Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do pokoju 60m2 ?

atryda

Rekomendowane odpowiedzi

Bede szczery, mocno mnie zniecheciliscie do zakupu sprzetu:( Niestety nie ma szans na zwiekszenie budzetu wiec sie zastanawiam czy nie dac sobie spokoju. Jeszcze pomysle nad tym, moze beda jakies ciekawe propozycje z drugiej reki:) Jezeli ktos moze ma zapraszam na priva.

atryda,

wymiekasz? :)

Pisales o zwiekszeniu budzetu. Nowiec moze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

i jakis tani CD z regulowanym wyjsciem na poczatek.

Pozniej mozna myslec o pelnoprawnym pre.

pozdrawiam

T.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

po prawej stronie(strona z tematami) , gdy juz jesteś zalogowany widnieje napis "mój profil" - klinkij go ..tam znajdziesz okno w którym mozesz wpisać swoje"o mnie" ijak i tym samym mail .

Pozdrawiam

atryda,

no to moze mocna Yamaha:

Ukryta Zawartość

albo Marantz:

Ukryta Zawartość

nie mam pojecia jak to gra, moze ktos sie wypowie.

Cudow nie ma, ale moze dzwiek jest chociaz poprawny:

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

T.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

stawialbym na Yamahe,

ale najlepiej niech wypowiedza sie ci, co sluchali.

Podobna:

Ukryta Zawartość

podobny Marantz:

Ukryta Zawartość

Marantz ma generalnie problemy z dobra amplifikacja, ale ten w klasie A/B jest przynajmniej mocny.

pozdrawiam

T.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ta Yamaha to rzeczywiscie potworek ja mam w domu AX-870 i jeszcze nie znalalzem kolumn ktore daly by jej clakowicie rozwinac swe skrzydla a 1070 wysteruje ci absolutnie kazde kolumny jakie moglbys kupic na rynku a nawet przesteruje jak sie postarasz :) ma naprawde niezla moc i potezne trafo ale bas jest lekko rozlazly przy wiekszych glosnosciach i sredni ton daje sie we znaki przy pokretle loudnes na 0, zato to samo pokretlo daje szalenie duze mozliwosci profilownani dzwieku (konturowani go lub uwydatniania sredniego itp) mysle ze z tych kolumn ktore dotad wymieniono w tym watku AX-870 spokojnie daje rade a nawet jest zmocna :D jesli planujesz naprawde ogromne konstruckje podlogowe typu dajmy na to Grand High GH7 bo ja bym sobie takie kupil do 60m2 jesli oczywiscie mialbym to 60m2 i tyle kasy ile one kosztuja to wtedy AX-1070 by mialo pole do popisu z drugiej strony kupienie zmocnego wzmacniacza do kolumn nie jest grzechem poniewaz unikasz wzbudzen do jakich dochodzi w odwortnej sytuacji jesli wmzka jest o wiele zaslaby ,co w efekcie prowadzi do przesterowania ale w rzeczywistosci i tka jest inaczej jesli do tak mocnej Yamahy dobierzemy wysokoektywne kolumny o niskiej impedancji 4 om ak jak ja zrobilem to tkaze mozna uzyskac przesterowany sygnal przy niezbyt duzym pozimoe glosnoci (jak dla mnie pokreslam )

a moze by zainteresowany sprzetem opisal nam jego preferncje dzwiekowe bo widze ze koledzy doradzaja sprzety do bardziej wykwintnej muzyki i z niezla cena , moze jemu zupelnie czego innego potrzeba :)

O wlasnie misiowiec masz racje:) Panowie nie chodzi o super extra audiofilski zestaw za nascie tysiecy zlotych. Glownie bedzie wykorzystywany przez rodzicow (bez zadnego zaciecia udiofilskiego) do spokojnego sluchania muzyki moze 3 razy do roku do naglosnienia niewielkej imprezki:) Myslalem ze za 3-4 tys da sie cos takiego zrobic, szczegolnie jezeli bylyby to rzeczy z drugiej reki. Ja naprawde rozumiem, ze za tyle pieniedzy nie ma co liczyc na dobre naglosnienie 60m2 ale nie chce wydawac pieniedzy na byle szajs. O to glownie chodzi. Dzieki za wszystkie sugestie niektore sa naprawde przydatne.

uderz do mnie na priva (o mnie) moze powiesz cos wiecej i uda mi sie podsunac pewne propozycje basujac na moich wczenijszych poszukiwanich kolumn i elktroniki bo tu na forum jak wyjade z tania tandeta jak to mowia to mnie zjedza :)

Jasne, że się da.

Przecież doświadczeni forumowicze podsunęli ci kilka propozycji:

- kolumn koło 2k zl

- wmacniacza koło 700zl

- Cd koło 300zl

dodaj kable za jakieś 500zl i masz 3.5k zl :D

Pozdrawiam,

saint-loup: Wiem, juz jestem chyba na dobrej drodze:) Obralem proporcje praktycznie takie same jak proponujesz a teraz po prostu szukam po ogloszenich. Tyle, ze ja wolalbym kupic juz pelen system a nie skladac z poszczegolnych elementow ale to sie jeszcze zobaczy:)

lepiej zlpzyc odzielnie bo mozna trafic leprze elementy ktore sie chce a nie tylko czesc ktorych chcesz a reszte lykasz chlamu ktory ci do konca nie odpowida ale jest w komplecie, np cale zestawy technicsa ktore stoja bardzo tanio na allegro

witam jak bylby pan zainteresowany to mam do sprzedania wzmacniacz jamahy ax-1090 jest to najwyzszy model zintegrowany co prawda juz nieprodukowany, ale niestety nie doczekal sie nastepcy. potezna moc nawet deska podlaczona do niego zagra, ponad 20 kg wagi, z zalem bede go sprzedawal ale niestety potrzebuje pieniedzy, a kilka ladnych lat ze soba spedzilismy, mysle ze w 60 metrach kwadratowych poradzi sobie bez problemu, raz nawet naglasnial imprezke ponad 300m2 i tylko troszke sie zgrzal, kolor naturalne aluminium pilot jest niestety nie mam opakowania i instrukcji(myszy zjadly w piwnicy) pilot jest stan mysle ze dobry a nawet bardzo dobry cena ok 2800 do malej negocjacji. jezeli bedzie pan zainteresowany prosze o kontakt na maila [email protected] ewentualnie gg 2152492. jestem z bydgoszczy.pozdrawiam. maciej

...jeżeli chodzi o kolumny to może coś takiego (Quadral Aurum 7)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale niewiem jak będą grały w 60m. Słuchałem ich w 30m były podłączone do Technicsa SU-A 900 i było ok. Albo Dali Evidence 470 (powinny dać radę w 60m)

Ukryta Zawartość

123... test

Też mam wzmacniacz Yamaha ax-1090 i gdybym go sprzedawał to za góra 2200 bo aż taki cudowny to on nie jest, z resztą nie jest lepszy od Nada C372 pod względem wydajności prądowej a mocy to na pewno(pobór max390W)-Nad-1200:)) Na razie jednak nie sprzedaję a i tak polecałbym Nada (nawet C370). Do słuchania Jazzu itp. Yamaha jest gorsza od Nada C-350. Ona najlepiej czuje się w Techno:(((

blad!! ja mam yamaszke AX-870 i slucham techno i wcale to nie jest najleprzy wzmak do techno , jak srecimy pokretlo ludness do -20db to moze tak dzwiek sie wystry i bedzie dobry do techno a na ludnesie na 0 albo wlaczonym przycisku poure direct Yamaha jest dosyc jasnym wzmakiem oczywiscie ma basik ale najwiecej srednicy chyba a na moj gust az ciut zaduzo ale to tez zalezy od kolumn dlatego na moje preferncje pasuja do niej kolumny o bardzo wykonturowanym dzwieku czyli bas sopran z mniejsza iloscia srednicy. Ja swoja kupilem za 600zl na allegro w stanie jak ze sklepu bez ryski i nie otwierana ale to byla okazja , napewno nie dalbym ponad 2000zl za uzywany wzmacniacz w tej klasie !! a 1090 to rzeczywiscie niezla machina naglosni juz duzy salon bez problemu ale chyba nie warta wiecje jak 1500zl uzywana

W takim razie to Yamaha się chyba do niczego nie nadaje?:)))

Dosyć!! w końcu jest to sprzęt którego używam jako końcówki mocy-tu jest OK bo daje sporo czadu ale nawet gdyby była dobra do techno to i tak mało mnie to by obchodziło, słucham czegoś z zupełnie innej bajki a tu Yamaszka nie ma zbyt dużo do powiedzenia-zwłaszcza taki stary model jak 870, który w brytyjskiej prasie został dużo gorzej oceniony od 892 a co dopiero w porównaniu z 1090.

Misiowiec-załóż odrębną rubrykę w której będziesz rozważał wyższość Yamahy(twojej) nad innym sprzętem:)

Pozdro.

Ale mi się miło zrobiło, no i głupio, że wyszło tak krytycznie co do ax-870. Za ok 600zł to chyba najlepsza z możliwych opcji. Pozdro.

P.S. Opis twojej Yamahy brzmi obiektywnie.

A myślisz, że do tych naszych Japończyków to warto kupić interkonekty typu Audionova?

nie mysle nic na ten temat bo nie mam doswiadczenia z kablami i nie znam sie zabardzo na tej kwesti narazie ma jakies slabe kabelki ktore dostalem z CD ale planuje cos kupic w najblizszym czasie. W opisach staram sie byc obiektywny , nie uwazam sie za jakiegos audiofila i nim nie jestem poniewaz nie gustuje w muzyce kulturalnej wznioslej i nie mam doswiadczenia takiego ze sprzetem moja przygoda z hifi sie dopiero zaczyna , codo muzyki preferuje cos nowoczesnego zwariowanego elktronicznego i nie tylko...:) I tak jak mowiles uwiodla mnie cena ale mysle ze te Yamaszki to dobre sprzeciki zalezy jeszcze jakie sie ma do nich kolumny ale co jak co mozliwosci mocowe i nie tylko to one maja :) i ponoc wydajnosc pradowa jest duza , ale pobor jaki podaja w instrukcji wskazuje na to iz to istne perpetum mobile czego nie potrafie do konca skumac , moze to jakas dziwna norma miernicza hmm...

Też mnie trochę intryguje napis na tylnej ściance o poborze-to nie tylko w Yamaszce, bo mam amplit. Denona avr3802 który ma z tyłu napis 400W a w teście Audio w laboratorium wyszło, że oddaje przy 8ohm 5x85W co na moje matematyczne oko daje ponad 400W a gdzie straty, no i przy 8ohm. Dodam, że trafo wygląda w nim nie gorzej od tego w Yamaszce tylko, że on waży ok.17kg:( Może trzeba na wagę kupować:)))?

Np 1kg Denona 200zł?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.