Skocz do zawartości
IGNORED

karta muzyczna

szymanek17

Rekomendowane odpowiedzi

czesć ! tworzyłem juz bardzo podobny temat lecz nie dostałem dla mnie konkretnej odpowiedzi. Mam zamiar kupić karte muzyczną , mysle o audigy 2 zs, moj budzet to 500 zł i chce by ta karta miała wzmacniacz słuchawkowy bo niestac mnie na wzmacniacz słuchawkowy, a podłączenie karty do miniwierzy i z niej słuchanie na łuchawkach pewnie sraci na jakosci, chyba ze sie myle?? poradzcie cos, chce uzyskać odpowiedzi na pytania czym sie róznią od audigy 2 zs karty Prodigy 7.1 PCI Maya 44 MKII? które są najlepsze? dodam jeszcze ze nie potrzebuje dzwięku wielokanałowego czy złacz do nagrywania, moze najlepszym rozwiazaniem bedzie karta oparta o pcm2702 (tylko skad ja wziasc?)podłaczona do miniwiwerzy i do niej podłączone słuchawki? poradzcie cos prosze, moze zancie jakies linki do testów? moze macie jakies swoich faworytów na kart dzwiękowe do 500 zł? chce miec jak najlepszy dzwięk z kompa na słuchawki i głośniki stereo

https://www.audiostereo.pl/topic/13939-karta-muzyczna/

>czesć ! tworzyłem juz bardzo podobny temat

ano ;)

>lecz nie dostałem dla mnie konkretnej odpowiedzi.

eee, dostales tylko tylko ze prawidlowych odpowiedzi jest tyle ile osob odpowiada ;D

>chce by ta karta miała wzmacniacz słuchawkowy

maya

>a podłączenie karty do miniwierzy i z niej słuchanie na łuchawkach

>pewnie sraci na jakosci, chyba ze sie myle??

nie mylisz sie

dzwiek ktory uzyskasz nawet z sb audigy 2 bedzie o 3 klasy lepszy niz dzwiek z miniwiezy czyli jak podlaczysz w ten sposob to tylko popsujesz sobie dzwiek.

>audigy 2 zs karty Prodigy 7.1 PCI Maya 44 MKII? które są najlepsze

do gier i efektow DSP audigy 2

do sluchawek maya za wzmacniaczem

do wzmacniacza i kolumn emu 0404 a z tych co podales maya

>moze najlepszym rozwiazaniem bedzie karta oparta o pcm2702 (tylko skad ja wziasc?)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>podłaczona do miniwiwerzy i do niej podłączone słuchawki?

patrz wyzej ;)

>faworytów na kart dzwiękowe do 500

pod warunkiem posiadania wzmacniacza zdecydowanym liderem deklasujacym reszte jest emu 0404

>miec jak najlepszy dzwięk z kompa na słuchawki i głośniki stereo

no to maya ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/13939-karta-muzyczna/#findComment-230311

Broń Boże nie kupuj karty u faceta z proaudio... gość montuje karty wyjątkowo niechlujnie i pcha tam nie takie części jakie pisze że wkłada :) Zdarzały się przypadki że zrobione przez niego karty miały ewidentne wady, a wtedy on...przestaje odpowiadać na maile...

Pomijam że na najgorszym bazarze w najgłębszym PRL-u łatwiej było o lepsze traktowanie klienta niż praktykuje ten człowiek. Stanowczo odradzam.

https://www.audiostereo.pl/topic/13939-karta-muzyczna/#findComment-230315

macieju, w sumie racja. Mialem problem z karta i "ten gosc" faktycznie nie odpowidzial - mowiac krotko olal sprawe :/

Na szczescie kiedys tam konczylem szkole elektroniczna i jeszcze nie wyszytko zapomnialem ;) i moglem sobie sam pomoc :D - dodatkowo pomogl mi piotrek 608 (naprawde wsponialy gosc)

Co do jakosci zmontowanej karty . . . moim zdaniem nie jest najgorzej . . . oczywiscie powymienialem sobie kondensatory na lepsze bo zastosowane byly zwyczajne szity.

W sumie cala karta nie jest skomplikowana i gdyby nie fakt lutowania pcm2702 (bardzo male odstepy miedzy nozkami) oraz problem z kupieniem tego scalaka to sam bym sobie te karte polutowal.

ALE wezmy pod uwage ze ta karta kosztuje troche ponad 100 pln . . . wg. mnie jest to cena za samo zdobycie 2702 i przylutowanie go . . . gratis dostajemy cala reszte juz wlutowanych elementow. Reasymujac karta nawet z kiepskim kondziami zagra znacznie lepiej niz np. 4x drozsze karty audiotracka na USB.

https://www.audiostereo.pl/topic/13939-karta-muzyczna/#findComment-230319

przepraszam limak, poprstu nie spojrzałem ze ktoś odpowiedział, powiedz czy mozna do taiego np emu 404 dokupić wzmacniacz słuchawkowy i za ile, najlepiej najtańszy ale zeby wykozystał mozliwości tej karty, pytałeś takze kiedys o wzmacniacze na stronie cyfrotronik czy cos takiego, czy to są wzmacniacze które trzeba wlutować czy oddzielnie stojące. Czy wzmacniacz tpa6120 który mi poleciłeś moze stać oddzielnie czy też musi być wbudowany. W koncu także nie rozumiem, dostałeś tę kate pcm2702? też bym chciał ale koleś sie nie odzywa. Co do kart które mi polecasz to dowiadywałem sie ze maya 44 wcale nie jest taka najlepsza w tym przedziale, podobno wcale nie ustepuje jej prodigy 7.1 lt i revolution 7.1 podobno jest nawet lepszy, co o tym myslisz? Co zrobić, którą karte kupić. Moze moglibyśmy pogadać na czacie kiedys?

https://www.audiostereo.pl/topic/13939-karta-muzyczna/#findComment-231224

Buu, a już chciałem kupować tą kartę a wy mówicie że bubel. Sam nie zlutuję, poza odradzanym gościem nikt tego nie robi.. To co mam począć? Kupić kartę i od razu szukać kogoś kto ją naprawi? Jest ktoś taki w Warszawie?

https://www.audiostereo.pl/topic/13939-karta-muzyczna/#findComment-233332
  • 1 rok później...

Odświerzam wątek

Chcę kupić jakaś muzykę do kompa - mam trochę zasobów na kompie, pracuję na kompie i musze mieć jakaś lepszą muzykę. Wszelkie Creativy odpadają. Myślę o Herculesie Fortisimo 4 - na Via Envy 24 coś tam i przetwornikach wowsona oraz nad Gainwardem Hollywood@Home 7.1 też na Via ale o niezidentyfikowanych przetwornikach. Czy możecie doradzić którą ewentualnie z tych kart kupić? Oczywiście chodzi o sprzęt używany bo mam ograniczony budżet czyli w granicach ok 150 pln. Myślałem o PCM 2702 ale sam nie potrafię zrobić, a monterowi z allegro nie ufam za bardzo. Pozatym będzie trudno ją odsprzedać a w przyszłości. Macie jakieś rady? a może ktoś ma coś ciekawego do sprzedania? Priorytet to tylko i wyłącznie dobre Stereo i przywoity dźwięk np w filmach.

https://www.audiostereo.pl/topic/13939-karta-muzyczna/#findComment-524919

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.