Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer N-50AE NIE DZIAŁA TIDAL !

Borixon

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Borixon napisał:

Mam 50ae i obecnie nie mam żadnych problemów, hula wszystko, niekiedy na Tidal nie wczyta jakiegoś utworu...

Spotify dziś sprawdzony, działa.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bijecie pianę niepotrzebnie, mam conajmniej 4 znajomych którym Pionek działa bezproblemowo.

Dostaje priva z pytaniem o Spotify od typa który chce żeby działał jak Tidal na Pionku a wiadomo od zawsze ze jest tylko Spotify connect i potrzeba źródła z zewnątrz.

Później posty ze nie działa a instrukcji się nie przeczytało albo pojęcia się nie ma..!

Napisałem wyraźnie, ze mówię o poprzedniej wersji pioneera.

3 godziny temu, Borixon napisał:

Dostaje priva z pytaniem o Spotify od typa który chce żeby działał jak Tidal na Pionku a wiadomo od zawsze ze jest tylko Spotify connect i potrzeba źródła z zewnątrz.

Później posty ze nie działa a instrukcji się nie przeczytało albo pojęcia się nie ma..!

Nie chce nikogo urazić, ale proszę przeczytać jak zostało zadane pytanie na forum, o szczegóły chciałem dopytać Pana Borixona na prv, bo wcześniej spotify wyświetlał mi Pioneera n-50ae w dostępnych urządzeniach, a teraz mogę odtwarzać spotify wyłącznie przez chromecasta.

Na koniec chciałbym podziękować Panu Borixonowi za szybką odpowiedź.

Mam pierwszą wersję Pioneera N70A wpiętego w sieć LAN i powiem, że pomimo wbudowanej aplikacji w pionku zawsze korzystałem ze Spotify z tabletu przez Airplay. Nie wiem po co ten szum jak takie rozwiązanie jest o wiele wygodniejsze i do dzisiaj działa bez problemu. Pionka głównie używam jako DAC i tę rolę spełnia wyśmienicie odtwarzając muzykę z FLAC. 

BAT VK 500BAT-PAK, BAT VK 55 + BATVK51SE + Lumin T2 + Sony CDP7X ESD+ Wilson Audio Sophia2, okablowanie FadelArt, Acoustic Zen.

Pytanie z innej beczki, jaki największy dysk wpinaliscie do Pionka?

Do mnie właśnie leci 4tb HiResów,
Dysk z zasilaniem zewnętrznym, myślicie ze 50ae ogarnie?

Też jestem ciekawy ale obstawiam, że optymalnie 2 TB. Niestety nie mogę tego sprawdzić bo wcześniejszy model obsługuje tylko format FAT 32. Na tę ułomność jest jednak proste rozwiązanie - router z wejściem USB. 

Zaletą dodatkową to dostęp do dysku innych urządzeń wpiętych w sieć w innych pomieszczeniach.

BAT VK 500BAT-PAK, BAT VK 55 + BATVK51SE + Lumin T2 + Sony CDP7X ESD+ Wilson Audio Sophia2, okablowanie FadelArt, Acoustic Zen.

Też jestem ciekawy ale obstawiam, że optymalnie 2 TB. Niestety nie mogę tego sprawdzić bo wcześniejszy model obsługuje tylko format FAT 32. Na tę ułomność jest jednak proste rozwiązanie - router z wejściem USB. 

Nie wiesz czy 50ae obsłuży NFTS?

Wersja AE ma możliwość współpracy z dyskiem zew. czyli NTFS musi czytać.

Mając pioneera N70A miałem kilka penów 128 GB i musiałem nimi żonglować do czasu jak zmieniłem router na taki z wejściem USB. 

Choć przyznam, że najlepiej gał na wejściu USB-DAC czyli z komputera. różnica była kosmiczna. Jednak jakoś odpalanie za każdym razem kompa to nie dla mnie. 

Zapodaj sobie mini PC, ja używam jest tak mały że można go zamontować na tv z tylo bo ma dołączony uchwyt, PC ma bodajże 10/10/2,5cm i kosztował mnie 450pln to już drugi z dalekiego wschodu ?.Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• 3 tygodnie później...
W dniu 17.08.2019 o 17:12, dedal75 napisał:

Zapodaj sobie mini PC, ja używam jest tak mały że można go zamontować na tv z tylo bo ma dołączony uchwyt, PC ma bodajże 10/10/2,5cm i kosztował mnie 450pln to już drugi z dalekiego wschodu ?.Pzdr

Możesz napisać, co to za urządzenie? Dzięki. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.