Skocz do zawartości
IGNORED

Q Acoustics qa 3020 - jaki wzmacniacz pod pc/tv/tel.

BartoszZ

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Postanowiłem złożyć swoje pierwsze stereo. Po wstępnym rozpoznaniu nabyłem już głośniki QAcoustics qa 3020.

Kolejny krok z którym mam już większy dylemat to wzmacniacz.

Zacznę od informacji kluczowej, czyli źródła. Będzie nimlaptop że zintegrowaną karta dźwiękowa.

Co do przeznaczenia stereo - ma być uniwerslane: muzyka, film.

Wstępnie chciałem nabyć wzmacniacz Nad c316bee (używa z gwarancją można znaleźć za 700-800pln.)

Po w czytaniu się w temat obawiam się czy jest sens kupować wzmacniacz bez DAC do takich źródeł jak PC, telefon czy TV. Co więcej nad nie ma wejścia optycznego które maponizsze onkyo.

I tu mój wzrok skierował się na Onkyo 9010/9030/9050. Mają one zintegrowany DAC co ułatwiło y sprawę.

Zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze wzmacniacza. Może macie również inne sugestie?

Pozdrawiam Bartosz.

Onkyo nie.

NAD 316 BEE to dobra opcja ale 326 powinieneś dostać w okolicach tysiąca za używkę. A lepiej wypada.

A jesli by ktoś jeszcze sprzedawał to polecał bym szukać używanego Magnata MA600

Piotrek

Dlaczego nie onkyo? Zachęca do niego wbudowany DAC. Czytałem dużo dobrego o nich. Jeszcze rozważam ampli tx-8150.

Jeżeli Nad to czy jest sens używać go bez DAC? Jeżeli nie to jaki DAC polecasz?

Poszperalem troszkę I zdecydowałem się na Magnata. Znalazłem z roczna gwarancja Z 1500pln. Bardzo mi się spodobał. Mam nadzieję że ładnie się zgrać z qa 3020. Dziękuję za sugestie.

Bartosz, małe sprostowanie.

Onkyo 9030 nie ma daca. 9010 i 9050 mają.

@S4Home:) Nie macie juz w ofercie MA600?

Mamy. I właśnie jego polecam!

Nie ma sprawy. Cieszę się że mogłem pomóc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.