Skocz do zawartości
IGNORED

Creek 100A i AKG K550 razem głupieją ? Ciekawostka..

mcemsi

Rekomendowane odpowiedzi

Jest tak:

wpinam AKG do dziury Creeka i słucham, słucham , słucham.....

I teraz uwaga ----> wstaję z kanapy i 7-8 razy na 10 dźwięk zanika totalnie lub niekiedy tylko losowo w jednym kanale. Przełączę źródło we wzmaku - wraca wszystko do normy.

Czasami wystarczy poruszać mocniej kablem od słuchawek i te same jaja.Jak przycisnę czymś część kabla od K550 od strony wzmaka tak , że jest nieruchomo - jest OK.

Wzmak na głośnikach - zero problemów , na innych 2 parach słuchawkach - również zero problemów a testuję już ten problem od kilku tygodni.

Wygląda , że kabel z K550 coś ..nie wiem..indukuje? wzbudza? i potem z tego powodu Creek głupieje?

Ktoś ma pomysł co to?

Jest tak:

wpinam AKG do dziury Creeka i słucham, słucham , słucham.....

I teraz uwaga ----> wstaję z kanapy i 7-8 razy na 10 dźwięk zanika totalnie lub niekiedy tylko losowo w jednym kanale. Przełączę źródło we wzmaku - wraca wszystko do normy.

Czasami wystarczy poruszać mocniej kablem od słuchawek i te same jaja.Jak przycisnę czymś część kabla od K550 od strony wzmaka tak , że jest nieruchomo - jest OK.

Wzmak na głośnikach - zero problemów , na innych 2 parach słuchawkach - również zero problemów a testuję już ten problem od kilku tygodni.

Wygląda , że kabel z K550 coś ..nie wiem..indukuje? wzbudza? i potem z tego powodu Creek głupieje?

Ktoś ma pomysł co to?

Raczej po prostu kabel jest uszkodzony. Z tego co widzę te AKG mają kabel z jednej strony. Może coś jest nie tak z kablem w pałąku. Miałem kiedyś podobne "nieskoordynowane" objawy w modelu innej firmy. Po pewnym czasie wszystko siadło i okazało się, że uszkodził się kabel w pałąku.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

z postu nie bardzo wynika gdzie leży problem

być może "dziura" w amp do czyszczenia - kurz

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Amp jest nowy. Jak pisałem inne słuchawki tak nie wariują tzn wcale nie wariują - zachowują się całkowicie normalnie. Nie było na nich takiego zjawiska ANI RAZU , w AKG bardzo często.

Spróbuje wymienić kabel , mam podejrzenie co do samego wtyku (adapter 3.5-6.3 jest OK , na innych też sie wariacje dzieją) gdyż jak już wczesniej było pisane - gdy unieruchomię kabel tak na odcinku od wtyku do jakichs 50cm to problemu nie ma , dalszą częścią kabla i samymi słuchawkami moge wtedy robić wszystko i nic sie nie dzieje.

Zastanawia mnie tylko cały czas reakcja wzmacniacza. Jakies zabezpieczenie się włącza?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.