Skocz do zawartości
IGNORED

odsluch tworczosci McGyvera w Wawie

pal55

Rekomendowane odpowiedzi

22.01.2005 w Warszawie (u mnie) odbedzie się odsłuch "twórczości" McGyvera i Grzegorza - na pewno będą głośniki, ale być może również inne modyfikowane przez nich klocki. Szczegóły, czyli dokładna godzina rozpoczęcia pozostają do ustalenia (chlopaki musza dojechać do Wawy więc pogoda będzie istotnym czynnikiem) - mamy do dyspozycji caly dzień - jak dla mnie moze być i od 10tej rano do późnego wieczora. Zapraszam znajomych (potwierdźcie jeno tu albo na maila obecność), a jak kogoś jeszcze nie znam to też oczywiscie pojawić się może - kontakt na priva. "Wystawcow" proszę w miarę zbliżania się terminu o sprecyzowanie w tym wątku czego bedziemy słuchać. Być może miałoby sens porównanie głośników z "firmowymi" - ale najpierw musimy wiedzieć jakiej klasy głośniki chłopaki przywiozą, a potem musi się znaleść ktoś kto przytarga swoje do porównania. Wszelkie sugestie mile widziane.

pozdrawiam

pal55

https://www.audiostereo.pl/topic/14038-odsluch-tworczosci-mcgyvera-w-wawie/
Gość kaszio

(Konto usunięte)

Witam.

To ja sie chetnie pisze na te pokazy.

Jesli chcecie moge zabrac swojego Gainclona z cd Sony. Z mila checia poslucham kolumn.

Moze chlopaki cos doradza w sprawie projektu kolumn.

Pozdrawiam Tomek

Witam

Na pewno będzie ostateczna wersja kolumn znanych z październikowych odsłuchów w nieistniejącym już katowickim sklepie Puzon. Są to konstrukcje trójdrożne na SS21cm, SS18cm i Dynaudio Esotec D260. Będą też drugie, tańsze kolumny (w trakcie tworzenia) i modyfikowane klocki budżetowe: Marantz PM68 (poprosimy do porównań o obecność niemodyfikowanego Marantza PM7000 Inżyniera, bo ma te same wnętrzności, tylko front inny) i jakiś tani przerobiony CD.

W miarę upływu czasu i postępu prac informacje będę uzupełniał.

Jak chłopaki z Katowic będą mieli miejsce to mogę zabrać modyfikowanego PM78, jak do tego czasu nie sprzedam to i CD NAD-a 524 po tuningu.

Co się stało z Puzonem?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Owszem, CD Inżyniera jest po modyfikacjach, ale ja pisałem o wzmacniaczu PM7000 który jest niemodyfikowany, i ma takie same wnętrzności jak PM68, dlatego można porównać z moim modyfikowanym PM68 właśnie.

pal55>

jeśli można by było zawitać to będe zaszczycony, tym bardziej że zanosi się na to że McGyver ma maczać paluchy w moich klockach, chętnie posłuchałbym jego pomysłu na DŹWIĘK.

Przyjade. Zabiore bardzo dobry odtwarzacz cd;)

Passów, wielkich diabłów chyba nie będzie mi się chciało targać. Chyba, że będziecie mieli chęć ich posłuchac.

Pal55 --> Czy ewentualnie młody zapaleniec mógłby się załapać??

Jeśli tak to reszte ustalimy na privie.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Witam. Mało się odzywam na forum..... ale:

- mogę dostarczyć pm7000 niemodyfikowany.

- mam także kolumny DIY na seasie mp 14 coax i vifie p21wo39-08 i chętnie bym wysłuchał Waszych opinii co do ich brzmienia.

Dopiero dzis wrocilem z Sylwka wiec krotko i zbiorczo odpowiadam - kazdy kto ma ochote przyjsc a nie wie gdzie (czyli sie nie znamy) pisze do mnie na priva. Oczywiscie kazdemu odpowiem - pare dni przed impreza rozesle maila z dokladnymi informacjami do wszystkich chetnych co, gdzie, o ktorej etc. Nie ma znaczenia czy ktos jest na forum nowy czy stary - poza kilkoma wyjatkami (a ci ludzie doskonale wiedza, ze o nich chodzi) kazdy moze do mnie przyjsc posluchac. Co do przynoszenia klockow ze soba - bedziemy dyskutowac co kto przyniesie jak bedzie znana ostateczna lista klockow przywiezionych przez McGuyvera i Grzegorza - po pierwsze bedzie wiadomo co powinnismy porownac, ile mamy klockow do odsluchow - a do tego czasu rowniez ile bedzie osob, a to w jakis sposob okresli ile czasu bedzie potrzebne na odsluch jednego klocka. pozdrawiam M

Mam nadzieję ze nie jestem na czarnej liscie:). Chętnie wziałbym udział w dosłuchu i poznał Panów osobiscie:)

A tymczasem dzisiaj wybieram sie do Tygmontu posłuchac troszkę muzyki na żywo :)

Pozdrawiam.

Moze i straszne,niewiem nieznam sie .Wiem tylko jedno, zaden sprzet ani zadne nagłosnienie nie odda tego co Pan Jonkisz robi z bębnami na żywo . To trzeba tez zobaczyc a nie tylko posłuchac ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.