Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki wraz z DAC/AMP - 5000-6000 zł

Nehero

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć poszukuje słuchawek podobnych brzmieniowo do LCD 2F oraz Dharm D1000, obu słuchałem i obie słuchawki mi się spodobały i to nawet bardzo bardzo bardzo, więc wiem, że jest to ten kierunek brzmienia. Słuchałem również HiFiMAN Edition X V2, lecz były one dla mnie zbyt nudne w bezpośrednim porównaniu do D1000.

Chciałbym rozważyć dwie możłiwości:

1. Zakup czegoś o podobnym brzmieniu. Z tego co popatrzyłem wpadły mi w oko AudioQuest NightOwl + DragonFly RED, Audio-Technica ATH-W1000Z, STAX SRS-3100 i póki co to tyle, choć jestem świadomy, że jest tego więcej. Dlatego też zwracam się do was z prośbą o pomoc, bo samemu ciężko będzie mi ogarnąć te wszystkie możliwości.

Tutaj budżet 5000-6000, jednak w tym przypadku nie trzeba wykorzystywać całego. Jak będzie za mniej to nic się nie stanie, będzie na co innego.

2. Zakup używek LCD 2 oraz używany tor, jednakże cena jaką bym mógł dać za to, to 5000-6000 zł, o ile słuchawki używane widzialem za 2500-3000. to nie wiem czy znajdzie się coś używanego zdolnego zgrać się z LCD 2 do około 3k. Da radę tak?

Dochodzi kwestia jeszcze, że mimo wszystko dość sceptycznie podchodzę do kupowania używek, ale to z powodów, którzy wszyscy znają jeśli chodzi o kupowanie używanych rzeczy, do tego dochodzi kwestia, że równie dobrze mogę nie znaleźć używek albo mogą być to podejrzane oferty.

Zakup planuje za około 2 miesiące, a ten czas pozostawiam sobie na ewentualne odsłuchy, no oczywiście poza STAX-ami, bo są poza moim zasięgiem, a do Warszawy nie mam czasu się wybrać.

Liczę na waszą pomoc i wsparcie.

Słuchawki LCD2c (c jak Classic) ,regularna cena 2999 na mp3store w pre orderze były za 2,2kzł

Dac/amp -Questyle CMA-400i ,nie wiem ile kosztuje katalogowo ale do wyrwania < 3kzł .

Musisz poszukać w necie było już kilka recenzji .

Sam miałem kiedyś Audeze LCD2 bez "F" a na drugi tydzień sąsiad obiecał,że mi pożyczy na parę

dni LCD2C,które ma od poniedziałku .

Jedzie na tydzień na narty a ja w tym czasie "prześwietlę" te LCD2c .

Jedną opcją, którą na 100% chciałbym rozważyć to jest SRS-3100 z NuForce DAC-80.

Drugą jest LCD-2F z AIM SC808 z Burson V5i D, jednakże problem jest, że nie mam wolnego slotu na kartę w komputerze, więc to z przyczyn technicznych opada.

Teraz jeśli odpadłyby SRS-3100, to skupiłbym się wokół ATH-W1000Z i NightOwl.

Jak będziesz miał jakieś przemyślenia na temat LCD 2C to proszę podziel się.

Już dzisiaj z perspektywy czasu ,popełnionych błędów i nabytych doświadczeń "w temacie" Audeze

o ile zdecydujesz się na te słuchawki ,mogę ci powiedzieć ,że te słuchawki dobrze grają tylko po balansie.

Na początek musisz liczyć się z wymianą kabla na XLR oraz zapewnienie dobrego wzmacniacza

z takim wyjściem.

U mnie LCD2 grały z pierwszym Lebenem CS300 ,było fajnie ale wciąż miałem wrażenie ich niedosterowania,

jak by nie pokazywały wszystkich swoich możliwości .

Może dlatego pochopnie sprzedałem ..... ,nie wiedziałem ,że to trzeba po balansie :-)

Słuchałem kilka razy "w gościach" LCD2/LCD3 ze wzmacniaczami tranzystorowymi po balansie ,nie mogłem

uwierzyć ,że to te same słuchawki jakie ja miałem .

Może nie było tej barwy co w Lebenie ale był drajw ,bas trzymany za mordę i szybkość .

Mój roboczy system słuchawkowy to Sennki HD800 + Questyle CMA 600i ,czytałem w recenzjach,że ten

wzmak ładnie poganiał Audeze LCD3 ,może będzie też tak w przypadku LCD2c ?

Ja słuchałem LCD 2F z Copland DAC 215 i to się zgrało, oraz Dharm D1000 z Audio-gd Master 11 i to też się zgrało, nie wiem czy byłaby inna integra w tej cenie mogąca zagrać lepiej, bo nie miałem porównania. Ewentualnie Burson V2+. To było mój początkowy zamysł, jednak musiałem to odłożyć sporo w czasie, a nie zamierzam przez ten cały czas siedzieć z AKG K240 Studio, które mi już nie wystarczają.

Właśnie dlatego nie chce w tym przypadku pchać się w Bóg wie jakie koszta, bo wtedy wróciłbym do punktu wyjścia, może kiedyś zrealizuje plan, lecz na razie muszę się ograniczyć.

Co do LCD 2C wszystko zależy jakie one są na tle wersji 2F, jeśli nie różnią się za bardzo to okej, jest to dobre rozwiązanie.

Czy CMA 600i ma szanse się zgrać z LCD 2c to też ciężko by powiedzieć, bo z tego co wiem, to mimo, że LCD 3 i LCD 2F idą w tę samą stronę, jeśli chodzi o brzmienie, to jednak grają inaczej i z tego co mówił kolega z innego forum, o ile naprzykład taki DAC 215 zgrał się z LCD 2F (też to potwierdzam), to z LCD 3 było za ciemno (tutaj nie słuchałem). Nie znam CMA 600i, więc mnie jest ciężko powiedzieć, lecz postaram się sprawdzić to połączenie możliwe, że będzie działało.

Chciałbym rozważyć dwie możłiwości:

Zakup czegoś o podobnym brzmieniu. Z tego co popatrzyłem wpadły mi w oko AudioQuest NightOwl + DragonFly RED, Audio-Technica ATH-W1000Z, STAX SRS-3100

Zaczynajac od tego ze podobaly Ci sie LCD2, mozesz sobie smialo i zdecydowanie odpuscic Audio Technice oraz wszystkie Staxy (jedynie SR L700 ide kroczek w strone cieplejszego grania z ladnym basem, ale to zupelnie inne koszta) bo te zagraja z wiekszoscia sprzetu bez ciala, bez basu i za lekko, z drugiej strony podkresla znacznie bardziej szczegoly, obrysy i szkielet przestrzenny, watpie jednak abys nie byl rozczarowany takim graniem. Mozna z tych nausznikow wydobyc klasowe, muzykalne brzmienie ale to beda bardzo duze koszta ;')

AudioQuest za to jak najbardziej, za czas jakis mozna im dokupic nieco jasniej i przejrzysciej grajacy kabel i miec dodatkowy upgrejd.

Ja bym rozwazyl:

1) Queststyle CMA400i plus LCD2F (F- poprawia sie nieco przestrzen, jej porzadek),

2) Burson Virtuoso V2 plus LCD2F/Audioquest ( Burson moze byc nawet ciekawszym polaczeniem, gra ciut jasniej co akurat dla mnie ladnie dopelnia nieco gesty i ciemniejszy styl obu sluchawek),

Zaczynajac od tego ze podobaly Ci sie LCD2, mozesz sobie smialo i zdecydowanie odpuscic Audio Technice oraz wszystkie Staxy (jedynie SR L700 ide kroczek w strone cieplejszego grania z ladnym basem, ale to zupelnie inne koszta) bo te zagraja z wiekszoscia sprzetu bez ciala, bez basu i za lekko, z drugiej strony podkresla znacznie bardziej szczegoly, obrysy i szkielet przestrzenny, watpie jednak abys nie byl rozczarowany takim graniem. Mozna z tych nausznikow wydobyc klasowe, muzykalne brzmienie ale to beda bardzo duze koszta ;')

AudioQuest za to jak najbardziej, za czas jakis mozna im dokupic nieco jasniej i przejrzysciej grajacy kabel i miec dodatkowy upgrejd.

Ja bym rozwazyl:

1) Queststyle CMA400i plus LCD2F (F- poprawia sie nieco przestrzen, jej porzadek),

2) Burson Virtuoso V2 plus LCD2F/Audioquest ( Burson moze byc nawet ciekawszym polaczeniem, gra ciut jasniej co akurat dla mnie ladnie dopelnia nieco gesty i ciemniejszy styl obu sluchawek),

Dlaczego powinienem odpuścić AudioTechnika i STAX?

LCD-2F podobały mi się to prawda, lecz gdybym miał je konfrontować z Dharmami D1000, to jednak ostatecznie wybrałbym Dharmy, chociażby też ze względu na wygodę, bo nie ma co się czarować, ale Dharmy D1000 i HiFiMAN Edition X V2 pod względem wygody biją na głowę LCD-2, a nawet powiedziałbym, że HiFiMAN-y są ociupinkę wygodniejsze od Dharm, choć to są nie wielkie różnice, prawie nie zauważalne. O ile i LCD 2 i D1000 słuchało mi sie super, to ostatecznie brałbym D1000. Jednak D1000 plus tor na ten moment to za duży koszt, może kiedyś w przyszłości.

LCD-2F plus coś używane okej dobry pomysł, tylko szansa na to, że trafię na używane w dobrym stanie, z gwarancją jest dość niska, z racji, że są już to duże kwoty i nie oszukujmy się, lecz wiele osób nie zapędza się w te strony oczywiście w skali światowej. Bo jednemu wystarczy dźwięk z telefonu, innemu z pchełek dołączanych do telefonu a jeszcze inny kupi słuchawki za parę stów i też będzie się cieszył i rynek wtórny takich produktów jak Audeze EnigmaAcoustic i podobnych jest ubogi, przynajmniej w Polsce, bo jednak trzeba czekać na okazję, która może nawet się nie pojawić.

Dlatego o ile używane LCD-2 plus np. ten Burson, dobry plan, lecz o ile trafię na okazję, bo jeśli nie to wtedy powoli zaczynam wchodzić w rejony wcześniejszych rozmyślań LCD-2/LCD-3/Dharm D1000 plus jakaś dobra integra i w porównaniu LCD-2 do D1000 wybieram D1000 a LCD-3 nie słuchałem.

Czy brzmienie LCD-2 czy D1000 jest tym jedynym słusznym dla mnie? Nie wiem, ale myślę, że lekkie rozjaśnienie słuchawek, ale lekkie, lecz dalej muzykalne z bliską średnicą, ale za to z lepszą sceną/holografią też będzie dobrym kierunkiem.

Dlaczego powinienem odpuścić AudioTechnika i STAX?

Jak juz napisalem powyzej, bo to jest skrajnie inna prezentacja wzgledem D1000 czy LCD2, wiec albo szukasz brzmienia super lekkiego, mega detalicznego, jasnego, z delikatnym basem i calosciowo operujacym konturami instrumentow w miejsce wypelnienia albo wlasnie grania masywnego, dociazonego, ciemniejszego, takiego, ktore nie spowoduje zgrzytu zebow na mniej niz b. dobra realizacja, czyli bardzo bezpiecznego w swej 'wrodzonej' (wychodzacej od sluchawek) muzykalnosci.

Oczywiscie, mozna uzyskac ze Staxami i AT brzmienie lepiej wypelnione/ciezsze ale to beda dla Ciebie dodatkowe koszty i przede wszystkim czasochlonne parowania. W przypadku Staxa wyzszy model sluchawek, a konkretnie L700 (plus 006ts) idzie delikatnie w tym kierunku (to jednak wciaz daleko od brzmienia LCD2 czy D1000), ale z tego co zrozumialem to masz 6kPLN do wydania a nie 20kPLN.

Naturalnie, mozemy dyskutowac o tym co ja bym sobie zlozyl za te pieniadze (i to bylby inny system) ale zasugerowalem sie Twoja podpowiedzia odnosnie tego co Ci wpadlo brzmieniowo w ucho (LCD2 i D1000) i tego sie trzymam.

Czy brzmienie LCD-2 czy D1000 jest tym jedynym słusznym dla mnie? Nie wiem, ale myślę, że lekkie rozjaśnienie słuchawek, ale lekkie, lecz dalej muzykalne z bliską średnicą, ale za to z lepszą sceną/holografią też będzie dobrym kierunkiem.

Delikatnie rozjasnione brzmienie z dobra holografia, a wciaz z zachowaniem przyjemnego dociazenia i basu to wlasnie LCD3, zdecydowanie mniej ciemne i bardziej przejrzyste i poukladane scenicznie, ale to juz tez i znacznie wieksze pieniadze, nie wiem jak z okazjami, ale jesli nawet trafisz je za 50% ceny wyjsciowej to nie zostaje Ci wiele na sensowny AMP/DAC.

Chyba wolalbym juz LCD2F plus wspomnianego Bursona. Nie ma nic gorszego niz bardzo przejrzyste sluchawki (np. LCD3) i przecietnej klasy odtwarzacz/wzmacniacz, bedziesz tylko slyszal niedomagania reszty toru i nagran ;'))

Wszystko, zależy czy trafię na okazję, aby kupić używane, jeśli nie to nawet z takich LCD-2F robi się drogi zakup, doliczając jeszcze obowiązkowo zmianę kabla.

O Dharmach nie mówię, bo one według mnie, nie mogą być podłączone pod byle co, chociażby z uwagi na ich impedancje.

Dalej kwestia, że jeśli chodzi o gatunki, lubię wszystko, no prawie wszystko, najbardziej muzykę instrumentalną, elektroniczną, klasyczną, muzykę nastawioną na wokal, lecz są momenty, kiedy po prostu lubię sobie puścić typowo basowy utwór.

Styl grania LCD 2F mi się podoba, jednak lekkie rozjaśnienie by się przydało, słuchając ich z DAC 215 miałem wrażenie, ze jest ciut za ciemno. Może wina kabla, choć nie był to fabryczny, może wina DAC 215 i przydałoby się coś jaśniejszego mimo, że dla mnie DAC 215 dobrze się zgrywał z LCD 2F.

Może rozwiązaniem byłby chwalony Burson Conductor V2+, a może wymienione przez Cb integry, jednak wszystko byłoby okej gdybym znalazł używki w dobrym stanie z gwarancją, a czy jest to realne? Tak, lecz sądzę, że szansa jest mała.

Tak na prawdę przydałyby mi się dwie pary, jedna ciemniejsza jak LCD, druga bardziej jasna, bo słucham mimo wszystko, wielu zupełnie różniących się gatunków i o ile na LCD 2 super mi się słuchało cięższych klimatów to przechodząc na muzykę poważną, lub taką gdzie jest sporo szczegółów, to ciemność LCD 2 dawała się we znaki jako wada, jednak może było to po prostu spowodowane DAC 215, który dokładał jedynie oliwy do ognia. Ale czy LCD 2F w ogóle mają szansę super zagrać muzykę poważną?

Wszystko się sprowadza do tego, że gdybym nie miał też innych wydatków, to mógłbym po prostu dozbierać sobie do wymarzonego zestawu i tyle, jednak na razie muszę się ograniczyć, no chyba, że trafię na okazję używek, lecz to loteria i nie mogę tego założyć jako pewnej rzeczy.

Nie rob tego bledu i nie kupuj dwoch par sluchawek, potem sie konczy z kolekcja malo wybitnych nausznikow, kasa w bloto, juz zdecydowanie lepiej dozbierac do jednych i dobrych (uniwersalniejszych), np. LCD3 lub Mr Speakers Flow, te zagraja wciagajaco zarowno klasyke jak i ciezsza muzyke. Wspomniany Burson dobrze sie z nimi spisze.

Z dwojga zlego, ja osobiscie wolalbym juz odczuwac od czasu do czasu dyskomfort wynikajacy z lekko zbyt ciemnego dzwieku niz caly czas czuc niezadowolenie ze brzmienie jest za jasne i za chude, bo wowczas nie ma sluchania praktycznie na dzien dobry.

Z zakupem sluchawek nie nalezy sie spieszyc idac na skroty, wszystkie niedomagania wyjda wczesniej czy pozniej i zaplaci sie za to doslownie i w przenosni. Juz lepiej ciulaj i porownuj w miedzyczasie rozne sluchawki tu wymienione i wyrabiaj sobie o nich opinie czy podchodza pod posiadany gust i repertuar.

Mozna nawet zaczac wpierw od zakupu sluchawek, dac im sie rozegrac w domu, nawet na slabszym sprzecie, a potem wizytowac znajomych czy salony audio i sprawdzac jak sie spisuja z roznymi kombo (DAC/amp). Tak mamy jedna zmienna/niewiadoma mniej.

Ja to rozumiem, jednakże patrząc na zakup nowych, bo używki to loteria, to wychodzi tak LCD 3 + Burson V2+ + kabel to koszt około 16k, nawet gdyby zejść na używki to koszt to w sumie jedynie LCD-3, bo Bursona nie widuję na aukcjach to co do 13k.

Nie chodzi mi o to, że chce iść na skróty, czy chce się spieszyć jednak, jeśli miałbym rozważyć LCD-3 czy Mr Speakers wraz z Bursonem V2+ i kablem, to niestety w tym momencie musiałbym to odłożyć i załatwić ważniejsze sprawy i dopiero potem się tym zająć, lecz kiedy to będzie, tego nie wiem, może za rok może za dwa? A może coś się sypnie po drodze i w ogóle nic nie wyjdzie z tego planu.

A z K240 Studio nie chce się męczyć, aż tyle.

Dlatego nie wiem, czy jest sens robić sobie taki długoterminowy plan zakupowy, który równie dobrze może nie wypalić, a nie mam w tym momencie, aby wyłożyć 15k na słuchawki. Gdybym miał to prawdopodobnie nie było by tego tematu i w tej chwili cieszyłbym się już słuchawkami.

Jeśli założę sobie budżet na słuchawki te 6 czy nawet 7k to mogę spokojnie najpierw kupić słuchawki, ale nie w momencie kiedy będzie to dwa razy tyle. Na spokojnie mogę te 1 tyś zł odkładać na swoje przyjemności czyli np. słuchawki, więcej nie mogę, bo wiadomo są też i inne ważne wydatki.

Początkowo faktycznie chciałem uzbierać kasę i po prostu sobie kupić LCD3 czy Dharmy D1000, jednak doszły w między czasie też i inne rzeczy, wymagające zakupu plus nieprzewidziane wydatki, których wcześniej nie przewidzialem. Więc poniekąd nie wynika to z mojego kaprysu, iż wolę kupić tańsze słuchawki niż zamiast iść od razu po LCD3, tylko z rzeczywistości.

Dlatego wydaje mi się, że lepiej będzie jak teraz sobie kupie jakiś zestaw za 6k czy 7k, a w przyszłości może się poprawi sytuacja i zakup czegoś lepszego nie będzie stanowił już większego problemu, niż czekać i ryzykować, że coś nagle nie wypali i zupełnie nic nie wyjdzie z słuchawek.

W takim razie nie ma tematu i szkoda nawet dywagowac. Trzeba sie zwyczajnie pogodzic z ograniczeniami i skoncentrowac na przyjemnosciach.

Pozostaja na polu jedynie uzywane LCD2 (do kupienia za ok 2kPLN) i do nich wspomniany Burson (nawet nowy), w komplecie miesci sie to w 7kPLN.

Jeszcze muszę chwilę dozbierać pieniędzy, więc będę obserwował aukcje, jak coś się trafi to czemu nie.

A jeszcze właśnie zauważyłem na horyzoncie używane Dharmy D1000 :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mogę jeszcze je rozważyć, tylko tutaj już nie mam pojęcia jaki wzmacniacz i DAC by dać, biorąc pod uwagę ich niską impedancję.

Słuchałem ich z Audio GD Master 11 i to się fajnie zgrywało. Jednak cena, ceną.

Ukryta Zawartość

Dobra plan mam taki:

Zbieram kasę i patrze na aukcje, jeśli trafią się LCD-2 lub Dharmy D1000 to je wezmę

A z combo to dobrze jakby trafiły się używki Bursona CV2+ lub Audio GD Master 11, ewentualnie zostaje Audio GD NFB 28.

Dopiero jeśli to jakimś cudem nie wypali będę myślał dalej co z tym fantem zrobić.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• 3 tygodnie później...

Przemyślałem temat i ostatecznie postawie na STAX SRS-3100 + NuForce DAC 80, a później dokupię coś co gra ciemniej, AQ NightOwl na przykład.

Dlaczego tak?

Nie ma co ukrywać, ale nie otrzymam słuchawek grający z super sceną, z dobrą holografią, detalicznie, jasno ale zarazem bez kłucia, a do tego czegoś jak gra LCD2 czy LCD3, a na pewno nie w takiej cenie. Czekać jednak nie mogę za długo, bo czekają jeszcze inne zakupy, nawet ważniejsze, a zakup chce zrobić w przyszłym miesiącu.

Do tego zrozumiałem, że tak na prawdę podobają mi się dwa kierunki brzmienia, jedno idące w jasne lecz wszystko z zachowaniem muzykalności bez ostrości, zarazem detalicznie, z dobrą sceną i holografią, a drugie to ciemno, gęsto, z mocnym basem, lecz też bez skrajności, czyli kierunek przeciwny. A to, które w danym momencie wybiorę, będzie determinowała muzyka jakiej w danej chwili będę chciał posłuchać, czy nawet nastrój, jednak to że lubię brzmienie LCD 2F, nie wyklucza lubienia przeciwnego brzmienia, póki wszystko jest zachowane bez ostrości, bo to jest w tym istotne.

I dlatego sądzę w tym momencie, iż lepiej będzie mieć dwie pary słuchawek. Do tego determinowane jest to tym, iż w tym momencie nawet nie mógłbym kupić raz a dobrze, bo czekają inne wydatki.

A na używane też jednak nie mam czasu czekać.

• 2 tygodnie później...

Piotr R. pisał ,że z LCD3 świetnie a jak z LCD2/LCD2c to się dopiero okaże :-)

I jak zgrał się Questyle z LCD2C? Sam szukam wzmacniacza lub ostatecznie combo do tych słuchawek i nie ukrywam, że mam spory mętlik w głowie :-(

Budżet ok.3 kPLN, sprzęt może być używany, wśród nowych wzmacniaczy w tej cenie wybór jest niewielki (Aune S7; końcówki serii Audeze Deckard, Atol 120, Questyle CMA400i, niedostępny obecnie Burson Soloist SL MK2), pojawił się też w lepszej cenie Cayin iHA6 (3 900pln). O każdym z nich są w sieci skrajnie różne opinie, od hype po hate, niestety poza Wa-wą trudno którykolwiek odsłuchać a porównać dwa, to już marzenie ściętej głowy :-(.

Aktualnie źródło to dedykowany PC (USB PPAv2) —> konwerter USB/SPDiF Yellowtec PUC2 Lite (zasilacz iFi iUSB 3.0 nano) —> DAC PHAST na AB1865.

Wzmacniacz Matrix HPA-1, po „wycięciu” kondensatorów wejściowych i wymianie opampa na Burson V6 Vivid gra całkiem przyjemnie ale jego sygnatura jest zbliżona do LCD2C i co było dobre przy AKG 701/712 PRO, przy Audeze niekoniecznie się sprawdza. Teoretycznie najprostszym rozwiązaniem byłby firmowy Audeze Deckard, ale po pierwsze to klon klona (Deckard ) czyli Matrixa HPA-3U, który można kupić niemal o połowę tanie, a po drugie nie ma on wyjścia zbalansowanego.

W firmowym kablu (bardzo fajny, niemikrofonujący kabel) wystarczy wymienić wtyk na 4pin XLR i praktycznie bezkosztowo sprawa przeróbki jest załatwiona.

Audeze LCD2c są bardzo dobrze wysterowane przez Questyle CMA600i ,rozdzielczość i drajwa

poprawia wymiana kabla słuchawkowego na XLR najlepiej hybryd o podwójnym przebiegu .

Aktualnie używam kabli FAW ,mam dwa, miedziany i noir (hybryd) ,jutro będę miał do testów

dwa następne od innego polskiego Konstruktora .

Napisze jak wypadły .

Może uda się Tobie kupić gdzieś używkę Q 600i ,wtedy zmieści się w Twoim budżecie ,Q400i

wg mnie trochę nie radzi sobie z Audeze .

Aktualizacja tematu. Po co droższe słuchawki jest HiFiMAN Sundara

sundara.jpg

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Audeze LCD2c są bardzo dobrze wysterowane przez Questyle CMA600i ,rozdzielczość i drajwa

poprawia wymiana kabla słuchawkowego na XLR najlepiej hybryd o podwójnym przebiegu .

Aktualnie używam kabli FAW ,mam dwa, miedziany i noir (hybryd) ,jutro będę miał do testów

dwa następne od innego polskiego Konstruktora .

Napisze jak wypadły .

Może uda się Tobie kupić gdzieś używkę Q 600i ,wtedy zmieści się w Twoim budżecie ,Q400i

wg mnie trochę nie radzi sobie z Audeze .

Dzięki Tadeo, funkcjonalność tej 600-ki jest zdecydowanie wyższa niż 400-ki (we/wy liniowe, pilot), na pewno wezmę pod uwagę, gdzieś nawet widziałem ofertę na używkę CMA600i. Chociaż z tej recenzji wynika, że idą w podobną stronę co LCD2, nie będzie zbyt słodko?

Ukryta Zawartość

Miałeś może kontakt ze wzmacniaczami Bursona? Soloist SL MK2 nówka mieści się w budżecie, można też upolować Conductora V2 (bez DACa) w okolicach 1k$, podobno wzmacniacze tej firmy dobrze się zgrywają z Audeze. Zabawę z kablami odkladam na później i zacznę od przeróbki firmowego kabla zanim wydam 1kPLN na wyroby FAW czy J. Dragona :-(. Doceniam ich rolę, mam dwugłowy USB od Mateusza, wygrał z iFi Gemini ale traktuje je jako ostateczny szlif. Oczywiście chętnie poczytam jak wypadły nowe kable :-)

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

U mnie ostatecznie padło na rozwiązanie LCD 2F do tego na przeczekanie Chord Mojo, którego potem wykorzystam mobilnie i docelowo będę zbierał na Bursona CV2+, który zamknie temat LCD 2F.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.