Skocz do zawartości
IGNORED

testy w HI-FI i Muzyce' - kabaret

mike27

Rekomendowane odpowiedzi

QUBRIC> słuchaj płaska zmarszczko- mam ci znowu wydrukować- czy sam sobie zajrzysz dla przypomnienia- Forum -prozycje,uwagi,pomysły 18 sierpień godz 11:11.Ale mogę teraz.

Kolego Qubric czy regulamin pozwala na używanie obraźliwych słów w stosunku do innego forumowicza.

Za taką ilością cyferek pod omnie... powinieneś regulamin znać na pamięć, a tymczasem to cieniutko z pamięcią.

I jeszce jedno w tym wątku jest tylu specjalistów. Ilu z was pisze opinie i receznje. Czy któryś z was współpracuje z periodykiem w tej dziedzinie w charakterze współpracownika stałego współpracownika czy etatowego recenzenta.

Może wasza wiedza i doświadczenie utemperuje paru kolegów na tym formum.

Za taki wyskok to klienta się banowało i kropka , posiedział w ciemnicy spokorniał, a potem wszystcy się dziwią jaką to przemoc mamy w szkołach.

A co do winyli. Przejąłem kolekcję płyt mojego ojca ( Niemem, Trubadurzy, dwa plus jeden, i trochę zagranicznej), słuchałem tego na mono gramofonie Fonica i był to odlot. Klimat, szumy, kręcąca się płyta. Cedek jest zamknięty

i pluje bitami. Dla mnie słuchanie winyli to przejaw manifestacji przed galopującym do nikąd postępem w wymiarze czysto komsumpyjnym. po prosu super nawet na FONice.

Jacekwacek, 21 Sie 2006, 21:24

Na przykład jakich słów? Jak chcesz to zaraz mogę uzyć w stosunku do Ciebie.

A czy regulamin pozwala na trolowanie, pisanie nie na temat oraz wypisywanie kompletnych głupot???

Taaa???

No to i "rzucanie k**wami" tutaj przystoi bo to przynajmniej mniej szkodliwe ;)

Podczas niedawnych odsłuchów, których byłem gospodarzem, puściliśmy na próbe pierwszą płytę Black Sabbath na CD (digitally re-mastered), oraz na LP. Wynik był druzgocący dla tej pierwszej. Tak więc ferowanie absolutnych wyroków na temat niskiej jakości vinylu nie jest chyba zawsze uzasadnione. No, ale być może sprzęt też był do niczego...

>Tak więc ferowanie absolutnych wyroków na temat niskiej jakości vinylu nie jest chyba zawsze uzasadnione. No,

>ale być może sprzęt też był do niczego...

To, że zapis na CD jest lepszej jakości to nie powinno podlegać dyskusji. Inna sprawa jak sobie pozostała reszta toru radzi sobie z odczytem i dalszym przetwarzaniem.

Myślałem, że prz takiej liczbie postów mam doczynienia z fachowcem.

JEDYNYM POWODEM ZAPISANIA SIĘ NA TO FORUM BYŁA CHĘĆ ZORIENTOWANIA SIĘ W TEMACIE PRZED ZAKUPEM SPRZĘTU. MITY, KONKRETY, PEWNIKI.

Posiadamn wiedzę z zakresu budowy zasady działania typowych elementów audio z naciskiem na nowoczesne impementacje DSP, przetwarzanie i modyfikowanie dźwięku w czasie rzeczywistym. W technikum tworzyłem i bawiłem się w samplowanie wykorzystjuąc do tego Amigę.Na pececie kontunowałem to na Tera Tecu.

Można więc powiedzeć,że mam podstawy do tego co piszę.

Regulamin zezwala na pisanie tego co człowiek myśli ima do powiedzenia w danym temacie lub w ogóle nie na temat.

Sposób twoich wypowiedzi jest nietechniczny.

Ty nie zwracasz uwagi, ty ubliżasz. Jeżeli koleś pisze nie na temat to zwróć mu uwagę.

APEL:

IZOLOWAĆ Qubrica - albo załóżmy mu odrębny temat : Qubric na Każdy Temat i niech tam pisze wszystko;

Qubric - serdeczna rada : kompleksy to inne Forum - pomyśl o tym, a bedzie Ci lepiej

No właśnie, koledzy. Mało kto długo dyskutuje sam ze sobą. Narzekacie na Q, a wdajecie się w pyskówki. Poniekąd, w jakiejś części, sami jesteście winni takiemu rozwojowi wątku. Bardzo trudno jest moderować coś takiego: w zasadzie należało by kastrować wątek od miejsca, w którym pojawił się pierwszy wpis takiego rozp... wątków, nawet kosztem utraty części merytorycznych wpisów.

Jeśli już musicie brać udział w tym ujadaniu, to przynajmniej dzielcie swoje wpisy na merytoryczne i na pozostałe: będziemy mogli wyrzucać tylko bluzgi; tak jak teraz to poleci wszystko :(

Pozdrawiam i zalecam kubek melissy.

Genesis, 21 Sie 2006, 22:06

>Podczas niedawnych odsłuchów, których byłem gospodarzem, puściliśmy na próbe pierwszą płytę Black

>Sabbath na CD (digitally re-mastered), oraz na LP. Wynik był druzgocący dla tej pierwszej. Tak więc

>ferowanie absolutnych wyroków na temat niskiej jakości vinylu nie jest chyba zawsze uzasadnione. No,

>ale być może sprzęt też był do niczego...

To trochę inna sprawa. Nie raz przekonałem się o jakości digitally re-mastered. Producenci w wielu wypadkach

rżną kasę i olewają klienta. Jakość takich powrotów w niektórych wypadkach jest żenująca. Ja z tym problemem spotkałem się przy kilku starych filmach na DVD, i bodajże zestawem pływ z wspaniałych lat pięcdziesiątych (około 6) podczas pobytu w Londynie.

Jest to kolejny atut dla posiadaczy winyli.

>inżynier

To Forum w 99% jest merytoryczne i to cieszy; zapomniałem już Qubrica ( nawet nie napisał nic o sobie ) ;

Wracając do tematu: prawie rok poświeciłem na dobór klocków - duży wpływ miały wszystkie me wizyty w " HI-FI". Wpływ skuteczny do podejmowania decyzji wykraczających poza asortyment Tej Sieci. Poszukujac tego dźwięku w "HI-FI" usłyszanego kupując kilka lat temu Vienna Acoustics Haydn - wybrałem to co mam ( w ciągu kilku miesięcy odsłuchiwałem sporo - z ukierunkowaniem na Primare ).

Gość Piórkowski

(Konto usunięte)

Jacekwacek, 21 Sie 2006, 21:24

>Dla mnie słuchanie winyli to przejaw manifestacji przed galopującym do nikąd

>postępem w wymiarze czysto komsumpyjnym. po prosu super nawet na FONice.

Wśród ludzi urodzonych po mniej więcej 1980 roku takim przejawem manifestacji jest słuchanie płyt CD. Młodsi preferują mp3. :)

greg100, 21 Sie 2006, 22:23

>APEL: >IZOLOWAĆ Qubrica - albo załóżmy mu odrębny temat : Qubric na Każdy Temat i niech tam pisze wszystko;>Qubric - serdeczna rada : kompleksy to inne Forum - pomyśl o tym, a bedzie Ci lepiej

Dziękuje ćwoku za serdeczne rady. Nic nie poradzę żeś sie w szkole nie uczył i teraz wypisujesz pierdoły wyssane z palca oraz masz pretensje do tych którzy wiedzą wiecej. Do szkoły matołku!

Jar1 - pisałem wczesniej, że te wszystkie remastery robione z materiału przygotowanego kilkadziesiąt lat temu pod nagranie na LP są słabe. Zazwyczaj nieciekawie wypadają na CD. Ale zawsze wyskoczy jakis lekko ograniczony przygłup z tekstem w rodzaju - "a nie prawda, bo masz komplesy" i takie tam sraty taty.

To całe forum zrobione jest własnie dla takich narcyzów podniecających się swoimi odkrywczymi spostrzeżeniami (aaaach! ooooch! Greg100 jakiś Ty mądry i piękny - a Twe poglądy jakież są wspaniałe i słuszne! :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.