jakością do stacjonarek ?

Wiem że to głupie porównanie, ale szukam odniesienia do modeli nausznych, no ale tam wiadomo potęga dźwięku.

A możesz podać linka o których mówimy, mnie interesują zwykłe dokanałowe, moje AKG 530 iPhone 4s ma problem napędzić, ale to wiadomo, trzeba prądu, niby iPhone'y je mają ale nie aż tak jakbym chciał, stąd zależy mi na dobrych dokanałówkach.

Ja mam na myśli te :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja mam takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale ty szukasz dokanałowych ale to ta sama seria tylko uwagę trzeba zwrócić na wersję pilota na kablu do iPhone jest chyba z literą m na końcu nazwy

Ukryta Zawartość

Od ponad 2 lat używam tych Sennków in-ear na Androidzie i jestem z nich bardzo, ale to bardzo zadowolony. Nic nie dudni i nie szeleści. Scena ładna. Na początku wysokie będą ostre, ale trzeba je wygrzać i potem jest już tylko "mniodek" ;)

Jedyna wadą jest chyba tylko brak dedykowanych pianek Comply, ewentualnie ja jestem gamoń i nie potrafię takich znaleźć :(

Nigdy nie zabrakło mocy głośności

Mam iPhone 6s i gra naprawdę fajnie Spotify i flac z nas jest Ok

Mam odniesienie bo tor stacjonarny słuchawkowy mam dosyć dobry jeśli ci nie przeszkadza to lepiej kup wersję nauszną zgrabne są i składane więc wygodne , słuchałem ich jeszcze na samsung galaxy 4 bardzo dobrze ale tak trochę mniej funowo moim zdaniem są strojone pod iPhone

Tak się składa że też mam S Galaxy S4, ale dźwięk z niego jest beznadziejny, układ Qualcomma zamiast Wolfsona, na S4 i iPhone używam Onkyo HF Player, jest przepaść na korzyść iPhone.

Nie mogę i nie chcę kupować kolejnych nausznych, bo potrzebuję tych słuchawek typowo przenośnie, w górach, jeździe na rowerze, podczas fizycznej aktywności...stąd pytam o dokanałowe, jednak one zawsze mogą, tak uważam ale może się mylę, mogą mieć gorszą dynamikę, jakość, głośność...

@Tuczi a co masz na myśli na androidzie pisząc, z konkretnym smartfonem, tabletem, DAPem, czym konkretnie ?

Ty szukasz do iPhona i dlatego zaznaczyłem, że na Androidzie. Poza tym one są produkowane właśnie w wersji pod Androida i pod iOS (różnica w sterowaniu z pilota). No i właśnie przypomniały mi się jeszcze dwie wady: brak jakiejś klamerki, która trzymałaby kabelek oraz przenoszenie przez kabel i pilota dźwięków "ocierania". Co do aktywności, to nie wiem czy ich waga nie będzie w tym przeszkadzała i nie lepiej poszukać czegoś zaczepianego na uchu.

Czyli one są większe niż przeciętne dokanałowe, w taki razie pozostaje mi je naocznie sprawdzić, choć myślę ze przy chodzeniu czy jeździe rowerem nie powinny wypadać. W komplecie mają chyba kilka rozmiarów gumek comply pod rozmiar ucha..

Czyli one są większe niż przeciętne dokanałowe, w taki razie pozostaje mi je naocznie sprawdzić, choć myślę ze przy chodzeniu czy jeździe rowerem nie powinny wypadać. W komplecie mają chyba kilka rozmiarów gumek comply pod rozmiar ucha..

Przy chodzeniu nie wypadają, ale to jest pełna metalowa budowa, w dodatku bardziej wystająca, więc nie wiem jak to będzie przy bieganiu. W komplecie są 3 albo 4 pary rozmiarów gumek, więc rozmiar dopasujesz. Pianki Comply to coś innego i nie ma ich w zestawie. W dodatku sam producent (czyli Comply) nie oferuje dedykowanych do tego modelu.

Zamówiłem te słuchawki bez przesłuchania i mam nadzieje że to trafny wybór. Wszystkie pozostałe dotychczas kupowałem na odsłuchach....
Od strony dźwiękowej, po wygrzaniu, powinieneś być zadowolony. Od strony użytkowej będziesz musiał sprawdzić na własnej skórze ;)

No więc wczoraj słuchaweczki dotarły. Wrażenie po odpakowaniu bardzo pozytywne, dobrze leżą w uszach, wykonanie bardzo dobre. W kwestii odsłuchu, na pierwszy rzut mieszane. Nie z powodu jakości i brzmienia lecz głośności. Jak pisałem iPhone'a mam od niedawna, on był chwalony za między innymi głośność, ja uważam inaczej. Ale prawdę powiedziawszy to nie jest dyskwalifikacja ani minus dla tej pary iPhone i te słuchawki. Teraz o jakości odsłuchu. Najpierw poszły w ruch płyty Oldfielda -Guitars i Tubular Bells II. Przestrzeń, rozdzielenie instrumentów, podział zakresów tonalnych tak jak oczekiwałem. Mam wrażenie że one nie wprowadzają dominanty żadnego pasma co jest bardzo pozytywne. Następnie zapodałem kilka mocniejszych utworów, między innymi Megadeth - Peace Seals oraz Yngwie Malmsteen - Pyramids of Cheops. No i tutaj banan na twarzy

John IIlsley to zacny gość, płyta Testing the Water jest moją ulubioną, choć Glass też jest mocną.

Wiecie co zauważyłem, np. na nagraniach z płyty Oldfielda Incantation, przy cichym słuchaniu bas w tle, lekko dudniący, bardzo cicho schodzi w dolnych rejestrach, niczym w dobrych zamkniętych nausznych.

Niesamowite jest to, że w tak małych przetwornikach jest to możliwe, na ileś par dousznych słuchawek które miałem, np, do Sony, Huawei, Panasonic to mozna o czymś takim zapomnieć.

Tym Momentum naprawdę bliżej do pełnowartościowych słuchawek niż do załączanego shitu przeciętnej brandowej jakości ;-)

Owszem - te dołączane do telefonów to niesłuchalny syf. Mnie służą do rozmów w aucie lub do słuchania audiobooków przed zaśnięciem (przy czym jedną słuchaweczkę zawsze ucinam, coby się nie plątało).

A o Illsleyu jeszcze: skoro go lubisz, to płytę Never Told A Soul (pierwszą solową) musisz mieć! Na cd chyba dość łatwa do zdobycia, choć com się ułaził za winylem, to aż strach. Za to teraz mam dwie! ☺️

Gdy Ci natomiast brakuje głośności w telefonie, zajrzyj na Google Play. Jakiś wzmacniacz znajdziesz.

Miłego dnia. Jacek.

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...

Witajcie po długiej przerwie. Napiszę krótko to świetne słuchawy, wysokie uległy poprawie, już tak nie kłują, ogólnie dźwięk się wygładził. Gdybym miał jeszcze raz wybierać byłyby te same. Szkoła Senheisera robi swoje nawet w tak małych przetwornikach.☺ Polecam je każdemu nie tylko maniakom dobrego brzmienia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.