Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Dali 104

czorcik696

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jest to mój pierwszy post, więc witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Zdobyłem jakiś czas temu kolumny Dali 104 i szukam do nich dobrego wzmacniacza. Obecnie korzystam z kenwooda 4040r, który o ile dawał sobie radę z monitorami, tak z kolumnami już ma problem. Chodzi mi głównie o rozlazłe niskie tony. Nie ma tej "punktowości" jakiej bym oczekiwał. Wiem, że te kolumny potrzebują szybkiego wzmaka. Ktoś mi kiedyś polecał Rotela RA-05, ale jest to półka cenowa, na którą nie mogę sobie pozwolić, zwłaszcza, że nie będzie to mój główny zestaw. Kwota jaką myślę wydać to max 700 zł, słucham praktycznie wszystkiego, od klasyki po death metal. Na zagranicznym internecie sporo dobrego czytałem o SONY TA-F550ES i TA-F570ES. Pozdrawiam i proszę o jakieś wskazówki.

https://www.audiostereo.pl/topic/139956-jaki-wzmacniacz-do-dali-104/

Miałem ładnych kilka lat dali 505 z luxmanem L-400 i wg. mnie było to dobre połączenie (dali 505 to następca 104), piszesz o basie na jakim ci zależy i raczej z luxmana tego nie uzyskasz, ale obiegowa opinia mniej więcej z czasów tych kolumn wskazuje na połączenie dali +arcam. Może warto również rozpatrzeć taką opcje.

Słuchałem tych kolumn z arcama 7, Marantza pm 78, i Denona PMA 700 ae który brzmiał tragicznie - za dużo góry i bas jak z pudełka. Ogólnie to najlepiej i tak brzmiał mój stary kenwood 4040r, bo o ile niskie tony były rozlazłe, to wysokie brzmiały nie najgorzej.

Co myślicie o NADzie c320 do tych kolumn? Z 505 działał podobno całkiem nieźle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.