Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  30 członków

Wireworld Klub
IGNORED

Klub Wireworld

Rekomendowane odpowiedzi

Po ilościach wpisów widzę, że kable głośnikowe Wireworlda nie cieszą się jakąś szczególną estymą na tutejszym forum w przeciwieństwie do zasilających. Niemniej jednak może ktoś z Was porównywał dwa modele głośnikowych mianowicie Oasis 8 pro oraz Eqinox 8 pro i mógłby coś konstruktywnego napisać?

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

• 4 miesiące później...

Cieszą się estymą tylko są rozsądnie wycenione i nie budzą takich emocji jak te z jednym zerem wiecej w cenie. Topowe MBL na pokazach w Polsce byly okablowane głośnikowy i WW Eclipse i tymi podstawowymi, nie zadnymi Gold czy Platinium. Poza tym MBL wewnętrznie okablowuje kolumny Wireworldami (co ciekawe różne ustawienia zwrotnicy są okablowane rożnymi kablami . 

Jak ktoś woli  cieplejsze przyjemne dla ucha nieco lampowe brzmienie polecam te stare serie ze złotym ekranem, nowsze zachowują jakość średnicy starych ale grają mocniej skrajami pasma. 

Co do wskazanych u mnie całkiem spora rodzinka z WW. ale wyłącznie od Eclipse, Electra w górę.

W dniu 5.06.2021 o 12:47, sebgla napisał:

Gdybym miał nieograniczony budżet to kupiłbym 5 x Silver Electra 2 mb 🙂 Ale to już się robi duża kwota i wolałbym to przeznaczyć na jakieś inne komponenty systemu niż kable zasilające.  

Silver Electra jest świetna na pre i źrodła, sygnatura dźwiękowa nieco podobna do Electraglide, ale to nie jest kabel do końcówek mocy. A tymczasem w drodze kolejny klejnot do kolekcji Gold Electra 5. Az przebieram nogami 😁

• 7 miesięcy później...

Witam serdecznie. Z kablami Wireworld mam styczność od ok 10 lat ale w wąskim przedziale dwóch modeli. Pierwszy zasilający Aurora z drugiej ręki jakiś starszy bo cały czarny wraz z wtykami. Dwa pozostałe to usb Starlight 8 - Jeden do dysku ssd kupiony 3 lata temu, drugi do zasilenia malinki kupiony wczoraj. Chociaż wygrzewa się drugi dzień to słychać, że na prawdę daje radę. Myślę, że za dwa, trzy tygodnie będę więcej wiedział o jego możliwościach to dam znać. 

Tym czasem mam pytanie: Czy ktoś ma doświadczenie w bezpośrednim odsłuchu Starlight 8 i Platinum Starlight 8?

Byłbym wdzięczny za info co do różnic w brzmieniu.

• 4 miesiące później...

Witam serdecznie Wajerworldowiczów 🙂Dołączam do klubu! Koledze mario100007 nie pomogę ale chętnie posłucham twojej opinii o Aurorze. Którą serię masz? Jak się spisuje? 

W każdym razie w listopadzie premierę miała 10 seria kabelków firmy Wireworld a tu ani słowa o tym 🙂Także wspominam. Ciekawe czy już ktoś ma coś z tej serii, osobiście właśnie słucham Equinoxa 10 RCA i nawet nie wygrzany robi na mnie bardzo dobre wrażenie.

Oprócz tego Wireworld Ultraviolet 8 USB w setupie a planuję jeszcze zasilający Aurora albo Electra dlatego jestem ciekaw opinii o nich 🙂 O ile ktoś to przeczyta 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.