Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do max.15 tyś.zł.

Robi81

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega na priv-ie przytoczył mi następujące kolumny

-dynaudio excite x38

-kef r700

-dynaudio emit m30 (tylko te to trochę inna półka cenowa niż powyżej)

Co o tym sądzicie.

Jeszcze Pylony audio diamond 28 ale czy w moim repertuarze i oczekiwaniach dużego dźwięku sie sprawdzą.

Kiedyś stałem przed podobnym dylematem.

KEFy R700 mi zupełnie nie podeszły, bo grały zbyt chudo.

Na placu boju pozostały Dynaudio x38 i Diamondy 28. Ze względu na cenę wybrałem te drugie.

Ale jak już zostało to napisane kilka razy- weź wzmacniacz do salonu gdzie mają różne interesujące Cię propozycje, odsłuchaj, porównaj własnym uchem, a potem weź najlepsze 2 do domu do swojego pomieszczenia, do swojego repertuaru i bez sprzedawcy za plecami...

Audio do 15 tys. i słuchanie muzy przez Spotify?? Chłopak się przerazi co kupił ;P

Nie przesadzajmy większość ludzi nie jest w stanie odróżnić Spotify Premium od CD a nie za takie pieniądze są CDki na rynku.

Dla mnie Spotify a tym bardziej Tidal nie odbiega jakościowo od cd. I jest dla mnie wygodniejsze ze względu na szeroki repertuar i różne gatunki. Gdybym słuchał bardziej jednego gatunku może skupiał bym się na cd.

A co do sprzętu to na pewno zacznę od odsłuchów ale teraz mam chociaż kilka opcji co wybrać na początek.

Gość

(Konto usunięte)

Robi81 myślę tak samo o spoty czy tidal. Jeden pstryk i bez wstawiania zmieniasz repertuar od humoru. Możesz sprawdzić podczas odsłuchów jakieś kolumny z wbudowanym aktywnym subem. Wydają się drogie ale kwestia suba już rozwiązana i miejsca zostaje trochę. Ja wypożycze coś z definitive Technology lub goldenear.

Za 15 tys proponuje np ASR Emitter +Kef Reference Sonus Faber Grand Piano ,Audio Physic Scorpio i jeszcze inne zestaw nominalnie wart okolo30-40 tys zł wygląd i walory muzyczne to już prawdziwy Hi end .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.