Skocz do zawartości
IGNORED

Heco metron 1000 brak basu

_MaY_Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po pierwsze chciałbym sie przywitac, jestem Piotr i od miesiaca walcze z tymi glosnikami. Zakupione do salonu ok. 30m2 nie zdaja jak narazie do konca egazaminu. Srednica i wysokie tony swietne, po przesiadce z kina domowego pioneera bardzo pozytywne zaskoczenie. Meczy mnie bardzo natomiast znikomy poziom basu, praktyczny brak. Zdaje sobie sprawy ze te kolosy nie napedzi byle co ale myslalem ze amplituner, który mam (pioneer vsx-527) chociaż troche napedzi je. Podczas grania czuc wibracje niskotonowcow, ale basu znikomo. Zastanawiam sie nad zakupem denona pma 980 albo 1500, moze one podolaja im.

https://www.audiostereo.pl/topic/136704-heco-metron-1000-brak-basu/

Niektóre z kolumn z bocznym wooferem są dość wrażliwe na ustawienie; może trzeba z nimi polatać ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Z kolumnami próbowałem juz troche pospacerowac po pokoju ale szczerze duzej roznicy nie zauważyłem. Problem polega na tym iz nie moge doatac sie do ustawien tego pioneera gdyz ma do osd osobne wyjscie analogowe ktorego brak oczywiście we wszystkich odbiornikach tv w domu... Ale prowadzicie mnie w ta strone nad, ktora sie zastanawialem caly czas - ustawienia/niedopasowanie vsxa. Na obudowie jest podanybzakres impedancji glosnikow 6 - 16 ohm, natomiast heco sa 4 ohmy, moze nie wydolny pradowo jest na tyle w tej konfiguracj? Co myslicie o ONKYO tx 8050 do tych kolumn? Interesuje mnie tylko stereo, 90% muzyka.

Kapusta7 trafiles w 10. Udalo mi sie dostac do menu. Jak sie okazalo w RCA w TV wystarczy podlaczyc tylko jeden z trzech kabel sygnalowy, podpiac HDMI z amplitunera i go wlaczyc, nastepnie kilkukrotnie z pilota przewinac menu setup i menu pojawi sie na ekranie tv. Glosniki z small na large, wlaczone tylko FL i FR reszta wylaczona. Subwoffer wylaczony, xfreq przestawione na 50Hz, odleglosc kolumn na 3.6m i teraz bas przewraca żołądek. Kolumny schodza niesamowicie nisko... Dzieki wszystkim zainteresowanym za pomoc.

Nie znam tych kolumn. Nigdy ich nie mieliśmy. Ale znając Heco nie ma mowy o nagłośnieniu ich amplitunerem Pioneera serii 5.

Wymiana na wzmacniacz, wydajny bardzo wskazana. BA konieczna!

To co zmieniłeś to jedynie ustawienia dla początkujących. Bas będzie ale to co możesz z nich wykrzesać jest zdecydowanie dalej! Polecam sprawdzić

Piotrek

Szczerze nie znalazlem również zbyt duzo informacji o nich, jedynie troche po niemieckich forach.

Domyslnie celuje w denona pma 15xx lub onkyo tx 8050, niestety nie mam mozliwosci wczesniejszego odluchu wiec zakup troche w ciemno. Wzmacniacz musi koniecznie cieszyc tez oko. Z racji finansowej w rachube wchodzi tylko cos z uzywanych sprzetow do max 400euro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.