Skocz do zawartości
IGNORED

Kompletny sprzęt do salonu

Karol Bernaśkiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wraz z kupnem domu chce urządzić salon, planuje zakup telewizora SAMSUNG UE55MU6100

Chcial bym kupic jakiś amplituner oraz głosniki, zalezy mi na dobrym brzmieniu, chcial bym żeby urządzenie miało takie opcje jak hdmi arc, bluetooth, spotify, szczerze mówiąc przeglądałem i wiem co bym mógł kupić, ale nie jestem do konca tego przekonany, chętnie usłysze jakies opinie, te negatywne i pozytywne

Zastanawiałem sie nad tav606 v3

oraz Yamaha rx-v483

https://www.audiostereo.pl/topic/139307-kompletny-sprz%C4%99t-do-salonu/

Tv to 65" kup, 55" będzie mały.

Co do KD to wszytko zależy jaki masz budżet i co chcesz stworzyć czy 5.1 czy iść w Atmos i zamontować dodatkowe efektowe głośniki w suficie 2 lub 4 czyli (5.1.2) lub (5.1.4) a może (7.2.4).

Już taki dobry zestaw KD to koszt około 10tyś zł. Amplituner + kolumny + subwofer + kable.

Wystrzegać się tanich zestawow z marketów. Podejdź do salonu audio, tam dostaniesz info i testy. Możesz też podzwonić po sklepach aby cenę negocjować :) Ja polecam s4home.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Podany przez Ciebie zestaw pod względem wyposażenia oczywiście będzie Cię satysfakcjonował. Brzmieniowo to typowa kinówka z mocnym, jasnym, bardzo swobodnym dźwiękiem. Jeśli tego oczekujesz, to ok. Jeśli natomast będziesz wykorzystywał zestaw także do odsłuchu muzyki, proponowałbym inne konfiguracje.

Zacznijmy od Twoich preferencji i pomieszczenia - podaj proszę wielkość salonu, jakie będzie wykorzystanie zestawu (muzyka, filmy, koncerty, gry), jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, jaki masz budżet na zakup zestawu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dodaje fotke salonu, wczoraj do późna szukałem co bedzie dobrym wyborem,

ONKYO TX-NR676 SILV + JAMO S809 HCS3 5.0 co to tym myślicie

Brzmienie to od razu powiem nie jestem audiofeelem, ale lubie posłuchać electro, chillout oraz house . Co do pieniążków to chcial bym sie zmiescic w 4.5-5 tys zł, zestaw musi być w kolorystyce białej.

Wybrać telewizor 65 cali gdy będzie oglądany z odległości około 2.5 metra? wydaje sie zbyt duży

Onkyo TX-NR676 według mnie to dobry wybór.

Spójrz też na kolumny STX Electrino 250, 150E, 150C. Inną propozycją jest Indiana Line Nota 550X, 240X, 740X. Oby dwa zestawy godne polecenia. Zmieścisz się w budżecie.

Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)

Co do tv to 65 będzie optymalny ,mi po roku 55 wydaje się za mały w nowym mieszkaniu i mam rozkminkę bo 75 sie by chciało:) duży obraz to połowa sukcesu . Nie ma opcji na 40cali z 3-4metrow i głośniki do tego,poracha. Duży jest prakttczniejszy od projektora bez jego wad. Zobaczysz że po roku lub 2 będziesz myslal hmmm może coś większego. Szybko się człowiek przyzwyczaja.

Jeśli Samsung to od serii MU7xxx, mają matrycę 100kz.

65" dla 2.5m odległości spokojnie możesz brać. Ja mam 50" Panasonic ex780 i moim zdaniem jest trochę mały.

Co do reszty to już padły propozycje od BRANŻY, zaufaj im bo oni nie od dziś sprzedają i wiedzą co mówią.

Onkyo dobry wybór, możesz zrobić Atmos system (5.1.2)

720d4ab8cf5d6450b3043b068705d75b.jpg

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

salonpng_qerxnre.png

Nie wiem czy do odleglosci 2.5 metra 65 cali bedzie odpowiednim wyborem.

Co do głosników Indiana Line Nota 550X odpadają bo nie ma ich w kolorze białym, a żona mówi "białe albo wcale" -.-

a więc ostatnia opcja Stx vs Jamo

Telewizor w takim razie wezme Samsung UE55MU7000 bo pomiędzy 55 cali a 65 jest róznica aż 500 euro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.