Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Focal aria 926

WojtekB1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

szukam wzmacniacza do kolumn Focal Aria 926 pomieszczenie ok. 22m2 muzyka rockowa elektroniczna i różna

sprzęt może być nowy lub używany w kwocie 6-8tys

aktualnie gra z Feliks Audio Arioso i wydaje mi się że przydałoby się więcej mocy żeby wzmocnić trochę dół

https://www.audiostereo.pl/topic/139228-wzmacniacz-do-focal-aria-926/

Proponuję posłuchać wzmacniacz Naim Nait XS2, bardzo ciekawą opcją może być także Cyrus 8 DAC, do którego w przyszłości możesz jeszcze dołożyć zewnętrzny zasilacz PSX-R2.

Zapraszam na odsłuchy, wypożyczenie do testu w Twoim systemie oraz indywidualną ofertę cenową.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A może posłuchaj Fezz Audio Titania. Wzmacniacz o potężnym, dociążonym dźwięku z plastyką lampy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)

Posłuchaj Rotela RA-1572 lub RA-1592. Ja co prawdę mam dzielonkę Rotela, ale sygnatura dźwięku jest taka sama i jest naprawdę fajnie. Basik zacny (tylko ja mam Arię 948) góra i średnica bardzo przyjemna, dźwięczna, ale nie męcząca. Jako kable głośnikowe mogę polecić Audiomica Dolomit Refence lub Celes Excellence. Kable wpadły mi w ręce przypadkiem i teraz mam jedne i drugie. Z Rotelem biegają Dolomity.

Po za tym ktoś wyżej proponował ASR Emittera I. Mam również i taki wzmacniacz i jakiś czas te Arie były do niego podpięte. Też grało to bardzo, bardzo fajnie.

Cześć

Feliks Arioso to bardzo fajny wzmacniaczyk, pokombinuj faktycznie z wymianą lamp - można się zdziwić. U dystrybutora Felika masz też dużo lamp - na pewno coś doradzi.

Tam też jest Yaquin - niektóre modele bardzo fajne.

Focale to jasna szkołą brzmienie, można więc pomyśleć o jakimś wzmacniaczu tanzystorowym w klasie A - Xindak. Stary MF, Sugden.

Ale jakaś dobra konstrukcja a klasie D - testuje obecnie NuPrime IDA-16 - bardzo zachęcający wzmacniacz z doskonałym DAC na pokładzie

Pozdrawiam Stempur

Cześć

Feliks Arioso to bardzo fajny wzmacniaczyk, pokombinuj faktycznie z wymianą lamp - można się zdziwić. U dystrybutora Felika masz też dużo lamp - na pewno coś doradzi.

Tam też jest Yaquin - niektóre modele bardzo fajne.

Focale to jasna szkołą brzmienie, można więc pomyśleć o jakimś wzmacniaczu tanzystorowym w klasie A - Xindak. Stary MF, Sugden.

Ale jakaś dobra konstrukcja a klasie D - testuje obecnie NuPrime IDA-16 - bardzo zachęcający wzmacniacz z doskonałym DAC na pokładzie

Pozdrawiam Stempur

Cześć

dziękuję za wszystkie propozycje są do przemyślenia

może jednak faktycznie na początek zmiana lamp podasz jakieś namiary na Felika

a może ma ktoś jakieś sprawdzone rozwiązania?

Pozdrawiam

Cześć

dziękuję za wszystkie propozycje są do przemyślenia

może jednak faktycznie na początek zmiana lamp podasz jakieś namiary na Felika

a może ma ktoś jakieś sprawdzone rozwiązania?

Pozdrawiam

Poszło na priva

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.