Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  166 członków

XiangSheng Klub
IGNORED

Klub XiangSheng

Rekomendowane odpowiedzi

Jakich?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Oczywiście podwójny, ale lepiej jest zacząć od innych modyfikacji wazniejszych na początku niż zakup drogich wzmacniaczy dyskretnych. Na pewno więcej wniosą. 
Jakich

To wszystko zależy czy sprawnie dosyć lutujesz? Jeśli tak to możesz zacząć od wymiany diod. W tym wątku znajdziesz odpowiedź na jakie wymienić te orginalne. A dalej to zadbałbym o elementy wokół bufora. I wszystko co idzie przez lampę. 

Jak zadbasz o wyjście lampowe to nie zawiedziesz się. 

'

To wszystko zależy czy sprawnie dosyć lutujesz? Jeśli tak to możesz zacząć od wymiany diod. W tym wątku znajdziesz odpowiedź na jakie wymienić te orginalne. A dalej to zadbałbym o elementy wokół bufora. I wszystko co idzie przez lampę. 
Jak zadbasz o wyjście lampowe to nie zawiedziesz się. 
3200 odpowiedzi więc szybko pewnie znajdę:)

To zmienili kolory mieli taką wersję wcześniej z czarnymi plytkami.
Teraz wyszły takie same, ale maja 4 x pcm1794a. Dwie kości na jeden kanał.
Dużo pracy trzeba w niego włożyć, nadaje sie tylko dla tych co lutują. 
-1104863191414237468(1).thumb.jpg.6a7d9e93d62f6fbe57b28b8734607819.jpg
Które odpowiadają za wyjście rca?? Czy to nie ma znaczenia.

• 3 tygodnie później...

Witam.  Tak się składa, że kiedyś posiadałem Xiangsheng. Była to wersja B i byłem z niej dość zadowolony. Żadnych poważnych modyfikacji nie robiłem, pobawiłem się tylko trochę z różnymi opampami. Potem można powiedzieć, że na jakiś czas zrezygnowałem z audio hobby i prawie wszystko sprzedałem, włącznie z Xiangshengiem. Obecnie jednak myślę nad powrotem i ponownym zakupie chinczyka, i w wersji chyba takiej samej, jak Kolega powyzej, tj:

https://www.aliexpress.com/item/1005002391491010.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.60536881MuRHVD&algo_pvid=f6d61f9e-ac89-4e60-bbc8-ade19319c432&algo_exp_id=f6d61f9e-ac89-4e60-bbc8-ade19319c432-2&pdp_npi=4%40dis!EUR!377.20!301.76!!!402.91!322.33!%402103893b17235622599121542e21a5!12000031826669549!sea!DE!6002269953!X&curPageLogUid=iCiza9xR8bTy&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

Czyli aż 4x PCM1794 w tej najbardziej wypasionej konfiguracji i jest to tez, jak wersja B, z lampa. Piszecie jednak, że z tym daciem trzeba się trochę  napracować, żeby w pelni uwolnic jego potencjal. I tutaj mialbym dwa pytania:

1. Czy taka osoba jak ja, ktora nie jest bardzo doswiadczona z lutowaniem (jedynie najprostsze proste naprawy i lutowanie kabli RCA znajduja sie w moim portfolio), bylaby w stanie takie modyfikacje przeprowadzic?

2. Jaki jest orientacyjny koszt kluczowych modyfikacji, nie liczac samych opampow i lampy?

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.