Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner 5.1 do kolumn Pylon Pearl25

Tuxator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak w temacie szukam aplitunera do 1500 zł który napędzi te 4OM-owe kolumny.

Wiem ze może to nie szczyt marzeń ale takie mam. Nie chciałby ich sprzedawać bo wiadomo- zawsze się jest w plecy.

Więc może macie jakąć propozycję dla mnie?

Nie wiem może nawet nie ma sensu kupowac tak drogiego amplitunera?

https://www.audiostereo.pl/topic/136246-amplituner-51-do-kolumn-pylon-pearl25/

Dzień dobry.

Spójrz proszę na amplituner Yamaha RX-V483 (https://www.q21.pl/yamaha-rx-v483.html) oraz koniecznie Onkyo TX-NR575 (https://www.q21.pl/onkyo-tx-nr575e.html). To dwa amplitunery, które są w stanie zaoferować bardzo dobre brzmienie tak w muzyce, jak i kinie domowym. Obydwa urządzenia oferują pełną, bardzo bogatą funkcjonalność sieciową, Yamaha dodatkowo ma firmowy system Music Cast. Są także pewne różnice w brzmieniu - Yamaha gra bardziej efektownie, eksponując skraje pasma. Onkyo jest trochę spokojniejsze, łagodniejsze, cieplejsze.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oraz specjalnej oferty dla forumowicza, oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Q21- powiedz mi jeszcze czy resztę głośników Pylona też napędzi ta Yamaha? W specyfikacji ma

- 5-kanałowy dźwięk przestrzenny 115 W na kanał (6 Ω, 1 kHz, 0,9% THD, 1 kanał sterowany)

Podłogówki pylona pearl25 4OM

satelity8 OM

centralny 4 Om

Czy nie będzie z tym problemu?

pozdrawiam

Mogą być problemy dlatego do kolumn o tak niskiej impedancji musi być, musi być amplituner obsługujący taką impedancję. A takie są z nieco wyższej półki cenowej. Fronty też masz 4-ro ohmowe więc bezsprzecznie musi to być amplituner obsługujacy 4 ohmy. Taki co nie obsługuje będzie się często wyłączał bo zadziała jeśli zadziała zabezpieczeniei termiczne. Przy onkyo tym co zaproponował Q21 napisali wartość mocy więc chyba pracuje z kolumnami 4-ro ohm-owymi. Zanim bym kupił popytałbym i dowiedziałbym się konkretnie, żeby nie było zonka :)

Nie sugeruj się też podanymi mocami bo to moc wysterowanego tylko jednego kanału ( z podłaczoną tylko jedną kolumną do każdego kanału osobno), po podłaczeniu każdej następnej moc spada by po wpięciu wszystkich pięciu zatrzymać się w granicach 50 W x5 kanałów.

Nie będzie żadnego problemu z prawidłowym wysterowaniem pozostałych kolumn. Pylon Audio podaje 4 omy, jednak jest to impedancja minimalna w krytycznej częstotliwości. W praktyce kolumny te są łatwe do wysterowania i nie mają problematycznego przebiegu impedancji. Wielokrotnie taki zestaw komponowaliśmy i pracuje u wielu naszych Klientów.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.