Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do BRIO-R i Audio Physic Yara Classic

fido920

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, powoli się rozglądam za DACiem do mojej konfiguracji. Interesuje mnie także funkcjonalność urządzenia tzn 2 wejścia optyczne i 2 koaksjalne, USb prawdopodobnie nie będę używał. Teraz się zastanawiam, czy warto się wysilać na coś innego niż REGA-DAC R. Fajnie byłoby by, żeby urządzenie było formatu BRIO-akurat wpasowałoby się do szafki obok wzmacniacza. Kwota to 2500 zl, oczywiście używki wchodzą w grę. Myślałem jeszcze o czymś takim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trochę ma inne parametry niż REGA DAC jeśli chodzi o wejścia/wyjścia-to nie przeszkadza? Może jeszcze jakieś propozycje, typu Abrahamsen, Rotel RDD 1580, sam jeszcze nie wiem co...Interesuje mnie raczej uniwersalne granie, ale takie żeby dołożyć trochę powera i powietrza do systemu-muzykalnie już jest. Muzyka rock, pop bez disco.

Musi także być sterowanie z pilota wejściami. Pokój 16m kw.

Ukryta Zawartość

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

Weź jeszcze pod uwagę Stello DA100 Signature, akurat szerokość pod Rega Brio-R.

Poza tym poleciłbym ci też Blocka DAC-100, solidny typ, choć też pełnowymiarowy a ponadto Bel Canto DAC 1.5, ten akurat z pilotem. No i DAC TEAC UD-501, b. solidny w swojej cenie, super brzmienie.

Z Abrahamsena raczej A-DAC, jeśli chodzi o wymaganą szerokość, bo V6.0 jest już pełnowymiarowy, ma więcej wejść i gra lepiej.

Wszystkie wymienione dac to solidne, lekko ocieplone i dynamiczne brzmienie, akurat jak potrzebujesz.

Rega Dac świetny dac - i pasuje do systemu.

-oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie kombinował, ale cały czas chce sobie skomplikować życie ;) Ile wersji Regi Dac wyszło, bo mam trochę mętlik: wiem, że najnowsza ma ulepszone wejście USB i 3 filtry zamiast 5, zależy mi na sterowaniu pilotem-ten mam od BRIO-R musi mieć tylko taką możliwość, ale na jednej aukcji właściciel pisze, że ma pierwszą wersję Rega dac i nie obsługuje pilota. Chcę sterować wejściami cyfrowymi daca z pilota. Gdzieniegdzie znalazłem też wersję z 5 filtrami i z pilotem...Różnice są też w złączu sieciowym, jest "koniczynka" i hmmm "trapezoprostokąt" :)

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

...tez bym nie kombinował.Bierz tą Rege...z kobietami też tak jest ,masz Olę ,chciałbyś Gosie..:)

A Ty zostałeś przy Brio i Phonarach? ;) Ale tak zrobię, celuję tylko chyba w nowszą wersję...

Sorki, że zapytam ale czego chcesz słuchać na DACu za 2 koła, skoro nie chcesz USB? Chcesz do tego podpiąć CDeka?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

CD-z funkcjami sieciowymi-Spotify, może Tidal, konsola, dekoder tv, blueray

A ta Rega ma wystarczająco prądu dla tych Yara?

Wzmacniacz przy 4 ohmah ma 73W, kolumny 4Ohmy na plakietce, zalecana moc 20-120 W, skuteczność 90dB, pokój 16 m. Może i mało, a czym brak mocy mógłby się objawiać? Wzmacniacz nie grzeje się jakoś specjalnie nawet gdy gra kilka godzin. Przesterów nie ma. Ale stwierdzę dokładnie jak będę miał DACa, bo w tej chwili gra FIoo D03...

@fido920

Tak,zostałem przy Rega brio-r i Phonarach .Kolumn na pewno już nie zmienię,mam je ponad półtora roku i do głowy nie przychodzą myśli ,co by tu pokombinować z tym elementem .Wzmacniacz? hmm....trudna sprawa.Tak ogólnie jestem zadowolony,choć już miałem na testach Soul Note SA 300 dwa razy droższy sprzęt,niby było lepiej ,ale to nie moje klimaty.Góra pasma,taka jak oczekiwałem,ale dół pasma może i lepszy ,ale to nie moja droga,zbyt utwardzony i mało misiowaty,wiec rozterka pozostaje.Teraz nie wiem w którą stronę iść, i w ogolę czy iść w którąś stronę?

Co do Dacia,nie rozglądałem się teraz za takowymi sprzętami,bo....? Bo mam stream magic 6 v 1 ,w ofercie jest teraz ,,dwójka" Raz problem rozwiązać na zawsze i spoko.Wiem ,ze dobrze się gada- kasa .Kombinuj,żebyś później nie żałował ,że nie dołożyło się tego tysiąca i problem z głowy. Może da się lepiej,pewnie się da, proponuje tylko, to co mam,wiec prosta piłka...Pozdrawiam i życzę trafnych decyzji.

p.s może z ekspozycji?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.