Skocz do zawartości
IGNORED

Relacja cena/jakość w słuchawkach

Piniu2906

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w planach kupno słuchawek Shure srh 1840 które są flagowym modelem Shure wartym 2k. Mam jednak drobny problem ponieważ posiadam taniutkie Shure srh 440. Dźwięk srh 440 jest taki, że zachodzę w głowę czy można lepiej. Naprawdę z iFi nano brzmi to epicko. Więc nasuwa się pytanie jak mogą zagrac kilkukrotnie droższe nauszniki tej samej firmy? Czy to już voodo?

Nie znam słuchawek firmy schur ,ale jeśli chodzi o słuchawki które odsłuchiwałem posiadałem innych firm np: Audeze, Sennheiser , Hifiman jest duży przeskok jakościowy pomiędzy najniższymi modelami a flagowymi lub stopień niżej 2 tys zł na bardzo dobre słuchawki to rozsądne pieniądze , tylko należy pamiętać o reszcie toru przy słuchawkach jest to bardzo ważne jedne grają dobrze z wszystkim inne niestety wymagają pożądanego toru i tych z wysokiej półki jest zdecydowanie więcej , po prostu czasem szkoda kasy aby nie wykorzystać ich potencjału

Zdecydowanie posłuchaj droższych słuchawek. To nie voo doo.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Mam w planach kupno słuchawek Shure srh 1840 które są flagowym modelem Shure wartym 2k. Mam jednak drobny problem ponieważ posiadam taniutkie Shure srh 440. Dźwięk srh 440 jest taki, że zachodzę w głowę czy można lepiej. Naprawdę z iFi nano brzmi to epicko. Więc nasuwa się pytanie jak mogą zagrac kilkukrotnie droższe nauszniki tej samej firmy? Czy to już voodo?

Dźwięk to kwestia gustu. Jednemu się podoba innemu nie - więc nie ma o czym dyskutować.

Jeśli srh 440 spełnia Twoje wymagania to OK. SRH 440 nie znam, srh 840 nie lubię a srh 940 to dla mnie nieporozumienie dźwiekowe. Ale wielce prawdopodobne, że inni będą mieli odmienne zdania - bo każde uszy słyszą inaczej.

Słuchawki droższe tej samej firmy to nie zawsze znaczy lepsze brzmienie. Lecz na pewno jest to zawsze inne brzmienie. Kupując droższe słuchawki jednym z najważniejszych elementów jest wygoda, ciężar, wielkość nausznic, materiał nausznic, jakość wykonania pałąka/jarzma, dostępność części zamiennych, dostępność fabrycznych nausznic itp.

Przykładowo wspomniane srh 940 kosztują/kosztowały niemal dwa razy więcej niż srh 840 a jakość wykonania woła o pomstę.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.