Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, audiowit napisał:

A nie myslaleś o końcowce na mosfetach?

Hmm, nie wiem za dużo na ich temat - nie jestem doświadczonym "graczem".

8 minut temu, audiowit napisał:

Ok. 16m2 to nie za duzo dla tych Diapasonow. Ale nie masz pelnego pasma. Choć do Twojej muzy to nie jest konieczne.

Póki co nie brakuje mi dołu, a w razie W zawsze można to poprawić przecież jakimś Relem z czasem 🙂 

9 minut temu, audiowit napisał:

Słuchaj. Daj znać na prv. Nr tel i kiedy jestes dostepny. Zdzwonimy się.

Coś wymyslimy. Dobrze wypatrzylem, ze jest potencjal w tym pomieszczeniu. Myslę, ze warto przysiaść nad tym tematem.

Podziękował 🙂 

Zdecydowanie odradzam subwoofery. Chyba, ze Diapason produkuje jakiś dedykowany. Trudno to zgrać i uniknać efektu "dolepienia" basu. Myślę, że narazie nie ma o czym mówić.

Któryś z kolegów może chce sprzedać lub planuje sprzedaż swojego przedwzmacniacza?

Interesuje mnie głównie Blazebird 2a3 + 6sn7 + symetryzator/desymetryzator ewentualnie Flamebird + symetryzator/desymetryzator, Firebird zbalansowany na 6sn7 lub Firebird Mini. Obowiązkowo pilot, lampy standard EH lub Psvane. Egzemplarze 2-3 letnie
Nie interesują mnie inne modele.

Propozycje z ceną i lokalizacją na priv.

Któryś z kolegów może chce sprzedać lub planuje sprzedaż swojego przedwzmacniacza?

Interesuje mnie głównie Blazebird 2a3 + 6sn7 + symetryzator/desymetryzator ewentualnie Flamebird + symetryzator/desymetryzator, Firebird zbalansowany na 6sn7 lub Firebird Mini. Obowiązkowo pilot, lampy standard EH lub Psvane. Egzemplarze 2-3 letnie
Nie interesują mnie inne modele.

Propozycje z ceną i lokalizacją na priv.

Ja mam symetryzator od @MATWAY ELECTRONICS dokładnie coś takiego

https://matway-electronics.pl/pl/p/Konwerter-RCAXLR-RCA-XLR-/112

Bardzo profes wykonany układ który spowodował że urządzenia tylko z wyjściem RCA (mam takie CD) grają super poprzez moje PRE firmy BAT które ma tylko wejścia XLR

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
1 godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

Ja mam symetryzator od @MATWAY ELECTRONICS dokładnie coś takiego

https://matway-electronics.pl/pl/p/Konwerter-RCAXLR-RCA-XLR-/112

Bardzo profes wykonany układ który spowodował że urządzenia tylko z wyjściem RCA (mam takie CD) grają super poprzez moje PRE firmy BAT które ma tylko wejścia XLR

Z czystej ciekawości. 
Taka „konwersja” działa i faktycznie z niezbalansowanego urządzenia może zrobić zbalansowane? 🤔

Z czystej ciekawości. 
Taka „konwersja” działa i faktycznie z niezbalansowanego urządzenia może zrobić zbalansowane?

Tzn z urządzenia nie ale z sygnału to już tak
Oczywiście to nie jest to samo co zbalansowany urządzenie z wyjściem xlr ale na 100 procent lepiej niż przejściówka na kablu . W praktyce urządzenia z wyjściami XLR bardzo często mają pod klapą symetryzacje raz lepszy raz gorszy tylko te z budowa symetryczna mają " prawdziwe" xlr
Ja mam cały tor XLR

• 2 miesiące później...

Witam,

Chciałem zapytać doświadczonych użytkowników czy monobloki Electrocompaniet AW 180 z pre amp-em WBA Firebird Balanced to dobre połączenie?

Kupiłem nie dawno te końcówki mocy i szukam do nich przedwzmacniacza. Przeczytałem opinie że pre od Electrocompaniet nie są tak dobre jak ich monobloki. Polecano mi właśnie do nich lampowy pre ampz

8 minut temu, Tommi88 napisał:

Witam,

Chciałem zapytać doświadczonych użytkowników czy monobloki Electrocompaniet AW 180 z pre amp-em WBA Firebird Balanced to dobre połączenie?

Kupiłem nie dawno te końcówki mocy i szukam do nich przedwzmacniacza. Przeczytałem opinie że pre od Electrocompaniet nie są tak dobre jak ich monobloki. Polecano mi właśnie do nich lampowy pre ampz

Nie wiem skąd jesteś - pod Wrocławiem mógłbyś sprawdzić z Blazebirdem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.