Skocz do zawartości
IGNORED

odsluch tworczosci McGyvera w Wawie

pal55

Rekomendowane odpowiedzi

Wpisuję ostatecznie co przywozimy do odsłuchu, żeby można było dopasować odpowiednio konkurencję, dlatego też podaję zakresy cenowe gdzie trzeba.

1. Kolumny "Credo" trójdrożne na SS 21W8555, SS18W8535, i Dynaudio Esotec D260. Zakres cenowy 11 000zł.

2. Kolumny "Minas Anor" dwudrożne na 2x Vifa M17WH49-09 i Dynaudio Esotec, zakres cenowy 5500zł.

3. Wzmacniacz lampowy Cayin (niemodyfikowany) zakres cenowy 10000zł.

4. Wzmacniacz Marantz PM68 modyfikowany do porównań z oryginalnym PM7000 o identycznej konstrukcji.

5. CD Marantz CD53 modyfikowany. Ktoś ma oryginalnego CD63KI?

Być może dojdzie jeszcze jeden odtwarzacz CD, trwają rozmowy.

ja tylko zaznacze tu jedna rzecz - chetnych zglasza sie wielu - mam nadzieje, ze przynajmniej czesc zapalencow zjawi sie przed przyjazdem chlopakow, zeby zatargac to wszystko na moje 3cie pietro (nie ma windy) :)

Zwlaszcza, ze ja sie nie podejmuje - po ostatnich trwajacych prawie 2 miesiace klopotach z kregoslupem moge przyniesc z dolu najwyzej CDka.

A tub mozemy tez posluchac - albo przed przyjazdem chlopakow, albo po - tuby waza po 80 kg wiec zbyt czeste mieszanie nimi nie jest mile widziane ;))

Ja sie bardzo ciesze, ze tak duzego zainteresowania - acz zaczynam sie pomalu obawiac, ze o ile wszyscy swoje zapowiedzi przybycia spelnia, i nie daj Boze rowniez przywiozą te wszystkie klocki to po prostu na odsluchy juz miejsca nie stanie :) Na razie jest jeszcze troche czasu - na pare dni przed spotkaniem wysle maila do wszystkich, ktorzy sie do mnie zglosili i bede prosil o ostateczne potwierdzenie. Jesli potwierdzi tyle osob ile sie zglosilo to bedziemy musieli sie jakos podzielic - jedni przyjada wczesniej, inni pozniej bo inaczej naprawde nie bedzie warunkow do posluchania. Podobniez jesli chodzi o propozycje przytargania klockow - nie damy rady porownac 10 par glosnikow, 15 wzmakow i 8 Cdkow - trzeba bedzie cos wybrac i jako gospodarz pozwole sobie narzucic (po konsultacji z McGuyverem) co chetni moga ze soba przytargac.

Termin jest znany - sobota 22gi stycznia - nie jest znana jedynie godzina przyjazdu chlopakow - mysle, ze McGuyver i Grzegorz z grubsza sie okresla, na ktora moga dotrzec i do ktorej moga zostac.

Co do selekcji osob - jest paru osobnikow na forum, ktorych nie mam ochoty spotkac - acz jesli pojawia sie pod innym nickiem to nawet nie bede o tym wiedzial.

Wieczorem w domu policze ile osob sie do tej pory zglosilo - wydaje mi sie, ze juz naprawde sporo i byc moze bedzie trzeba zamknac liste chetnych bo do dyspozycji jest jedynie mieszkanie a nie stadion pilkarski.

Witam

Myślę że będziemy około godz. 11:00, bo kawałek mamy. Poprosiłbym jeszcze o adresik na priva, i może njakiś opis dojazdu, telefon gdybyśmy się pogubili...

Co do doboru sprzętu do porównań, to podałem co przywieziemy, zakresy cenowe również, i tu zdałbym się na Gospodarza. Faktycznie, nie może być tego za dużo, bo nie zdążymy tego porządnie odsłuchać.

Zostać możemy do godzin stosunkowo późnych, ale bez skrajności, czeka nas jeszcze powrót do domu.

Pozdrawiam, ze szczególnym uwzględnieniem Gospodarza i jego wyrozumiałej żony.

Panowie - wyszlo mi juz ponad 20 osob - obawiam sie, ze w ten sposob osiagnelismy maksimum i to przy zalozeniu, ze nie wszyscy przyjda na caly dzien - czesc przyjdzie na 11ta, a czesci bedzie pasowac np dopiero popoludniu. Niniejszym zamykam wiec liste bo inaczej spotkanie straci sens.

tak się składa że może będę w W-wie w ten weekend 22 stycznia

może bym tak przytargał mojego Marantza PM14mkII KI?

McGaverowe wyroby mnie ciekawią - nie mogłem się kiedyś zdecydować na ryzyko konstruowania przez niego kolumn i modyfikacji CD, ale tu byłaby możliwość sprawdzenia...

Proponuje do odsłuchu jakiegoś GainClona, bo podobno biją końcówki mocy do 20 000zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość kaszio

(Konto usunięte)

Pal55 drugi post od gory.

Napisalem ze chetnie ale chyba nikt nie byl w tedy zainteresowany.:((

Moj nie jest na orginalnych czesciach ale ma za to stabilizowane zasilanie.

Polecam wątek:

Gainclonowo Proacowe odsluchy u Rogusa

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.