Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jest to możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

...pomimo swiadomosci braku empirycznej rzeczywistosci...

Taka „empiryczna rzeczywistosc“ istnieje, tylko trzeba ja konsekwentnie stosowac. Wystarczy zamiast tej rozpowszechnionej tu „poetyckiej akrobatyki wokalnej“ opisujacej brzmienie zestawow audio, urzyc rozpowszechnionych, udokumentowanych, mierzalnych (czyli POROWNYWALNYCH !!!) fachowych parametrow, ktore znajdziesz takze w normach i standardach opisujacych minimalne wymagania, ktore musza byc spelnione, aby „monitory brzmialy poprawnie“

A dlaczego nie sa uzywane? Bo de facto malo kto je zna i rozumie

Zawsze latwiej pisac o „duszeniu“, „poradzeniu“, „dociskaniu“ i „glebi sceny“

2 godziny temu, Allmr napisał:

Nie kupiłem pierwszych kolumn, słyszałem buble i kiczowate. Nawet jedne takie ciągle mam (quadrall'e)

Tak z czystej ciekawości, jaki model?

Godzinę temu, iro III napisał:

Tak z czystej ciekawości, jaki model?

QLX 202, kupiłem je chyba ponad 20 lat temu. Pamiętam, że wtedy dla mnie kosztowały krocie. Widziałem je ostatnio w ogłoszeniach za 1000 - 1500 PLN, więc nawet nieźle trzymają cenę.

13 minut temu, Allmr napisał:

QLX 202

A, takie. W takim razie rzeczywiście miały prawo zaistnieć się w kontekście "buble  kiczowate".

(dopytuję, widząc markę Quadral, bo lubię poznać opinie innych użytkowników ALE serii Phonologue)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
    Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
    Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.