Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon do 400zł

Marcin_69976

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

szukam gramofonu do 400zł, na allegro wypatrzyłem takie egzemplarze, któryś z nich nadawałby się? Chce go podpiąć pod Pioneer SX757

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/137703-gramofon-do-400z%C5%82/

Twój AT ma wejście phono, więc nie masz problemu z podpięciem. Wszystkie pokazane gramofony, których linki się otwierają, są podobne jakościowo. Z nich dobrze znam Akai- napęd bezpośredni z auto powrotem, dość prymitywnie zawieszone, ale w porządku ramię, na początek dobra wkładka, która wymaga precyzyjnego ustawienia nacisku. JVC i Hitachi nie znam, ale wyglądają bardzo podobnie pod względem jakości wykonania.

Pamiętaj- po kupnie gramofonu igła ZAWSZE jest do wymiany, chyba, że znasz go i jesteś pewny sprzedawcy, że nie oszukuje, że igła jest nowa. Wkładka w Akai to produkt AudioTechniki na zamówienie Akai- klon AT3711 i na taką igłę można wymienić.

Też dobrze. Jak pisałem, Akai miałem, więc mogłem się wypowiedzieć z autopsji.

Jak kupisz JVC, kup nową igłę. Nie bój się zamienników, na Alle sprzedają z firmy Stylus Co. Japan. To dobre zamienniki- używałem do AT, obecnie do Ortofona- 3x taniej nie znaczy tyle samo gorzej :-)

Wkładka MM się nie zużywa- jeśli nie jest uszkodzona mechanicznie, nie ma się co w niej zepsuć.

Pamiętaj- to wazne!

Pisz do sprzedawcy, by wysłał Ci karuzelę odpowiednio zapakowaną- W CZĘŚCIACH!!! Oddzielnie korpus- z przywiązanym ramieniem, by się nie majtało, oddzielnie odkręconą przeciwwagę, by swoim ciężarem w podróży nie uszkodzona zawieszenia ramienia, a na spodzie kartonu- talerz. Najlepiej z oznaczeniem UWAGA SZKŁO. Warto nawet dopłacić za tę opcję, a najlepiej- jeśli to mozliwe, pojechać po gramofon samemu.

Będę wymieniał igłę na pewno, dopytam się jak już dostanę gramofon do ręki, porobię zdjęcia i na pewno jakiś specjalista oceni co warto zmienić, zrobić itp. :) Co do transportu akurat tak się składa, że sprzedawca będzie blisko przejeżdżał obok mojej miejscowości i mi go podrzuci :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.