Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz sa15s2 vs sa14s1.11s1.11s3

Ronaldo9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.od kilu dni zastanawiam sie nad zmianą cd obecie posiadam zestaw marantza pm11s3 oraz sa15s2.moim celem byl 11s3 ale lokalny sklep wycenil.mi izywany egzemplarz.na 2200£.znalazlem juz kupca na.moja sa15s2(850£)placone gotowka.zastanawiam sie czy jest sens inwestowac w 11s3 czy moze lepiej odpuscix i zostac prY obecnym cd,wkoncu pare lat temu sprzet kosztowal 1800f. Na rynku jest jeszcze sa14se nowka za 1700f.jak myslicie czy jest sens dopłacać do seri 11s3 i sa14se czy zostac przy swoim.mógłbym tez wejsc w cos innego ale ze posiadam juz pm11 preferuje zostac z marantzem.na eBay sa tez uzywane sa1s1 w cenie 1000£.to wszystko podpiete mialo by byc pod proak d18 poprzez kabelki tellurium q black.

https://www.audiostereo.pl/topic/138649-marantz-sa15s2-vs-sa14s111s111s3/

Jak przechodzić z 15tki to chyba nie na 14tkę ? Rożnica jeśli w ogóle będzie słyszalna to raczej nie warta 900 £ ;-)

hej.seria 15 xostala zastąpiona 14.ale czy roznica będzie odczuwalna ciezko powiedzieć.na papieze jednak se14 ma gniazdo usb.a dac jest identyczny jak w NA11.mysle ze sa11s1 odpuszcze ze względu na wiek.
  • 2 tygodnie później...

No i co tam u Ciebie Ronaldo w zakupach? Dzieje sie cos?

hej.nic sie nie dzieje.jak sam widzisz zalozylem dwa wontki dotyczace cd marantza i zadnej odp.pisalem nawet do q21bo wiem ze ma obydwa cd w sklepie wiec pomyslalem ze moze co poradzi ale nie odpisal.na forum narantza tez cisza.

No nikt nic nie chce powiedzieć.

Wyższe modele ze stajni Marantza chyba nie cieszą się "u nas" dużą popularnością :-(

W tych piniondzach jest duży wybór. A jak jeden ze sklepów mi powiedział, że ludziska uważają, że ten Marantz to taka marka mało audiofilska :-D

Nawet jak się komuś podoba pm-14 to znajdzie 100 powodów co by go nie kupić.

Q21 nie odpowiedział? Przypomnij się. Mi zawsze odpowiadali. Czasem po kilku dniach ale zawsze.

No nikt nic nie chce powiedzieć.

Wyższe modele ze stajni Marantza chyba nie cieszą się "u nas" dużą popularnością :-(

W tych piniondzach jest duży wybór. A jak jeden ze sklepów mi powiedział, że ludziska uważają, że ten Marantz to taka marka mało audiofilska :-D

Nawet jak się komuś podoba pm-14 to znajdzie 100 powodów co by go nie kupić.

Q21 nie odpowiedział? Przypomnij się. Mi zawsze odpowiadali. Czasem po kilku dniach ale zawsze.

szczerze to myslalem ze w pl marantz jest dobrze znany,czytalem testy 11.14.15 i zawsze wszystko pozytywnie bylo opisane.w UK zauważyłem ze Brytyjczycy wychwalaja tylko swoje klamoty.nie raz mialem okazj3 porownac sprzet marantza do naim.roksana M .fidelity cyrusa czy Leemy i wcale dupy nie urywalo.

szczerze to myslalem ze w pl marantz jest dobrze znany,czytalem testy 11.14.15 i zawsze wszystko pozytywnie bylo opisane.w UK zauważyłem ze Brytyjczycy wychwalaja tylko swoje klamoty.nie raz mialem okazj3 porownac sprzet marantza do naim.roksana M .fidelity cyrusa czy Leemy i wcale dupy nie urywalo.

Znany jest napewno. Ale modele premium chyba nie napedzaja sprzedazy dystrybutorowi. Jeden ze sklepów mówił mi że na pm-14 mają jedno zapytanie w roku.

Znany jest napewno. Ale modele premium chyba nie napedzaja sprzedazy dystrybutorowi. Jeden ze sklepów mówił mi że na pm-14 mają jedno zapytanie w roku.

tak moz3 byc.patrzac na odpowiedzi branzy to czesto pojawia sie ATOLL .lub Vincent ,czasami Pioneer i yamaha.znalazlem dzis uzywanego SA KI PRLEARL, w niemczech z roczna gwarancja.szkoda ze na necie nic o tym cd nie ma ,sprzet ma wkoncu z 8lat.

A jednak cuś tam jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z odniesieniem do SA-11S2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tak moz3 byc.patrzac na odpowiedzi branzy to czesto pojawia sie ATOLL .lub Vincent ,czasami Pioneer i yamaha.znalazlem dzis uzywanego SA KI Pearl z roczna gwarancja.szkoda ze na necie nic o tym cd nie ma ,sprzet ma wkoncu z 8lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.