Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w doborze subwoofera

baksik262

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum.

Proszę o pomoc w doborze subwoofera.

Muzyka której słucham to głównie Rock, Metal, Heavy Metal, Trash, czasami Techno.

Posiadam wzmacniacz hk 3700, do którego mam podłączone kolumny Monitor Audio Bronze 2.

Chciałbym dodać zestawowi troszkę kopa i dlatego myślę o dokupieniu jakiegoś suba, a ze względu na to, że się na tym nie znam,

nie wiem, czy ma to być aktywny, czy pasywny (w wzmacniaczu mam osobne wyjście na suba wraz z jakąś regulacją mocy)

to proszę o pomoc w jego doborze.

Pokój w którym gra ma ok 15 m2.

Kwota którą chciałbym przeznaczyć to do 700 zł. Może za jakiś czas, jak dozbieram to 1000.

Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/136257-pomoc-w-doborze-subwoofera/

Jak masz Monitor Audio to myślę że również coś z ich oferty powinieneś wybrać.

A ja uważam że nie.

Do Twojej muzyki zacznijmy od tego nie polecił bym nigdy Bronze 2. To granie surowe i twarde. W Metalu jst po prostu męczące. Jeśli u Ciebie jest inaczej to chwała że lubisz taki zestaw.

Szukał bym jednak innego subwoofera lepiej wycenione.

Z używanych zdecydowanie Tannoy MSub który doda ciepła. Z nowych Klipsch R10 SW.

Pozdrawiam

Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.