Skocz do zawartości
IGNORED

Co dalej zmienić w systemie?

Luki1993

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym trochę odświeżyć temat. Dziękuję wszystkim za pomoc. Kupiłem jednak ostatnio używany interkonekt Wireworld oasis 7. Wymiana zamiast mojej poczciwej melodiki ze względu na to, że za małe pieniądze mogłem sprawdzić a i tak potrzebowałem dodatkowego kabla do DACa (melodika poszła do DACa a Wireworld do odtwarzacza CD). Chciałem się podzielić spostrzeżeniami. Mega zmiana na plus! Aż tak to się nie spodziewałem czytając wojnę tych słyszących i niesłyszących. Kontrola, barwa i czystość, aż się chce słuchać. Kupiłem też wtyki na Ali i zrobię kabelki DIY zamiast tych komputerowych. Jak nie będzie poprawy to będzie przynajmniej oko cieszyć a i robótki ręczne się przypomną :) Obecnie zbieram pieniądze i chciałbym kupić albo źródło albo wzmacniacz tak do 5000 zł używany ale nie jakiś wiekowy. Chciałbym, żeby to był ostatni zakup przed wymianą kolumn. Kolumny przypominam Pylon Diamond 25, wzmacniacz Arcam A32 po modyfikacji i odtwarzacz CD CA 640c po modyfikacji. Mam ochotę na więcej :) Co polecacie wymienić w pierwszej kolejności? Wzmacniacz czy źródło? A może jednak warto szarpnąć się na kolumny? Boje się, że na lepszą półkę kolumn zestaw elektroniki zbyt słaby, jak myślicie?

23 minuty temu, porlick napisał:

Proponuję bacznie przyjrzeć się akustyce pomieszczenia.

Akustyka nie jest super ale wydaje mi się, że poprawna. Kolumny od ściany odstawione ok 50 cm, rozstawione od siebie ok 2m do miejsca odsłuchu ok 2,5 m. Kanapa odsunięta jakieś 20 cm ale gruby tył więc glowa od ściany ok 50 cm. Z lewej strony kolumny maja ok 1.5 wolnego, z prawej ok 3m (niestety lekka nierownowaga). Dywan pomiedzy kolumnami a miejscem odsłuchu a na oknie grube zasłony aż do ziemi. Mieszkanie w bloku, wzmacniacz i CD podłączone bezpośrednio do kontaktu 

Inwestycja w kable przy tej klasie systemu mija się z celem, a kabelek za 200-300pln będzie raczej nie odróżnienia od zwykłych komputerowych

zainwestuj w dobre źródło - ten element systemu w końcowym rozrachunku ma największy wpływ na szeroko rozumiana jakość 

jak coś niedomaga na wejściu sygnału to później nawet dobry wzmak i kolumny tego już nie uratują 

Ilu ludzi tyle opinii

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.