Skocz do zawartości
IGNORED

problem z marantzem 6000 ose

Przem74

Rekomendowane odpowiedzi

Mój 4-letni marantz przestał czytać płyty. po każdej próbie odtworzenia wyswietla błąd (hałasując przy tym bardzo) i automatycznie się wyłącza. aby wyciągąć płytę muszę znów go włączyć i mam na to kilka sekund, po czym znów się wyłącza. elektronikiem nie jestem dlatego zwracam się do szanownego grona o radę.

https://www.audiostereo.pl/topic/13910-problem-z-marantzem-6000-ose/

znalazlem dwa watki :8600 i 13124 wpisz w wyszukiwarke i tam sie troszeczke zorientujesz na temat tego cd, ale jesli ten cd tak mocno chalasuje to tak jak kolega powyzej napisal radze równiez odniesc cd do serwisu,i to najlepiej autoryzowanego.

Witam,

ja podobny objaw miałem jak mi zegar padł w moim CD6000, głowica zaczynała się tłuc (laser latał góra-dół), wywalało napis Error i nie można było kieszeni otworzyć

ale jak nie miałeś nic w swoim CD grzebane (czytaj:tunningowane) to nie wiem czy to od tego bo tam zwykły kwarc jest normalnie a to raczej nie pada..... no chyba że jednak...

ale jak nie jesteś elektronikiem, to też radzę do serwisu

w Warszawie jest autoryzowany (ul. Lewicka 13/15, tel.(22)848 66 00), można sprawę kurierem załatwić...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.