Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 15k - pokój o trudnej akustyce

Thar

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę sobie przekleić fragment odpowiedzi z pw, której udzieliłem zainteresowanemu tematem użytkownikowi:

Kolumny YB-Audio świetnie wyglądają, wykonanie jest pierwszej klasy, grają też dobrze, choc niestety nie do konca w moim stylu. Ja preferuje bardziej energetyczny i konturowy przekaz, tymczasem seria Air ktorej mialem okazje posluchac, to jednym slowem delikatnosc. Kolumny moim zdaniem swietnie nadaja sie do jazzu i klasyki, niezle zagraja takze lzejsza elektronike, trance czy ambient, ale juz w rocku, metalu czy tez ciezszej elektronice jak dubstep, troche brakuje im masy i energii. Z tego tez wzgledu, dla mnie zdecydowanie najlepsze wrazenie zrobily Demonitor. 22 cm Seas dał większego kopa, dzwiek byl przy tym bardziej konturowy, taki jakiego bym oczekiwal. Niestety Demonitor nie mialy zamontowanego berylowego tweetera, wtedy byloby zapewne jeszcze lepiej. Beryl naprawde robi robote.

Pozwolę sobie przekleić fragment odpowiedzi z pw, której udzieliłem zainteresowanemu tematem użytkownikowi:

Kolumny YB-Audio świetnie wyglądają, wykonanie jest pierwszej klasy, grają też dobrze, choc niestety nie do konca w moim stylu. Ja preferuje bardziej energetyczny i konturowy przekaz, tymczasem seria Air ktorej mialem okazje posluchac, to jednym slowem delikatnosc. Kolumny moim zdaniem swietnie nadaja sie do jazzu i klasyki, niezle zagraja takze lzejsza elektronike, trance czy ambient, ale juz w rocku, metalu czy tez ciezszej elektronice jak dubstep, troche brakuje im masy i energii. Z tego tez wzgledu, dla mnie zdecydowanie najlepsze wrazenie zrobily Demonitor. 22 cm Seas dał większego kopa, dzwiek byl przy tym bardziej konturowy, taki jakiego bym oczekiwal. Niestety Demonitor nie mialy zamontowanego berylowego tweetera, wtedy byloby zapewne jeszcze lepiej. Beryl naprawde robi robote.

Miałem pytać na pw, ale zapytam tutaj.

A słuchałeś jakiejś kolumny YB z celulozowym revelatorem 22cm na dole?

• 4 tygodnie później...

Niestety nie, słuchałem tylko wyżej wymienionych modeli.

Znów proszę szanownych Forumowiczów o pewną podpowiedź. Audio GD jednak odrzuciłem. Powód to pomysł, który będę chciał zrealizować, a mianowicie wykorzystanie systemu stereo do napędzenia moich elektrostatycznych słuchawek Staxa.

Rzucam zatem temat; wzmacniacz zintegrowany stereo który posiada obligatoryjnie:

- dwie pary wejść XLR

- dwie pary wyjść głośnikowych

Cena za urządzenie nowe/używane, do 12 tys zl.

Na granicy tego przedzialu jest Yamaha A-S3000 i Accuphase E-360 (sprzety używane). Czy jakieś inne propozycje?

Druga para będzie podłączona do LST (Linear Stax Transformer), dzięki czemu słuchawki będą mogły być napędzane przez wzmacniacz kolumnowy. To dla mnie bardzo praktyczne rozwiązanie, a i dzwiekowo ciezko o lepszy napęd dla Staxow.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.