Skocz do zawartości
IGNORED

Xperia z3 czy da się dorobić wyjście liniowe?

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam telefon sony xperia z3 i jakość odtwarzanej muzyki na tym telefonie jest bardzo dobra,korzystam z zewnetrznego wzmacniacz słuchawkowego tylko jestem zmuszony podłaczać telefon pod złacze słuchawkowe,niestety w telefonie jest już mini wzmacniacz więc wprowadza dodatkowe szumy,czy dało by się go ominąć i podłączyć mini kabelkami jakoś się wprost pod kondensatory ew ścieżki zaraz za dakiem telofonu i zrobić wyjście liniowe?

Nie da się. DAC i wzmacniacz wyjściowy są w tej samej kości WCD9320. Jest to chip Qulcomma.

Poza tym płyty główne telefonów są wielowarstwowe i połączenia zwykle realizowane są w warstwach wewnętrznynych.

Asustor AS-5002T z MPD + Amanero + AD1865 .3lite DAC + Autorskie PRE + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Bardzo możliwe, że uleczy Cię SMSL M2, pod warunkiem że telefon jest zgodny z OTG Audio.

Podłączasz z telefonu USB do tego maleństwa i gra muzyka ;)

W razie czego zawsze możesz zwrócić.

Nie da się. DAC i wzmacniacz wyjściowy są w tej samej kości WCD9320. Jest to chip Qulcomma.

Poza tym płyty główne telefonów są wielowarstwowe i połączenia zwykle realizowane są w warstwach wewnętrznynych.

Tak myślałem na poważnie,bo jeśli było by oddizelnie dac i wzmacniacz to czemu nie,pracowałem w autoryzowanym serwisie gsm i nie takie rzeczy sie tam robiło,był to Rrserwis radom,

myślałem jeszcze nad jednym rozwiazaniem,mianowicie xperia z3 ma wyjście MHL przez usb,są adaptery mhl hdmi z wyjściem line out,nie wiadomo tylko czy xperia ma wyjście line out przez usb,nie mam schematu ale chyba nie

smsl m2 na pcm5102 to bardzo dobry pomysł i ma wyjście line out,jest jeszcze jeden model fiio e17kalpen2 zależy mi na DSD dop,a ten podobno to ma,smsl chyba też

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.