Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy wielokanałowa - pomoc w wyborze

SoltysAudio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś czasu znowu powróciłem do korzeni i zakupiłem SONY TA 2000ESD w bardzo ładnym stanie, kiedyś byłem zafascynowany serią ES. Grałem kiedyś na nim później sprzedałem i teraz znowu planuje coś z tego skręcić. Gram głownie stereo ale oczywiście chcę mieć możliwość rozbudowy o kino domowe stąd moja decyzja o zakupie końcówki wielokanałowej. Kilka ciekawych propozycji znalazłem na allegro na olx niestety cisza w temacie. Wiele doświadczenia z takimi urządzeniami nie mam choć sprzęt audio nie jest mi obcy.

Wzmacniacz ma napędzić na razie tylko fronty T+A CRITERION TMR 160. cd to wysłużony już 559ES oraz mój faworyt to kenwood dp-2000.

Takie końcówki znalazłem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) trochę drogi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) okazja??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) od złotówki tak naprawdę nie wiadomo za ile pójdzie

Może ktoś ma doświadczenie z tymi urządzeniami i podzieli się będę wdzięczny. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Arcam P7 to świetna końcówka , napędza wiele trudnych kolumn, idealna do kina jak i stereo, nowa kosztowała 22000 zł , do 5000 zł warto 100% jak byś szukała info na priv

jak rotel, to szukałbym raczej, rmb-1075 - w miarę mocny, koszt to ok 2-2,5kzl

jest jeszcze:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tego Myryada to nie widziałem też wydaje się być dość dobrą opcją. Arcam podejrzewam że zagra bardzo ładnie ale cena trochę odstrasza. ro35 miałeś doczynienia z tą końcówką Myryada?

Jak już masz Sony to polecam Ci końcówkę 9000es. Ma to znajomy i gra to u niego z Vandersteen 2 sig.

Ma ona fajna opcje pracy w trybie 2,3 i 5 kanałów tak wiec sprawdzi się i w kinie i w stereo

Ilu ludzi tyle opinii

Jezeli chodzi o sonego to mialem i koncowki nie sa zbyt ciekawe n90es goscila u mnie w 2012 roku kupilem dosc okazyjnie po powrocie z misji grala wlasnie z 2000esd i brakowalo czegos co prawda inne glosniki i cd. Zastanawiałem sie nad tym oczywiscie ale moze czas na cos innego.

Nie wiem jaki masz budżet

Ale gdzieś w ogłoszeniach widziałem Proceed amp 5, wazy chyba ze 40 kg

W niemieckiej prasie branżowej w tandemie z pre/ procesorem AVP 2 ( miałem i polecam ) ten zestaw do kina/ stereo został uznany za referencyjny

To taki trochę tańszy Mark Levinson

Gwarantuje ze zagra lepiej niż Sony/Rotel a nawet Arcam

Ilu ludzi tyle opinii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.