Skocz do zawartości
IGNORED

CD do nad c326bee + klipsch r-26f

tomaszkiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, potrzebuję kupić CD do mojego zestawu. Wstępnie wybrałem

NAD C545bee ewentualnie może jakiś niższy model

CA 640C lub 650C

ROTEL RCD-951

Któryś z powyższych modeli wpasuje się w mój skromny system?

Muzyka głównie rock, lekki i ostrzejszy.

Pokój ok 30m2

Kwota CD do 600-800pln byłoby ok

Z góry dzięki za porady i wskazówki

https://www.audiostereo.pl/topic/136767-cd-do-nad-c326bee-klipsch-r-26f/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja mam taki i jestem zadowolony :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mój kumpel ma tego c545bee i dużych różnic w brzmieniu między nimi nie wyłapał. Zaletą c542 jest tani laser i możliwość moda.

P.S.

Ten link tak tylko poglądowo wrzuciłem :-)

A Ty masz zmodyfikowany z tego co widzę,tak? Kupiłeś już taki czy sam robiłeś? Jakie zmiany w brzmieniu?

Naginając budżet, może rotel 06? Będzie lepszy niż 951 lub 971?

zależy jakiego dźwięku oczekujesz, jeśli chcesz więcej szczegółów i bardziej wyeksponowaną górę i średnicę jednocześnie z bardziej kontrolowanym basem to CA 640c v2 będzie optymalnym wyborem, wiem bo takowy posiadałem właśnie w połączeniu z Nadem, jeśli chcesz zachować w cd nadowe brzmienie to kup c545, licząc się z tym że ten cedek dopompuje Ci trochę basu i przytnie górę. Rotel z Nadem się trochę gryzie jak na mój gust

dzięki :) Raczej będę polował na 640C V2. Zależy mi na czytelnych detalach w górze, żeby gitary wybrzmiewały ładnie, a dół ma być kontrolowany, nierozlazły i nie zagłuszać reszty, ale żeby umiał przywalić przy podwójnej stopie

dzięki :) Raczej będę polował na 640C V2. Zależy mi na czytelnych detalach w górze, żeby gitary wybrzmiewały ładnie, a dół ma być kontrolowany, nierozlazły i nie zagłuszać reszty, ale żeby umiał przywalić przy podwójnej stopie

To na marginesie powiem, że za coś takiego głównie odpowiadają kolumny...a nie sam CD...To samo pisano m. in. o basie w C372..."że wali, buczy, mocny", tia...

Czy zakup cd nad C542, który posłużyłby w niedalekiej przyszłości za transport do dacmagic plus lub irdac, to dobry pomysł? Koszt 400pln.. Lub może lepiej w takiej cenie bluray nad t577? Nadadzą się? Kwoty dość niskie i mnie kusi.

Nie wiem czy nie zaczynam błądzić. miotam się przestraszliwie i nie wiem czy lepiej kupić teraz coś tańszego i za 2-3 miesiące wspomniany dac czy kupić lepszy cd od razu za ok 1500pln

Dobra kupiłem tego C542, wieczorem podłączę i zobaczę jak to zagra :)

I dzięki temu masz komplet od jednego producenta.542 to poczciwy model i zapewne posłuży dobrze jako transport

De gustibus non est disputandum

No jest spora różnica w porównaniu do starej jamaszki, na nowo słucham płyt :) szkoda że muszę dość cicho, bo córa śpi, ale i tak jest cudnie. Nawet mam jedną płytę hdcd, no to kopara mi opadła hehe. Czas zbierać na daca

Po przesłuchaniu niektórych płyt mam wrażenie jakby wysokie tony czasami były zbyt natarczywe, męczą trochę na dłuższą metę. I teraz pytanko czy kupno interkonektu coś by u mnie dało czy to zbyt słaby sprzęt aby usłyszeć różnicę w kablach? Na razie podpiętego mam jakiegoś prolinka

Który z poniższych daków polecilibyście do mojego systemu? Kwota 1000-2000pln

ARCAM irDAC II

ATOLL DAC100SE

CA DACMAGIC PLUS

MUSIC Hall Dac 25.3

MATRIX mini-i-pro

?

DAC głównie do CD NAD C542, w pliki na razie się nie bawię

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.