Skocz do zawartości
IGNORED

Jaj zrobić streaming

Fantasmagoria

Rekomendowane odpowiedzi

Heja.

Mam Denona DNP 730ae. Wcześniej byl używany tylko do radia internetowego, jednak to troche malo. W zwiazku z tym mam kilka pytan.

1. Jak mozna zrobic streaming z komputera PC lub telefonu? Ten player nie ma bluetooth, ale jest w nim jakas opcja "serwer muzyczny". Czy da sie z komputera przeslac dzwiek np. z foobara, ewentualnie z WMP? Chodzi oczywiscie o granie bez kabelka.

2. Granie z podlaczonego iPada przez przednie usb. Mam starego iPada (pierwsza wersja). On chyba nie obsluguje tego airplay, przez ktory mozna streamowac, ale wiem ze jest cos takiego jak opcja grania przez kabel usb z iPhonow, czy na iPadzie tez to pojdzie i co ustawic na tym Denonie?

3. Spotify, Tidal, Deezer. Mam Tidala, ale chyba nie da sie go uruchomic? Z tego co widze w opisie, to jest jakies spotify connect. Da sie cos zrobic z darmowym spotkiem? Domyslam sie, ze pewnie trzeba kupic premium.

Z gory slicznie dziekuje za pomoc i Szczesliwego Nowego Roku! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/136658-jaj-zrobi%C4%87-streaming/

Aha jak wchodze w opcje Music Server na denonie to pokazuje puste. Probuje to zrobic wg. insteukcji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale nie widzi mojego denona komputer. Oba urzadzenia sa polaczone do hotspota na komorce, moze musi byc normalne wifi?

Ukryta Zawartość

Ad.3

Tidala da się uruchomić, należy zainstalować

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , pobrać apke na urządzenia mobilne i jedziesz.

Chyba w wątku o tidalu jest o tym jak skonfigurować.

Spotify, żeby wysłać na urządzenie trzeba mieć wersję Premium za 19,90zl

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Ok, iPad dziala, mimo ze nie ma go nawet na liscie wspietanych urzadzen, ale to nadal niewiele mi daje. Chce bowiem bez kabli cos puscic.

Dziwki. Spotek premium jest jakis miesieczny test za darmo widze, to moze najpietw to sprawdze.

Dziwki. Spotek premium jest jakis miesieczny test za darmo widze, to moze najpietw to sprawdze.

Ok jakos zaczelo dzialac z komputera przez wmp12. Winne chyba bylo slabe polaczenie z hotspota. Czy z telefonu tez da sie jakos stream zrobic? Mowie o androidzie, bo na iPhonie to wiem, ze jest airplay.

Dzieki wielkie kolego. Ten soft faktycznie dziala, juz cos leci z mojego telefonu :) Potem sprawdze z Tidalem. Czy z youtuba tez da sie coa puscic? Moze malo audiofilskie, ale czasem cos sie przydaje ;)

Z tego co widze ten odtwarzacz my air play. Z tego co wiem łaczysz go do sieci i wysylasz dźwięk z ipada/iphona bez żadnych kabli. Spotify, yt itd.

Nie wiem jak dziala to na Denon ale na Pioneer wybieram AirPlay i na urzadzeniu ipad/iphone/mac np w yt pojawi się opcja wyboru odwaczacza sieciowego. Oczywisce wszystkie urządzenia działają w jednej sieci.

Jaki masz konkretnie model tego ipada/wersje softu? Mi dziala nawet na leciwym iphone 4.

Ukryta Zawartość

Bazując na tym tekście podobno jest aplikacja na androida... Nie testowalem.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Tak na androida są symulatory airplay. I działa to dobrze. Bawiłem się z tym kilka lat temu przy okazji testowania bose. Nie pamiętam teraz nazwy apki. Ale po kilku latach spodziewam się tylko lepszych rezultatów.

Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.