Skocz do zawartości
IGNORED

Rozbudowa KD o używany wzmacniacz stereo

darekguma

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chodzi mi po głowie rozbudowa KD o używany wzmacniacz stereo.

Zestaw jaki posiadam to:

Ampli Yamaha RX-V 767

BD Yamaha BD-S 1067

Muliplayer Med8Er 1000

Kolumny: Front JBL L890, Central JBL LC1, Boki JBL L820, Tył Jamo E6 surr, sub Velodyne CH-Q10

Plan jest taki aby wyjść preoutem z ampli do wzmacniacza stereo.

Budżet to około 1000zł, myślałem nad wzmacniacze Yamaha z serii AX np. AX 870, z tego co widzę posiadają main in.

Dawno temu miałem na jakiś czas podobny wzmacniacz w domu który zastąpił Technics SU-VX 700 i po przesiadce na niego byłem w szoku jak dźwięk się zmienił na minus, ale to było dawno.

Muzyka jaką słucham to Trance, progresive trance, progresive house, muzyka clubowa w mniejszym stopniu oraz italo disco lat 80,90.

Muzyka z Płyt CD za pośrednictwem BD, pliki Flac i MP3, YT z Med8er no i jeszcze koncerty z BD.

Oczekuję lepszego zejścia basu na frontach, fajnej średnicy i nie męczącej góry, fajnie by było gdyby taki efekt można uzyskać przy niskim wysterowaniu wzmacniacza.

Dziękuję za odp.

Darek

Parametry mocowe zwłaszcza w trybie stereo tej Yamahy wydają się być całkiem dobre. Dodanie końcówki mocy dla tak łatwych (i dziwnych) kolumn, moim zdaniem całkowicie mija się z celem.

Chcesz poprawy to sprzedaj te JBL i poszukaj sobie na front powiedzmy Infinity Kappa 8.2, niestety budżet będzie wymagał korekty ale poprawa przerośnie Twoje oczekiwania w każdym aspekcie.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Parametry mocowe zwłaszcza w trybie stereo tej Yamahy wydają się być całkiem dobre. Dodanie końcówki mocy dla tak łatwych (i dziwnych) kolumn, moim zdaniem całkowicie mija się z celem.

Chcesz poprawy to sprzedaj te JBL i poszukaj sobie na front powiedzmy Infinity Kappa 8.2, niestety budżet będzie wymagał korekty ale poprawa przerośnie Twoje oczekiwania w każdym aspekcie.

To raczej nie wchodzi w grę, wraz z frontami musiał bym wymienić centrala i boki, to jest w tym momencie nie do przejścia. Co masz na myśli mówiąc "łatwych, dziwnych kolumn"?

Co masz na myśli mówiąc "łatwych, dziwnych kolumn"?

Zmierzone minimum 4ohm i czterodrożne kolumny z wooferamie 8" - łatwe obciążenie i nielogiczna konstrukcja

wraz z frontami musiał bym wymienić centrala i boki,

Nic podobnego

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zmierzone minimum 4ohm i czterodrożne kolumny z wooferamie 8" - łatwe obciążenie i nielogiczna konstrukcja

Nic podobnego

Już to przerabiałem, central inny fronty inne, drugi raz nie dam się wpuścić w maliny. Tyły jakoś ujdą tym bardziej że mam dwa różne zestawy.

To mówisz, że dołożenie wzmaka w tej kwocie nic nie zmieni, uściślając nie jest źle ale myślałem, że w tej kwocie cos idzie poprawić.

a w jakim celu? Przecież grać nie przestaną.

Nie lepiej nie pisać nic, po co ten trud.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.