Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer plx 1000 czy jednak używany JVC QL5

Pilot353

Rekomendowane odpowiedzi

W pionierach niepokoi mnie dostępność w marketach. Mam w pobliżu na olx dostępny JVC i może to byłby lepszy wybór, tymbardziejze różnice w kwocie moglbym przeznaczyc na wkładkę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

JVC już poszedł. Na razie wstrzymam się z zakupem i pośledze rynek. Troszkę boję się zakupu na odległość, zobaczyć, posłuchać i kupić to jest to tylko że 3city jakieś biedne jest w konkretne modele.

JVC już poszedł. Na razie wstrzymam się z zakupem i pośledze rynek. Troszkę boję się zakupu na odległość, zobaczyć, posłuchać i kupić to jest to tylko że 3city jakieś biedne jest w konkretne modele.

Jaki model cie konkretnie interesuje ?

Na dzień dzisiejszy wygląda to tak że zamówiłem pioniera do obejrzenia w sklepie RTV Euro, obejrzę pomacam i pomyślę. Zwrócę uwagę na luzy na ramieniu jak talerz chodzi czy wibruje czy idzie równiutko. Nie. Nie kupilem go tylko zamówiłem do sklepu, gdzie to zobaczę i albo albo. W międzyczasie obserwuje 3city OLX, może coś ciekawego się pojawi. Chwalilem sobie kiedyś Luxmana pd 282 o ile dobrze pamiętam. Kupiony na miejscu więc bezproblemowo, potem był thorens td 318. Zakup z alle i tu już miałem problemy, zerwana linka zawieszenia. Sprzedający tyłek wyciął, linkę jakoś dorobilem. Dlatego nie chce przesyłek. Po Fontesa jechałem osobiście. Powód sprzedaży fontka? Praca. Czas tylko w sobotę, żeby chwilę posłuchać pół dnia ustawiania, regulacji. Żona i wycieranie kurzu, kot ciekawski gdy płyta się kręci. Nawet do odsłuchu muszę pokrywę kłaść. Jedna nowa igła poszła w pioruny bo ściereczką zawadzila. To była na szczęście tylko

AT 440 mla

Na dzień dzisiejszy wygląda to tak że zamówiłem pioniera do obejrzenia w sklepie RTV Euro, obejrzę pomacam i pomyślę. Zwrócę uwagę na luzy na ramieniu jak talerz chodzi czy wibruje czy idzie równiutko. Nie. Nie kupilem go tylko zamówiłem do sklepu, gdzie to zobaczę i albo albo. W międzyczasie obserwuje 3city OLX, może coś ciekawego się pojawi. Chwalilem sobie kiedyś Luxmana pd 282 o ile dobrze pamiętam. Kupiony na miejscu więc bezproblemowo, potem był thorens td 318. Zakup z alle i tu już miałem problemy, zerwana linka zawieszenia. Sprzedający tyłek wyciął, linkę jakoś dorobilem. Dlatego nie chce przesyłek. Po Fontesa jechałem osobiście. Powód sprzedaży fontka? Praca. Czas tylko w sobotę, żeby chwilę posłuchać pół dnia ustawiania, regulacji. Żona i wycieranie kurzu, kot ciekawski gdy płyta się kręci. Nawet do odsłuchu muszę pokrywę kłaść. Jedna nowa igła poszła w pioruny bo ściereczką zawadzila. To była na szczęście tylko

AT 440 mla i tyle kasy do kosza wrrrr. Jadę zaraz na tydzień w trasę, przemyśle temat, poczytam opinie.

Hi to na weekendowe odsłuchy po co ci takie drogie tt na dodatek słabej jakości ?

Rozsądny wybór . Pioneer przy Technolu to lustrzane odbicie w krzywym zwierciadle.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jak w filmie " Czy leci z nami pilot " :D . Adfontek , Thorens a teraz będzie 1210 , im się więcej pyta na różnych forach tym większa nieświadomość .

Choć Technics fajny tylko na jak długo ?

Tak Ciebie. Może znasz odpowiedz na pytanie które zadałeś :)

Tak przez chwilę pomyslałem i znam odpowiedz , miałem D2 , Q3 , 1710 , 1200 i może co jeszcze nie pamietam :D

A to tylko w modelu Technicsa o innych nie wspominam .

Nie czytałeś że napisałem że Tech to fajne tt tylko założyciel wątku sam nie wie czego chce ?

Pochwal się sam swoim dorobkiem :)

Dlatego używany SL 12xx da mu radochy na długo.

Zapomni o pływających obrotach, o zmianie płyty w locie, o czekaniu na wejście talerza na obroty, stop, talerz stop i jest zatrzymany, zapomni o sprzęganiu się systemu a i ramie można sobie zmienić, choć oryginał wytrzyma wiele i jest ok, kwestia fantazji, co można z tym gramofonem zrobić.

A wstyd się przyznać, na dobranoc w użytku mam cztery gramiaki to jakaś choroba jest :)

Technics SL 22, SL- Q2, SL-1210, SL-1300,SL-1500,SL-1710MkII to tylko Technics

Nie wiem czego chce. Pytałem o pioniera a kupiłem techniksa. Teraz będę słuchał winyli a nie co chwilę zmieniał sprzęt przerabiajac wszystko co jest ja rynku wtórnym. I to ja niby nie wiem czego chce. Hm. Ciekawe. Chce słuchać w weekendy winyli przy lampce domowego wina. I to bede robil już w najbliższy Piatek.

pewnie kupił bym pioniera

Moim zdaniem wcale byś źle nie zrobił gdybyś kupił Pioneera. Wyrabianie sobie opinii na podstawie jednego filmiki z YT nie jest najlepszym wyjściem. Też się długo broniłem:) Nie ograniczyłem się do jednostkowych filmików. Ale wybrałeś w sumie vintage i oby Ci służył jak najlepiej (ewentualny serwis chyba jest spokojnie dostępny biorąc pod uwagę jego popularność). Ważne, żeby była radość ze słuchania. Technics to z pewnością zacny sprzęt i ma chyba nawet bardziej radykalnych "wyznawców" niż Fontes:) Ale to jest wszystko fajne jeśli tylko nie rzucamy w siebie kamieniami.

A wstyd się przyznać, na dobranoc w użytku mam cztery gramiaki to jakaś choroba jest :)

Technics SL 22, SL- Q2, SL-1210, SL-1300,SL-1500,SL-1710MkII to tylko Technics

A nie lepiej mieć jednego a porządnego Technicsa ?

Teraz mam jednego dobrego Technicsa plus trzy inne gramofony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę to dobrze przemyśleć, poczytać. Może i bym mógł zainwestować w 2M Bronze, w gorszym przypadku 2M Blue chyba że jeszcze lepszym wyjściem byłby Denon DL110.

Miałem i słuchałem wszystkich 2M ich dźwięk zalatuje cyfrą ale to moja ocena. Denon 160 i 110 to wkładki MC High są pomostem między MM a MC jeśli pre Ahaji da rade to warto spróbować.

No OK, nie neguje odczuć słuchowych u kogokolwiek. jak to co uzasadniać? - napisz w kilku zdaniach i już.

Mogę to określić jako dźwięk bardzo techniczny sterylny i kaleczący mój słuch .

Odsłuchuję dwie płyty i jestem zmęczony przechodzi mi ochota na słuchanie tak samo było z CD ale były wyjątki. Zmieniam wkładkę i mogę słuchać godzinami.

Orofony cyfra? Bardzo mnie to dziwi. Ja je odbieram jako wybitnie analogowe w klasycznym znaczeniu. Jak cyfrę to odbierałem Goldring 1042. Ale każdy ma swoje ucho������

Miałem i słuchałem Goldringa 1042 i brak było takiego efektu przy odsłuchach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.