Skocz do zawartości
IGNORED

Co sadzicie o tej listwie ?

Barthezz

Rekomendowane odpowiedzi

Normalnie - skoro nie chcecie wywalać kasy na sieciówki, kondycjonery itp., to przynajmniej zafundujcie sobie 1 podwójne lub 2 pojedyncze gniazdka w okolicy sprzętu (no chyba, że ktoś ma monobloki, cd, gramofon, unidisk, końcówkę, itp., ale wtedy jak rozumiem nie ma problemu, bo wyda monetę na poprawne zasilanie).

A TV i inne drobiazgi mogą być zasilane z odległego gniazdka przez wypasione lestary lub inne wynalazki.

"1 podwójne" - he, he - w takim wypadku na 100 % w jednym z nich będzie faza odwrotnie....ludziska poza tym za dużo sprzecicha mają, żeby im 2 gniazdka wystarczyły...chyba, że faktycznie jest to CD + wzmak.

Czy aby napewno nie ma gniazdek, do których można zapiąć sieciówki bez odwracania fazy? :)

Nie ograniczajmy się do najtańszych produktów.

A w ogóle o co chodzi? Jeśli listwa degraduje dźwięk to w czym problem? Nie mam kasy na drogie kondycjonery listwy itp. to śmigam ze ściany (nawet gdyby trzeba było modyfikować instalację, czyż nie o to chodzi?).

Antykablarze czepiają się wpływu ostatnich 2 m przed sprzętem, dowodząc, że wcześniej jest kaszanka. Zamienić kaszankę na szyneczkę chyba łatwiej niż wysupłać 3 koła na sieciówkę :)

Ja od jakiegos czasu zauwazylem ze najlepiej moj sprzet gra poznym wieczorem. Stwierdzilem ze jest to chyba spowodowane, ze wtedy jest mniej obciazona siec i ostatniotak dla sprawdzenia w ciagu dnia podlaczylem sprzet pprzez listwe sieciowa. Chcialem sprawdzic, wiec uzylem zwyklej listwy od komputera i poprawa byla na tyle zauwazalna ze postanowilem zakupic jakas listwe sieciowa. Slyszalem o Fellowes, ze sa dobre (i moim zdaniem ladne), ale nigdzie w sklepie ich nie widzialem. Gdzie mozna je kupic najtaniej w Warszawie???

zgadza się, wieczorem jest z reguły znacznie lepiej, rzeczywiście wynika to pewnie z mniejszego obciążenia sieci, "mniej urządzeń sieje" :)

listwy Fellowes można kupić w mediamarkcie, tam chyba najtaniej, no może też gdzieś w jakimś elektrycznym, ale w mediamarkcie będzie na pewno...

Ja kupiłem tą:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

coś koło 139 pln

kontrolki wskazują prawidłowe działanie listwy, uziemienie, dodatkowo prawidłową polaryzację,

dodatkowo całkiem estetycznie wygląda

Ukryta Zawartość

rafko

to ciekawe co piszesz bo ja od początku miałem sprzęt podlączony do listwy komputerowej ACAR i odczułem poprawę po podłaczeniu bezpośrednio do gniazdka... (listwa zamulała dźwięk, szczególnie wyraźnie w przypadku DVD i ograniczała dynamikę amplitunera) boję sie tylko przepięć dlatego chyba kupię listwę bez żadnej filtracji a jedynie z zabezpieczeniem przeciwprzepięciowym - mam nadzieję że nie zepsuje dźwięku.

Panowie ja też mam problem z listwą. Mam listwe chyba ever ktorą kupiłem 2 lata temu za 50 zł i mam do niej podpięte wszystko tzn, telefon,vcr,dvd,amlituner,cd. Od dłuższego czasu mam kiepski obraz w tvp2 średnio co 20minut co wskazuje na lodówkę ktoregos z sasiadów. Chce kupić drugą listwe. Tylko czy podłaczyć tam sam cd czy np z ampitunerem. Widziałem listwy Lestara za 80 dedykowane do CD i Fellowesa za 120 tez do cd. Jest tez o 10 zl drozsza z mozliwoscia podlaczenia kabla tv. Wtedy znowu podłączyłbym wszystko do jednej listwy. Co byście radzili.

>Kravietz

Szukalem tej listwy w dwoch MM w Warszawie i Fellowes'a nie bylo... Same Lestary i cos tam jeszcze...

Ktos pisal ze mozna ja kupic na gieldzie, ale gdzie? Na Wolumenie???

>klemens

To zalezy co kto rozumie pod pojeciem "poprawa dzwieku"... Jesli lubisz ostra, szorstka i narzucajaca sie muzyke, to rzeczywiscie listwa tylko psuje....

Listwa jak to napisales zamula, ale w zmulonych systemach, a w systemach rownych dodaje ciepelka, detali, smaczkow i przestrzeni, przy lagodzeniu "wyrywajacej sie z szeregu" i narzucajacej muzyki, ktorej nie cierpie.... Taka wlasnie poprawe dalo mi zastosowanie listwy. Poprawa oczywiscie jest minimalna, ale na tyle duza, ze warto zainwestowac w listwe...

Pzdr

> Rafko

kupiłem w mediamarkcie na Ostrobramskiej, powina być, ja na początku nie mogłem jej znaleźć, dopiero jakiś sprzedawca mi pokazał, dużo u nich tego leży, można też kupić inne modele...

zawsze możesz zadzwonić do Fellowes Polska...:)

pzdr.

mhm, nie robiłem testów odsłuchowych porównujących muzykę z listwą i bez,

na pewno jestem spokojniejszy o sprzęt (Fellowes daje gwarancję/ubezpieczenie na prawidłowo podłaczone urządzenia), poza tym wiem, że mam dobrą polaryzację,

pracuję na razie nad akustyką pokoju, bo jest kiepska, może później zrobię test...

pzdr.

Jako elektryk proponuję wszystkim w pierwszej kolejności zainstalowac w ścianie dobrej jakości gniazda w ścianie. W dobre gniazdo wtyczka "wchodzi" ciasno (tylko beż skojażeń). Proponuję szukać filtrów z ochroną od różnych przepięć i wyładowań w sieci. Nie sądzę, aby można to kupić za 50 zł. Stąd potem opinie, że listwa zamula. Często styki w takim ustrojstwie to zwykłe blaszki jak w puszce po konserwie. Przekonałem się, że jak listwa ciężka, to ma trochę "klamotów" w środku i zaczyna działać.

Ja jako listwe polecam takie cos

[obrazekLUKASZ-270381_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajna ta listwa Supry :-) I nie kosztuje fortuny :-) W Polsce moim zdaniem najlepszą listwą ogólnie dostępną w Media Markecie za 139 zł dla przysłowiowego Kowalskiego jest najwyższy Fellowes - starannie wykonany, 6 gniazd, kontrolka uziemienia i polaryzacji oraz zabezpieczeń. Supra by go wymiotła pewnie, ale też kosztuje trochę więcej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.