Skocz do zawartości
IGNORED

Kenwood KA 7020 czy Nad T748 Azur 551r Pomocy.

DorianPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam straszny dylemat i juz nie wiem jak do tego podejsc otoz.

Posiadam wzmacniacz Kebwood KA 7020 dual mono. Kolumny Dali Concept 6.

Zastanawiam sie czy warto zmieniac tej wzmacniacz na Nada T748 lub Cambridge Audio 551r. Sluchalem Nada na Rorh Oli 40 i zachwycił mnie swoja średnica. Zrodlem z jakiego puszczam muzyke to glownie PC i nie chcial bym tego zmieniac a te amplitunery moge polaczyc przez HDMI o wtedy pojdzie przez Daca. Zastanawiam sie czy warto zmienic mojego Kenwooda na taki nowszy sprzet czy lepiej jednak zostawić 7020 i dokupic do niego dobrego Daca?

Kenwood to stary sprzęt ale nowe nie znaczy lepsze sam juz nie wiem co robic jak myslicie?

I NAD i Cambridge jest sonicznie lepszy od tego Kenwooda.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ja bym tego Kenwooda zamienił na inny model "Kenia" na przykład na Kenwooda ka-990v.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ten kenwood Ka-7020 tylko wygląda dobrze, ani to dual mono, ani sonicznie poprawnie, przy godzinie 11-tej juz się robi w głośnikach "awantura", nie wiem co może brzmieć gorzej, ale wiem co może brzmieć lepiej.

Idąc tropem Kenwooda można "zapolować" na KENWOOD KA-7050R, nowszy, brzmi przyzwoicie.

Potrzebuje tylko i wylacznie stereo i Daca bo slucham z PC nie potrzebuje funkcji kinowych interesuje mnie cos do 1.5k oczywiscie uzywanego tylko wlasnie fajnie by bylo zeby byl juz ten DAC i dobra scena ktorej brakuje mi w Kenwoodzie.

Mialem kiedys Kenwood Ka 7010 i rownoczesnie Piooner 676.

Z posrod tych dwoch wybralem Kenwooda.Bardziej dociazony dzwiek ,lepsze stere mniej rozjasniony wzgledem Pionka.

Jednak pomimo jego budowy ogolnej solidnosci zamienilem go na Cambridge A500.

A cos nowszego?

Chodzi mi bardziej o budzet 1000, 1.5k z nowszych modeli. Zastanawiam sie bo musialbym dokupic na pewno jeszcze DAC a w tych ampli sa wbudowane i wlasnie nie wiem

Ale czasami moze stereo lepiej zagra jak to. Zalezy mi tylko wlasnie na stereo.

Chyba ze zostawic kenwooda i dokupic DAC a potem ewentualnie cos zmieniac?

Chyba ze zostawic kenwooda i dokupic DAC a potem ewentualnie cos zmieniac?

"Zastanawiam sie czy warto zmienic mojego Kenwooda na taki nowszy sprzet czy lepiej jednak zostawić 7020 i dokupic do niego dobrego Daca?"

Można tego Kenwooda po prostu zamienić na inny używany wzmacniacz, tu wachlarz jest szeroki (Cambridge Audio, NAD, Rotel...), nie trzeba od razu kupować "coś nowszego", no ale każdy ma wolną wolę i może dokonać zakupów jakich chce :-)

Dokupienie DACa do KA-7020 nic nie zmieni, bo sygnał wyjściowy ze wzmacniacza nie będzie najwyższej jakości, niezależnie od ceny przetwornika na jego wejściu.

Kup najtańszego, posłuchasz, zobaczysz, czy to jest to co Ci odpowiada, już niski model 312 ma świetną scenę, koszt ok 300 zł

Zastanawiam sie jeszcze nad Nad 319 plus DAC np. Dac Magic albo Cambridge Audio 651a.

Cambridge jest duzo nowszy i ma wejscie USB co jest dla mnie wazne bo slucham z PC i pojdzie przez DAC Nad natomoast ma pewnie lepsze brzmienie ale jest stary i nie wiadomo na co sie trafi? Jak sie na to zapatrujecie?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.