Skocz do zawartości
IGNORED

Acoustic Energy AEGIS? EVO? NEO? Które wybrać, czym się różnią?

KrzKra

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Szukam konkretnych informacji i odpowiedzi na pytanie zadane w temacie. Jakiś czas temu szukając kolumn do swego pokoju(17,5m2) miałem okazję posłuchać AE Aegis Evo 3. Jest to na pewno typ brzmienia jakiego szukam. Lecz szukając różnych ofert natknąłem się na wersję NEO(zastąpiły EVO). Są właściwie w podobnych cenach. Jaka zmianę w brzmieniu można odnotować u neo względem evo? Dodam, że budżet na kolumny to 2500zł czyli ponad dwa razy więcej niż kosztują. A może wiedząc jakie brzmienie preferuję polecicie inne podobnie acz lepiej brzmiące kolumny? (nie musi być to AE). Pisząc "lepiej brzmiące" mam na myśli szczegółowość, dokładność sceny, czyli to co oczywiście się polepsza wraz z wyższym budżetem.Chodzi o używki jakby co :)

Jako posiadacz kolumn Neo 4 v2 mogę je szczerze polecić (ale nie wiem czy nie za duże do Twojego pomieszczenia). Przed zakupem jednocześnie odsłuchiwałem mniejszą i większą wersję. Wybrałem większe z uwagi na większą skalę dźwięku gdyż stały w dużym salonie (ponad dwukrotnie większym niż opisywany przez Ciebie pokój). Pisałem o tych kolumnach tutaj na forum więc możesz odnaleźć moją pełną opinię. W cenie 2500 są nowe AE 109, które możesz odsłuchać. W tym budżecie znajdziesz spory wybór fajnych używanych kolumn. Jedynie pozostaje problem z odsłuchem i odsprzedaż w razie wpadki bo zakup bez odsłuchu na podstawie recenzji, opinii, polecenia zawsze niesie za sobą tego typu ryzyko

Wow. Czyli nic się nie dowiedziałem :/ Naprawdę nikt na forum nie miał z nimi styczności?

A czytałeś mój wpis i zaglądałeś do klubu AE?

Klub AE umarł, ale o NEO można coś znaleźć.

Marka nie jest popularna choć sprzęt jest dobry. Dodam, że do NEO nie nadają się wzmacniacze o zmulonym, ciemnym charakterze. Grają żywo dynamicznie ale lekko ciepło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.